دكتر بدخشان هوشمند در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: در كشور به علت عدم استفاده از كفش در محيط داخل منزل، نشستن و يا خوابيدن بر روي زمين، تماس انسان با زمين زياد است همچنين ممكن است به علت گران بودن غذاهاي مخصوص براي حيوانات ، اين حيوانات خانگي غذاي شان را از محيط بيرون تامين كنند بنابراين ميزان آلودگي اين حيوانات و احتمال انتقال بيماريها با راه رفتن آنان بر روي زمين بيشتر مي شود.
وي گفت: افرادي كه ناچارند براي نگهداري از برخي حيوانات و نگهباني از ساختمان و يا علاقه مند به داشتن حيواناتي نظير سگ و گربه هستند بايد حيوان خود را تحت كنترل دامپزشك قرار دهند تا هر 6 ماه يكبار آزمايش ها و واكسن هاي لازم انجام شود و مكان مناسبي در محيط بيرون از ساختمان براي آنان در نظر بگيرند.
هوشمند گفت: ويروس هاري در كشور در حال گردش است بنابراين در صورت تماس حيواناتي نظير سگ و گربه با محيط بيرون از منزل، امكان انتقال اين ويروس به بدن اين حيوانات و انتقال آن به انسان از طريق تماس نزديك وجود دارد به همين علت حيوانات بايد تحت نظر دامپزشكان قرار گرفته و واكسن هاي لازم براي آنها تزريق شود.
وي گفت: در صورت ابتلاي حيوان گزيدگي و عدم استفاده از واكسن ضد هاري با بروز علائم بيماري، ديگر امكان نجات جان فرد مبتلا وجود ندارد بنابراين فرد حيوان گزيده بايد در كمترين زمان به نزديكترين مراكز ذيربط كه به صورت شبانه روزي خدمات رايگان ارائه مي كنند مراجعه كند تا از مرگ و مير جلوگيري شود.
هوشمند گفت: بيماري كيست هيداتيد از طريق ارتباط نزديك با سگ نظير دست زدن و يا نوازش كردن به انسان منتقل مي شود كه بيماري انگلي و بسيار خطرناك و كشنده است چون سالها طول مي كشد كه انگل آن در بدن رشد كرده و تشخيص آن هم اتفاقي صورت مي گيرد و معمولا زماني است كه علايم آن ظاهر شده و در اين صورت بايد كيست از طريق جراحي از كبد و ريه خارج شود.
وي افزود: گربه نيز مي تواند بيماري انگلي توكس پلاسما را به راحتي از طريق خراشهاي كوچك ناشي از پنجه زدن و يا گاز گرفتن به انسان منتقل كند كه اين بيماري نيز در زنان باردار مي تواند باعث سقط جنين و يا تولد نوزادهاي ناقص به لحاظ جسمي شود.
نظر شما