۲۹ آذر ۱۳۸۴، ۹:۱۰

دبير جشنواره تصويرگري كتابهاي درسي به مهر خبر داد :

تصاوير تمامي كتابهاي درسي ابتدايي تا سال 1392 تغيير مي كند

تصاوير تمامي كتابهاي درسي ابتدايي تا سال 1392 تغيير مي كند

دبير جشنواره تصويرگري كتابهاي درسي ، گفت : تا سال 1392 تصاوير تمامي كتابهاي درسي دوره ابتدايي و پس از آن كتابهاي راهنمايي و دبيرستان تغيير مي كند.

محبت الله همتي در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، اظهار داشت : دومين جشنواره تصويرگري كتابهاي درسي دوره ابتدايي و راهنمايي به همت سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش با همكاري انجمن تصويرگران كتاب كودك از 15 تا  30 آذر ماه جاري در محل نگارخانه سينما فلسطين درحال برگزاري است .

وي اهداف برگزاري اين همايش را زمينه سازي براي ارتقاي كيفي كتابهاي درسي از جنبه هنري ، ارتقاي فرهنگ عمومي براي آشنايي با جنبه هاي هنري كتابهاي درسي، شناخت نيروهاي مستعد و خلاق براي طراحي هنري و همكاري در توليد كتابهاي درسي ، بررسي وشناخت مشكلات تصويرسازي علمي و آموزشي فراهم آوردن امكان تبادل نظر مولفان و تصويرگران متنهاي علمي و آموزشي ، ايجاد بستر مناسب براي فعاليتهاي گروهي مولفان و تصويرگران در حوزه توليد كتاب درسي عنوان كرد.

وي خاطرنشان كرد: اين جشنواره در دو بخش مسابقه و فعاليتهاي جنبي برگزار مي شود كه بخش مسابقه شامل تصويرگري متن كتابهاي درسي دوره هاي ابتدايي و راهنمايي تحصيلي ، كتاب سازي ، برداشت تصويري از موضوع پيشنهادي جشنواره است و در بخش جنبي ضمن برگزاري نمايشگاهي از آثار منتخب جشنواره  ، نمايشگاه سير تحول تصوير در كتابهاي درسي ، برگزاري ميزگردهاي تخصصي ، ارائه پژوهشهايانجام شده ، انتشار ويژه نامه جشنواره و چاپ كاتالوگ ، آثار منتخب ، از پيشكسوتان تصوير سازي كتابهاي  درسي نيز تقدير مي شود.

همتي تصريح كرد: در پي فرا خوان اعلام شده بالغ بر 734 اثر از 231 تصويرگر به دبيرخانه جشنواره ارائه شده است. اين در حالي است كه در نخستين دوره جشنواره كه ارديبهشت ماه سال گذشته برگزار شده بود. 420 اثر از 136 تصويرگر ارائه شده بود.

وي افزود: آثار ارائه شده در اين دوره از جشنواره علاوه بر افزايش كمي از لحاظ سطح كيفي نيز رشد قابل توجهي داشته  است.

دبير دومين جشنواره تصويرگري كتابهاي درسي در ادامه با اشاره به اهميت تصويرگري در انتقال مفاهيم و پيامهاي كتابهاي درسي اظهار داشت: كتابهاي درسي بايد علاوه بر خواندني بودن ديدني باشد.

همتي افزود: تصوير به عنوان يك رسانه مكمل متن انتقال بهتر و عميق تر مفاهيم متن را سبب مي شود.

دبير جشنواره تصويرگري كتب درس با اشاره به ضعف تصويرگري كتابهاي درسي اظهارداشت : از زماني كه مساله كميت كتابهاي درسي حل شد، اداره چاپ و توزيع به سمت بهسازي گرافيك كتابها رفت علاوه بر اينكه كيفيت كتابهاي درسي هنوز مورد رضايت كارشناسان نيست . بنابراين چنين جشنواره اي براي  استفاده از تونمندي تصويرگران لازم است.

همتي خاطرنشان كرد : به منظور بررسي تصاوير كتابهاي درسي طرحهايي از جمله بررسي گرافيكي كتابهاي درسي سالهاي 1350 تا 1382 انجام شده و علاوه بر آن درتعدادي از پايان نامه هاي دانشجويي نيز به اين مساله توجه شده است.

وي در عين حال به مهر تصريح كرد: با اين حال ميزان تحقيقات انجام شده در زمينه گرافيك و تصويرسازي كتابهاي درسي بسيار كم است  به همين دليل از پايان نامه هاي كارشناسي ارشد و دكتري مرتبط حمايت مي كنيم و امادگي داريم كه از محققين علاقهمند به اين مباحث نيز حمايت كنيم از طرفي در اجراي آزمايش كتب درسي نيز به ارزيابي تصوير از نگاه معلم و دانش آموزان توجه شده است.

وي در پايان در بيان مشكلات و محدوديتهاي تصويرسازي كتابهاي درسي گفت : تصويرسازي كتابهاي رسي مشكل است و نيازمند دقت و كار گروهي مي باشد ، بنابراين كمتر تصوير سازي به آن تن مي دهد.

کد خبر 267894

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha