۲۲ آذر ۱۳۸۴، ۱۴:۱۹

بررسي جايگاه " كتاب " در عصر سايت ها و وبلاگ ها - 22

عده اي در صدد تخريب چهره چند فرهنگي و هزارساله مردم ما هستند

عده اي در صدد تخريب چهره چند فرهنگي و هزارساله مردم ما هستند

محمد علي گوديني - نويسنده ، گفت : امروزه جوانان ما استفاده فرهنگي از اينترنت ندارند و براي مطالعه ، هنوز هم به سراغ كتاب مي روند .


اين نويسنده در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر،  با بيان اين مطلب افزود : در خيلي جاها مي توان با اينترنت ، كتاب ها و روزنامه ها و اخبار را مطالعه كرد اما كتاب مخاطبان خاص خود را دارد و به نظر من سايتها و وبلاگ نويسي و اينترنت در جاي خود هرگز نمي تواند جاي كتاب را بگيرند و آن را كنار بزند ، حتي باعث مي شود كه كتاب ارزش بيشتري نيزپيداكند .

محمد علي گوديني خاطرنشان كرد :  شايد در صد سال آينده اين فرضيه جايگزيني مطالعه الكترونيكي به جاي مطالعه سنتي شكل بگيرد اما در اين دوره و در چند نسل آينده تاثير چنداني نخواهد داشت و جايگاه كتاب محفوظ است . اگر تمام كارها در روز با رايانه و وسايلي اين چنيني باشد مسلما خستگي روحي به همراه خواهد داشت در صورتي كه مطالعه كتاب ، وضعيت و شرايط  ديگري دارد ،  بنابراين هيچ گاه قابل مقايسه نيستند .

نويسنده " لبخند تلخ "  ياد آور شد :  سايت ها براي استفاده ازاطلاعات اندك مناسب است اما هيچ گاه جايگاه كتاب را به دست نمي آورند ، شايد مخاطبان بتوانند براي استفاده از عنوانين كتابها از سايت و اينترنت كمك بگيرند اما براي جايگزيني مفهوم كتابخواني هيچ گاه اين امرامكان پذير نيست .

اين نويسنده درادامه اضافه كرد :  به عقيده من حتي در ساليان آينده هم با پيشرفت اين فن آوري كتاب همچنان حضور دارد و خواهد داشت ، به طوري كه امروزه مي بينيم كتاب هاي خطي ترميم شده و براي موزه ها مورد استفاده قرار مي گيرند و اين نشان دهنده با ارزش بودن كتاب و جايگاه آن است . 

محمد علي گوديني تصريح كرد : آماري كه در خصوص مطالعه براي مردم ايران داده مي شود از نظر من اصلا مورد قبول نيست ، زيرا عده اي مي خواهند مردم ما را افرادي بي فرهنگ و به دور از مطالعه جلوه دهند كه اين امر در جامعه ما كه فرهنگ غني و با سابقه و چند هزارساله دارد امكان پذير نيست . بايد دانست كه اين آمار بر چه اساسي داده مي شود ؟

وي در ادامه افزود : در جامعه ما افراد بي سوادي هستند كه صد ها بيت از اشعار شاعران بزرگ را از حفظند و اين امر نشان مي دهد كه مردم ما در هر شرايطي به فرهنگ مطالعه و كتاب اهميت مي دهند و شايد مشكلاتي از قبيل مسائل اقتصادي و ... باعث خريد كمتر كتاب و باقي قضايا باشد .

محمد علي گوديني در پايان گفت و گو با مهر ، گفت : چون سايت ها و اينترنت براي جوانان تازگي دارد در نتيجه مخاطبان زيادي را به سمت خود جلب خواهد كرد و در بازار كتاب هم بي تاثير نيست اما امروزه جوانان ما استفاده فرهنگي از اينترنت ندارند و بيشتر براي چت و بازي و ... از آن استفاده مي كنند .

کد خبر 264973

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha