به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر باقر لاريجاني در نخستين كنگره بين المللي آلزايمر در بيمارستان امام خميني افزود: كشور در دهه هاي آينده با جمعيتي متشكل از سنين بالا روبرو مي شود همچنين به تدريج بيماريهاي عفوني اهميت قبلي خود را از دست داده و بيماريهاي نو پديد نظير ايدز از اهميت بيشتري برخوردار مي شوند.
وي با بيان اينكه اگرچه هنوز در كشور به علت آمار بالاي حوادث رانندگي در سنين جواني ميزان آسيب هاي ناشي از آن بسيار زياد بوده و همچنان بالاترين رقم مرگ و مير و بيماري زايي را شامل مي شود، اظهار داشت: امروزه گروه سني 30 تا 50 سال بيماريهاي رواني به ويژه زنان اين گروه در مقايسه با بيماريهاي ديگر در كشور گسترش بيشتري يافته است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران تصريح كرد: بيماريهاي رواني جايگاه بالاتري را در سيستم بهداشتي و درماني كشور تشكيل داده است بنابراين بايد متناسب با اين مشكل برنامه ريزيهاي كشور را به سوي برنامه ريزي هاي كلان سوق داد.
وي افزود: بسياري از بيماريها نظير ديابت و بيماريهاي قلبي و عروقي جزو بيماريهاي قديمي هستند كه تعداد زيادي به آن مبتلا هستند بنابراين براي اين بيماريها سيستم برنامه ريزي و مراقبت در كشور وجود دارد اما متاسفانه در اين سيستم به بيماري رواني توجه نشده لذا بايد نظامي مراقبت، پيشگيري، درمان و ساماندهي جديدي براي بيماريها رواني ايجاد كرد.
رئيس شوراي سياستگذاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: آلزايمر بيماري بوده كه ممكن است 5 تا 10 درصد افراد بالاي 65 سال جامعه و 40 تا 50 درصد بالاي 80 سال را به درجاتي از اين بيماري مبتلا كند . لذا اين نشان دهنده اين است كه كشور با شيوع بالايي از بيماريهاي رواني مواجه است.
نظر شما