۲۲ آذر ۱۳۸۴، ۱۳:۵۵

وزراي امورخارجه اتحاديه اروپا :

بهبود وضعيت حقوق بشر در ايران در تحكيم مناسبات دوجانبه موثر است

وزراي امورخارجه اتحاديه اروپا با انتقاد از وضعيت حقوق بشر در ايران ، چين و روسيه بيانيه اي را در اين زمينه به تصويب رساندند .

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه سوئيسي نويه زوريخرسايتونگ ، وزراي امورخارجه اتحاديه اروپا بار ديگر از ايران خواستند تا اوضاع حقوق بشر در اين كشور را بهبود بخشند .

اعضاي اتحاديه اروپا همچنين تاكيد كردند كه خواهان تداوم گفتگو با ايران در اين زمينه بوده و فضاي گفتگو همچنان باز است .

وزراي امورخارجه اتحاديه اروپا بهبود وضعيت حقوق بشر را در ايران در نهايت منجر به تحكيم مناسبات اين كشور با اتحاديه دانستند .

شركت كنندگان در نشست روز گذشته بروكسل همچنين با انتقاد از وضعيت حقوق بشر در چين خاطر نشان كردند : اتحاديه اروپا همواره نگران اوضاع وخيم حقوق بشر در چين بوده و از مقامات اين كشور مي خواهد براي رفع اين معضل مهم تدابير خاص و موثري را اتخاذ كنند .

وزراي امورخارجه اتحاديه اروپا همچنين مقامات روسيه را به تلاش براي بهبود وضعيت حقوق بشر در اين كشور فراخواندند . 

دو ماه پيش، وزير اروپاي انگليس كه هم اينك كشورش رياست دوره اي اتحاديه اروپا را بر عهده دارد در ادامه تحركات ضد ايراني دولت بلر در موضعي مداخله جويانه نسبت به وضعيت حقوق بشر در ايران هشدار داد .

" داگلاس الكساندر " شب گذشته  در پارلمان اروپا مدعي شد : حقوق بشر در ايران همچنان از اوضاع نامناسبي برخوردار است .

اين روزنامه سوئيسي به نقل از وزير انگليسي مدعي شد : در دوره رياست جمهوري " سيد محمد خاتمي " گام هايي در راستاي بهبود وضعيت حقوق بشر در ايران برداشته شد اما با پايان يافتن فعاليت وي و روي كار آمدن " محمود احمدي نژاد " رئيس جمهوري جديد اين كشور بار ديگر شاهد عدم توجه به وضعيت حقوق بشر هستيم .

" الكساندر " و" جان فيگل " كميسر اتحاديه اروپا ، ايران را به از سرگيري گفتگو در زمينه حقوق بشر با اين اتحاديه فرا خواندند .

روزنامه سوئيسي نوشت : ايران به رغم تكرار اين خواسته اتحاديه اروپا هنوز زماني را براي اين امر تعيين نكرده است .

ادعاي مقامات انگليسي و ديگر كشورهاي اروپايي مبني بر نقض حقوق بشر در ايران در حالي است كه در اين كشورها بويژه انگليس كه ادعاهاي آنها در دفاع از حقوق بشر و دمكراسي درجهان گوش جهانيان را كر كرده است ،حقوق اقليت ها بويژه مسلمانان به بهانه هايي چون مبارزه با تروريسم و افراط گرايي آشكارا نقض مي شود و اقدامات غير انساني با اين اقليت روز به روز گسترش مي يابد.

همچنين يك ماه پيش وزارت امورخارجه آمريكا با وجود نقض گسترده حقوق مسلمانان و اقليت ها در كشور خود،  "ليست سياه" كشورهاي ناقض آزادي هاي ديني را منتشر كرد .

 اسامي كشورهاي ايران،چين،ميانمار، كره شمالي، ويتنام، اريتره، سودان و عربستان سعودي در اين ليست مشاهده مي شود.

اين در حالي است كه در آمريكا نقض حقوق بشر و سركوب آزادي هاي ديني به وضوح قابل مشاهده است .

از سوي ديگر، اين كشور از زماني كه به كشورهاي افغانستان و عراق حمله كرده است، دامنه بي حرمتي و اهانت به آزادي هاي ديني را در منطقه گسترش داده است .

کد خبر 264960

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha