۲۷ آذر ۱۳۸۴، ۱۳:۳۵

اولين جشنواره سراسري نشريات بسيج - 1

نشريات بسيج مي توانند حضور حرفه اي در مديريت افكار عمومي داشته باشند

نشريات بسيج مي توانند حضور حرفه اي در مديريت افكار عمومي داشته باشند

حجت الاسلام مصلحي در اولين جشنواره سراسري نشريات بسيج گفت : نشريات در سطح حرفه اي و عمومي مي توانند در مديريت افكار عمومي خود را مطرح كنند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر "مهر"، حجت الاسلام حيدر مصلحي، نمايندگي ولي فقيه در نيروي مقاومت بسيج و مشاور رييس جمهور كه صبح امروز در اولين جشنواره سراسري نشريات بسيج با محتواي برتر سخن مي گفت، ضمن اعلام اين مطلب گفت:  در حال حاضر حدود 2000 نشريه به وسيله نيروهاي بسيجي در سراسر كشور منتشر مي شود كه اين نشريات از تنوع و مخاطبان مختلف برخوردارند. برخي از اين آثار حتي در سطح روزنامه فروشي هاي كشور پخش مي شود و به صورت حرفه اي و فراگير فعاليت مي كنند. با توجه به مخاطبيني كه نشريات بسيجي از آن برخوردارند، چنين توسعه اي در سطح انتشار نشريات بسيجي بسيار طبيعي است. البته اين نوع نشريات بايد در زمينه محتوا و افزايش سطح كيفيت نشريات خود تلاش و فعاليت بيشتري داشته باشند.

وي خاطر نشان كرد:  اكنون 40 هزار پايگاه نيروي مقاومت بسيج در سراسر كشور مشغول فعاليت هستند. اين نشريات در فضايي سالم بايد با يكديگر به رقابت سالم بپردازند و در جهت توسعه اين عرصه تلاش كنند. يكي از اهداف جدي كه از انتشار نشريات بسيجي دنبال مي شود، توجه به مسايل تخصصي و علمي است و ما اين انتظار را داريم كه در فضاي موجود به مباني ديني هم توجه شود. نشريات در بسيج مخاطبين خاص دارند. يك بخش از اين مخاطبان فرماندهان پايگاه هاي مقاومت بسيج هستند. بخش ديگر را اعضاي پايگاه ها تشكيل مي دهند. گروه ديگر مخاطبان نشريات بسيجي اقشار بسيج دانشجويي، دانش آموزي و اساتيد هستند. بخشي از مخاطبان اين نوع نشريات را نخبگان بسيج با تخصص هاي مختلف تشكيل مي دهند. به نسبت مخاطبين موضوع نشريات بسيجي نيز متفاوت است. گروهي به مباحث فكري و اعتقادي مي پردازند. بخشي از نشريات جنبه عمومي دارند كه به تعبير بنده همانند كشكول هستند. بخشي ديگر از مطبوعات هم مسايل علمي و تخصصي را دنبال مي كنند. اين گستره موضوعي نشريات، مخاطبان زيادي را به خود فرا مي خواند.

حجت الاسلام مصلحي با تاكيد بر اينكه هنوز نشريات بسيج مجال گسترش و افزايش دارند، يادآور شد:  به فرموده مقام معظم رهبري گسترده بسيج تمام كشور است. به همين منظور ما در صدد توسعه فرهنگي بسيجي در كشور هستيم. بسيجي بودن مولفه هاي مختلفي دارد كه به بخشي از آنها اشاره مي كنم.  نخستين مولفه هر بسيجي ايمان در ابعاد مختلف با توجه به توسعه اي كه در مباحث فكري وجود دارد. اينكه يك بسيجي به غير از خدا به هيچ نيرو و قدرت ديگري توجه و تكيه نداشته باشد. در موضع گيري هايي كه اصلاح طلب هاي آمريكايي داشتند و در اين خصوص با اصول گرايان به بحث پرداخته بودند، همين مساله بود كه آنها مطرح مي كردند از عربده كشي هاي امريكا هراس دارند و به تلاطم مي افتادند. حركت خوبي كه رياست جمهوري در خصوص مساله هسته اي در پيش گرفته است به دنبال تدابيري است مقام معظم رهبري به آن اشاره داشتند. اگر مولفه ايمان در بسيج تحكيم و استوار شود، عربده كشي هاي استكبار جهاني هيچ تاثيري نخواهد داشت.

نمايندگي ولي فقيه در نيروي مقاومت بسيج در ادامه توضيح داد:  دومين مولفه بسيجي برخورداري از بصيرت است. اين مولفه هنوز به درستي تبيين و تشريح نشده است. اين مساله پس از توضيح كامل بايد بُعد اجرايي به خود بگيرد. در زمينه بصيرت بايد بحث تامل و تدبر در گذشته براي استفاده و بهره برداري در آينده  مد نظر قرار بگيرد تا بسيجيان خود را در مسير امامت و ولايت خود را براي هر گونه حادثه، تحول و حركتي آماده كنند. سومين مولفه مورد نظر بسيجيان امامت و ولايت است. تشريح و شان و جايگاه اين دو عنصر در مسايل مختلف يكي از همين آگاهي ها و شناخت مرجعيت شيعه است كه از ولايت بيرون مي آيد. در حال حاضر مديريت ولايت و مرجعيت شيع مورد توجه كارشناسان جهاني قرار گرفته است. آنها در تعجب هستند كه اين چه مديريتي است كه بزرگترين توطئه هاي موازي را توانسته مديرت كند و جامعه را به پيش ببرد. در حال حاضر اين پرسش در عراق مطرح شده است كه يك مرجعيت شيعه به نام آيت الله سيستاني كه در زمان استبداد صدام در سكوت محض بوده است، امروز چگونه در مسايل سياست عراق اثر گذار جدي بوده و امپرياليسم را با دچار مشكل كرده است.

به گزارش "مهر" وي تاكيد كرد:  امروز در جهان، انديشمندان به سمت توجه و بهره گيري از دين تمايل پيدا كرده اند. دين يعني بازگشت به فطرت و در حال حاضر استكبار جامعه بشريت را به سمت دين البته بر اساس منافع خودش سوق مي دهد. اگر امروز هاليوود و صهيونيست ها به سمت استفاده از مسايل معنوي تمايل پيدا كرده اند، به همين دليل است. آنها در تلاش هستند تا از طريق توجه به دين و فطرت انسانها به انديشه آنها نفود يابند. امروز مسيحيت صهيونيست سرمايه گذاري وسيعي براي جذب جوانان مسلمان به سمت مسيحيت صورت داده است. مهمتر اينكه آنها در تلاش هستند تا در كنار صهيونيست يهوديت و صهيونيست مسيحيت، به نوعي صهيونيست اسلامي را هم به وجود بياورند. به عقيده من در شرايط كنوني استعداد يابي و توجه به اخلاص و صفايي وجودي كه در بسيجيان وجود دارد، مي تواند راهي براي بالا بردن كيفيت و محتواي نشريات دانشجويي باشد و با ايجاد رقابت سلامي در آينده نزديك شاهد عرضه اين نوع نشريات در پيشخوان روزنامه فروشي ها باشيم.

اولين جشنواره سراسري نشريات بسيج با محتواي برتر به منظور برداشتن گامي عملي براي معرفي ظرفيت هاي موجود در اين عرصه و ايجاد رقابت سالم و مفيد بين دست اندركاران نشريات بسيج و زمينه سازي براي پرورش نيورهاي مطبوعات حرفه اي است. در اين دوره از جشنواره 1947 نشريه بسيجي در سطح كشور مورد بررسي قرار گرفت كه از اين ميان 543 نشريه انتخاب و به دبيرخانه جشنواره ارسال شد. در مرحله دوم بررسي نشريات 245 و در مرحله سوم 120 نشريه بر اساس ارزش و غناي محتوايي، انطباق و همسويي با ارزش هاي ديني و آموزه هاي ولايي يا كمك به سطح آموزش و دانش علمي در نشريات آموزشي و تخصصي و تناسب و تنوع انتخاب شدند كه از ميان 10 نشريه به عنوان نشريات برتر دانشجويي انتخاب و مورد تقدير قرار گرفتند.
کد خبر 267085

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha