به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، "آنتونيو راسپانتي" استاد الهيات دانشگاه سيسيل پالرمو در سخنراني خود فقدان معنويت در اروپا را مورد بررسي قرار داد و اظهار داشت : افراد و حتي رسانه ها در جستجوي معنويت هستند .
"راسپانتي" افزود : افراد بسياري مشتاقانه جنبه هاي عرفاني را خارج از اديان بزرگ جهاني دنبال مي كنند و به رسانه هايي كه معنويت را ترويج مي كنند مي پردازند.
وي اضافه كرد : جنبه هاي مختلفي كه از سوي رسانه ها پيگيري مي شوند به موضوعاتي چون آگاهي، آزادي، صلح و فيمنسم مي پردازد. چنين گرايشاتي در كليساها نيز رواج پيدا كرده كه درآن ميان مي توان به شوراي جهاني كليسا در سال 1948 اشاره كرد كه نگراني خود را نسبت به فقدان معنويت در جامعه اروپايي ابراز كرده و تاكيد كرده است كه معنويت نبايد تنها در كليسا مورد توجه قرار گيرد بلكه در اديان مختلف نيز بايد پيگيري شود.
استاد دانشگاه الهيات دانشگاه سيسيل گفت : در اين رابطه نمي توانم منشور نوين يا قانون اساسي اتحاديه اروپا را مورد ارزيابي قرار دهم ، اما با متفكرين اروپايي هم عقيده هستم كه پيگيري معنويت در اروپا در حال رشد است و نه تنها در چارچوب سنتي خود بلكه خارج از آن نيز گسترش يافته است.
وي در ادامه به بحث فلسفي ميان "هابرماس" از متفكرين مطرح اروپايي و "كاردينال راتزينگر" سابق، پاپ كنوني اشاره كرد و گفت : اين دو متأله برجسته در يك بحث فلسفي با يكديگر در ژانويه سال گذشته ميلادي در محل اسقفي باواريا آلمان، براين باور بودند كه دين بايد با به عنوان يك دغدغه روزانه در نظر گرفته شود ، به گونه اي كه سنتهاي ديني وجدان هاي بيدار انسانها باشند.
وي يادآور شد : اولين نكته مشترك ميان فرهنگ ها درك متقابل و جستجوي معناي متقابل كلام مشترك است كه اين امر به تجربه گرايي نوين در معنويت باز مي گردد.
"آنتونيو راسپانتي" در ادامه سخنراني خود به رابطه ميان دموكراسي و دين اشاره كرد و طرح نوين آزادي را در چارچوب روشنفكري مورد بررسي قرار داد.
وي اظهار داشت : آزاد بودن در تفكر نوين به معناي آزاد بودن از قيد و بند و ساختار است. اين معنا از آزادي مفهومي محصلي را در بر نمي گيرد .
"آنتونيو راسپانتي" در پايان سخنان خود به بيانيه مورد تصويب شوراي واتيكان دوم مورد اشاره كرد و يادآورشد : در خصوصيت ايماني هر فرد قانوني وجود دارد كه خود آن را ايجاد نكرده است اما بايد از آن پيروي كند. هر انساني قانوني حك شده در دل خود دارد كه الوهيت آن را در دل او جاي داده است. سر تعظيم فرود آوردن در برابر چنين ايماني از خصوصيت انسان مومن است.
نظر شما