۱ دی ۱۳۸۴، ۹:۵۶

كارگردان "افسانه هولوكاست "در گفت وگوي اختصاصي با "مهر " : هولوكاست بزرگنمايي و دروغي تاريخي است // در اروپا هيچ كس اجازه ندارد درباره هولوكاست تحقيق كند

كارگردان "افسانه هولوكاست "در گفت وگوي اختصاصي با "مهر " : هولوكاست بزرگنمايي و دروغي تاريخي است // در اروپا هيچ كس اجازه ندارد درباره هولوكاست تحقيق كند

خبرگزاري "مهر" - گروه فرهنگ و هنر : عبدالحسين برزيده كارگردان فيلم تلويزيوني " افسانه هولوكاست" گفت : در اروپا قانوني وجود دارد كه بر اساس آن به هيچ كس اجازه نمي دهند درباره موضوع "هولوكاست" ترديد كند يا حتي در اين مورد دست به تحقيق و بررسي بزند. در فيلم تلويزيوني " افسانه هولوكاست " در باره اين واقعه هيچ قضاوتي نكرده ام، بلكه فقط به طرح پرسش پرداخته ام تا انگيزه تحقيق در مخاطب به وجود بياورم.

عبدالحسين برزيده كه مدتي است فيلم تلويزيوني "افسانه هولوكاست" را توليد كرده است و در انتظار پخش عمومي آن به سر مي برد،  در گفت وگوي اختصاصي با خبرنگار تلويزيونيي " مهر "، در خصوص انگيزه و چگونگي ساخت اين فيلم، گفت :  از طريق معاونت برون مرزي سازمان صدا و سيما فيلمنامه اي به دستم رسيد كه  موضوع اين فيلمنامه به صورت تلويحي به مساله كوره هاي آدم سوزي و اتاق هاي گاز اشاره مي كرد. دو موضوعي كه به وسيله صهيونيست ها بزرگنمايي شده به شكل يك افسانه در آمده است و از طريق اين موضوع، سوء استفاده هاي زيادي براي كشتن دشمنان و سركوب مخالفان خود داشته اند. در اين فيلمنامه برخي از مسايل به صورت درست و كامل مطرح شده بود و بخشي ديگر از آن چندان مستدل نبود. به همين خاطر، من احساس كردم اين فيلمنامه به كار تحقيقي منسجم تري نياز دارد. بيش از آنچه كه براي نگارش متن انجام شده بود. در نهايت كتاب هايي كه در اين زمينه از سوي كارشناسان و تاريخ شناسان اروپايي وجود دارد را مورد تحقيق و مطالعه قرار دادم و به طور كامل متقاعد شدم اين موضوع افسانه اي بيش نيست.

وي خاطر نشان ساخت :  در اينكه هيتلر ظلم زيادي به مردم جهان از جمله يهوديان كرده است، شك و ترديدي وجود ندارد. اما دو موضوع اصلي در اين بين وجود دارد. نخست اينكه به قول روژه گارودي در طول جنگ جهاني دوم 50 ميليون نفر از ساكنان كشورهاي مختلف جهان كشته شده اند كه حدود 5/2 تا 3 ميليون نفر از اين كشته شدگان، يهوديان هستند. اما اين همه جنايت و كشتار چندان ديده نمي شود و اما در مورد كشتار حدود 3 ميليون يهودي كه درصد بسيار كمي از كشته شدگان جنگ جهاني را تشكيل مي دهد، مطالب و اخبار و آثار زيادي خلق شده است. انگار عمدي وجود دارد تا آن 50 ميليون كشته ديده نشوند و اين 3 ميليون ديده شوند. به نظر مي رسد طرح گسترده اين مساله به خاطر تعصب ديني باشد تا مظلوميت يهوديان را نشان بدهند، اما محققين معتقدند كه اين موضوع از اساس دروغ پردازي است و تبليغات گسترده و فشارهاي لابي صهيونيست و دولت هايي كه در اين زمينه نقش داشته اند براي گرفتن غرامت و اخاذي است و همين مساله ما را تشويق مي كند تا به تحقيق و تعمق بيشتر در خصوص بررسي اين مساله دست بزنيم.

اين كارگردان ادامه داد:  بيان مساله كشتار يهوديان فقط تحريف تاريخ نيست، بلكه از اين مساله سوء استفاده هاي زيادي صورت گرفته است. فوريسون كارشناس و محقق تاريخ معتقد است نبايد در اين مورد سكوت كرد و بايد با اين مساله به شكل علمي مواجه شد. چون اگر اين مساله به خوبي روشن نشود و حقايق تاريخي در اختيار افكار عمومي جهان قرار نگيرد، سوء استفاده از بزرگنمايي چنين اتفاقي شرايطي را فراهم مي آورد كه فاشيست هاي ديگري همانند هيتلر در جهان به وجود بيايند. همانطور هم كه مي بينيم به بهانه اين تحريف در سرزمين هاي اشغالي چه فجايعي شكل مي گيرد. روژه گارودي هم با ترديد در اين داستان پردازي افسانه اي در واقع قصد پيشگيري و جلوگيري از ايجاد شرايط نامناسب در جهان به وسيله صهيونيست ها را دارد.  امروز در جهان صحبت از دمكراسي و آزادي مي شود. اما با استناد به تحقيقي كه شده است در دادگاهي كه براي بررسي جنايات جنگي تشكيل شده است و بر اساس نظريه هاي تاريخي با مدارك مستدلي كه وجود دارد، در اروپا قانوني اعمال شده است كه بر اساس آن هيچ كس حق ندارد در مورد تعداد كشته شدگان يهود در جنگ جهاني دوم صحبت كند. از زمان مطرح شدن اين مساله تعداد كشته شدگان حتي از سوي صهيونيست ها نيز كم شده است. يعني ابتدا صهيونيست ها مدعي بودند 12 ميليون يهودي كشته شده است. سپس صحبت از 6 ميليون نفر بود و در حال حاضر بين 5/2 تا 3 ميليون كشته اعلام شده است.

وي يادآور شد : اين مساله بسيار قابل تامل است كه در اروپا به هيچ كس اجازه نمي دهند درباره كوره هاي آدم سوزي حرف بزند يا درباره روغن بدن كشته شدگان يهودي كه تبديل به صابون شده است، هيچ ترديدي وارد كند. اين در حالي است كه هيچ كوره ايي كه يهوديان به وسيله آن كشته شده باشند در جهان وجود ندارد. البته در زمان هاي قديم كوره هايي وجود داشته است كه به خاطر شيوع برخي از بيمارهاي واگير دار از جمله طاعون لباس هاي افراد در گذشته بر اثر طاعون سوزانده مي شد، اما كوره هايي كه به طور مشخص يهوديان در آن سوزانده شده باشند، به هيچ وجه يافت نشده است. گارودي در مطالب خود آورده است در طول جنگ جهاني بسياري از افراد بر اثر سرما، فقر، گرسنگي و مصيبت هاي ناشي از جنگ به صورت تدريجي جان خود را از دست داده اند، چه كسي گفته است كه شرايط نامناسب و مرگ تدريجي اين افراد از شرايط كوره هاي آدم سوزي آسان تر بوده است. در واقع اين مرگ تحميلي و تدريجي، از مرگ در كوره ها نيز سخت تر و دردناك تر بوده است. هر چند كه اصل ظلم و ستم به مردم جهان در طول جنگ جهاني قابل انكار نيست، اما هيچ سندي مبني بر كشته شدن يهوديان در كوره هاي آدم سوزي وجود ندارد. حتي در دادگاه نورنبرك نيز در داخائو اتاق هاي گاز و كوره هاي آدم سوزي يافت شده است اما دادگاه اين مدارك را در خصوص قتل عام يهوديان نمي پذيرد. زيرا از اين مراكز هيچ وقت در طول جنگ جهاني استفاده نشده است. حتي در اين مورد شاهد زنده براي رد اين مساله وجود دارد.

برزيده در مورد اينكه چه نوع برخوردي با اين موضوع در فيلم خود داشته است و به نظر مي رسد كه به صورت مستقيم به آن نپرداخته است، توضيح داد:  واقعيت اين است كه ما بايد در اين گونه موارد مراقب باشيم و به گونه اي حركت نكنيم كه دست دشمن آتو بدهيم . بايد معقول و منطقي حرف بزنيم. واقعيت اين است كه سالها است صهيونيست با توليد آثار مكتوب و تصويري، ازعكس و پوستر گرفته تا فيلم و سريال و مستند، هر سال به بهانه هاي مختلف به اين نوع فيلم ها مي پردازند كه در نتيجه به ايجاد باوري دست زده اند كه سالها براي دستيابي به اين هدف تلاش كرده اند و در اين مورد آثار هنري درخشاني نيز به وجود آورده اند تا ريشه هاي اين باور را محكم تر كنند. كاملا" طبيعي است كه واقعيت كنوني ايجاد شده با شاخت يك فيلم سينمايي 90 دقيقه اي نمي تواند به مواجهه با چنين شرايطي بپردازد. اگر هنرمندان ما بخواهند با هر ادعايي به طرد و رد هولوكاست يا به عبارتي كوره هاي آدم سوزي هيتلري بپردازند، نه تنها حق مطلب ادا نمي شود و فعاليت مورد نظر به جايي نمي رسد. ما به جاي اين كه مستقيم به سراغ موضوع مورد نظر برويم، بهتر است ذهن مخاطب را دچار ترديد كنيم كه شايد موضوعي كه پذيرفته ايم، حقيقت نداشته باشد.

وي اضافه كرد:  پيشنهاد من به معاونت برون مرزي اين بود كه 20 يا 30 قسمت مجموعه مستند ساخته شود، زيرا اين موضوع ظرفيت توليد 60 قسمت 30 تا 50  دقيقه اي مستند را هم دارد. حداقل در اين باره 7 تا 8 قسمت مستند عميق و جدي مي توان ساخت و در جهت علمي كردن بررسي اين ادعا گام برداشت تا حتي مخاطب فرهيخته هم براي بررسي موضوع و يافتن حقيقت دست به مطالعه و تحقيق بزند. به خصوص به اين مساله اشاره شود كه در اروپا هيچ سخني در اين باره نمي توان گفت و حتي طرح مساله هم دچار مشكل است و برخي از محققيني كه اين وادي وارد شده اند، همه هستي شان را بر سر روشن كردن اين ادعا گذاشته اند. جمهوري اسلامي مي تواند شرايطي ايجاد كند كه بلند گويي براي طرح مناسب اين مساله باشد و در اين زمينه لازم است هنرمندان و روشنفكران ما اقدام جدي كنند. چون مساله اين نيست كه يك حكومت ايدئولوژيك در مقابله با صهيونيست ها برآمده است، بلكه مساله بررسي يك موضوع انساني است كه تحقيق درباره آن حتي براي افراد بي دين اما آزاد انديش مي تواند مطرح باشد كه چرا افرادي به وسيله طرح اين موضوع، قصد اخاذي و سوء استفاده از آن را دارند و اقدام به بستن دهان تمامي افرادي مي كنند كه قصد صحبت كردن در اين باره را دارند.

اين فيلمساز درباره مدت زماني كه صرف تحقيق در خصوص اين فيلم شده است، اعلام كرد:  دو دوره 4 ماهه براي تحقيق درباره اين فيلم صرف شده است. چون يك دوره پس از سپردن فيلمنامه به من حدود 4 ماه درباره اين موضوع تحقيق كردم. اما روند توليد در آن زمان متوقف شد و تهيه كننده يك سال بعد دوباره براي ساخت اين فيلم به من مراجعه كرد كه طي اين مدت حدود 4 ماه براي بازنگري در موضوع و مطالعه بيشتر منابع زمان صرف كردم تا حق مطلب به خوبي ادا شود و مضمون مستدل باشد.

به گزارش "مهر"،  فيلم سينمايي " افسانه هولوكاست " كه به زبان عربي و با استفاده از بازيگران سرشناس عرب ساخته شده است و نام اوليه آن " سرزمين موعود " بود، درباره تعارض گفتار و عمل غاصبان فلسطين درمسايل و موضوع هاي مختلف است و مضمون محوري فيلم اشاره هايي به صحبت هاي روژه گارودي در خصوص ادعاهاي صهيونيست ها دارد. داستان فيلم سينمايي " افسانه هولوكاس " درباره يك گروه متشكل از مليت هاي مختلف است كه همه آنها استادان و دانشجويان دانشگاه هاي مختلف جهان هستند. اين گروه تصميم مي گيرند تحقيقاتي درباره رفتارهاي غير انساني صهيونيست ها انجام دهند و چهره واقعي آنها را در برابر مظلوم نمايي هايي كه دارند به جهان نشان بدهند. اين گروه مداركي درباره برخي باج خواهي ها و زورگويي هاي صهيونيست ها به دست مي آورند و در پي افشاي اين مسايل بر مي آيند. موساد ( سرويس جاسوسي صهيونيست ها ) با اطلاع از اين مساله در پي دستگيري اين افراد و كشتن آنها برمي آيد. كشمكش اين دو گروه اتفاق هاي مختلف فيلم را رقم مي زند.

 عبدالحسين برزيده، كارگردان فيلم تلويزيوني " هولوكاست " درباره اين كه به عنوان سازنده فيلم چه موضعي نسبت به موضوع داشته است و تا چه اندازه درباره اين موضوع دست به قضاوت زده است، به خبرنگار تلويزيوني " مهر " گفت : دليل اصلي من از تحقيق درباره اين مساله همين بود كه با پيشداوري به سراغ موضوع نروم. با وجود تصاويري كه از ظلمي كه به وسيله صهيونيست ها نسبت به مردمي مظلومي روا داشته مي شود و با وجود تبليغاتي كه ما را احاطه كرده است، به جهت دانستن و اطلاع از موضوع به سراغ اين مساله رفتم.

كارگردان اين فيلم خاطر نشان كرد : مي توانم بگويم درحالي من به طرح اين پرسش پرداختم كه با وجود تبليغات موجود خودم هم مساله هولوكاست را باور كرده بودم و آن را چندان قابل تجديد نظر نمي دانستم. هر چند كه به هر حال من در اين مورد موضع دارم. اما اصل و اساس تحقيق بازشناخت و بررسي موضوع بود كه البته پس از مدتي تحقيق به اين نتيجه رسيدم كه هولوكاست بزرگنمايي و دروغي تاريخي است. اما اين متقاعد شدن پس از تحقيق و بررسي اسناد و مدارك قابل اعتنا بود. وقتي هم متقاعد شدم ديگر نمي توانستم بي طرف باشم. چون در نهايت به اين نتيجه رسيم كه هيچ مدركي مبني بر اثبات وقوع هولوكاست وجود ندارد.

 وي در پاسخ به اينكه چه طيف از بينندگان تلويزيوني را مخاطب قرار داده است، يادآور شد: در واقع من در اين فيلم به طرح پرسش پرداخته ام و  اصل موضوع را مورد ترديد قرار داده ام. اما محور اصلي قصه كسي است كه به مساله هولوكاست شك مي كند و مي تواند اين مساله را ثابت كند. ولي در طول داستان به قتل مي رسد و ماجرا به اين شكل مطرح مي شود كه شاهد از بين برود. مساله اينجاست كه حقانيتي وجود دارد اما كسي حق سوال كردن در اين مورد را ندارد. مساله ترديد آميز اين است حتما" مساله اي وجود دارد كه به قتل شاهد منجر شده است.

اين فيلمساز ادامه داد : ما مي خواستيم از طريق اين فيلم مخاطب را تحريك و تهييج كنيم تا به بررسي موضوع بپردازد. نه اينكه بخواهيم همه چيز درباره اين مساله را ثابت كنيم كه اصولا" اتاق گاز و كوره آدم سوزي وجود داشته است يا خير. فيلم در اصل مخاطب عام دارد و حرفي با را بيننده عام در ميان مي گذارد. مساله اينجاست كه بعضي ها تاكنون با ديده شك به اين موضوع نگاه نكرده اند و انگيزه اي كه آنها را با موضوع درگير كند وجود نداشته است كه البته اين موضوع حاصل تبليغات گسترده و فعاليت هاي فرهنگي صهيونيست ها است كه باعث شده دروغ هايي را باور كنيم.

اين سينماگر درباره دليل ساخته شدن فيلم در كشور لبنان به زبان عربي به "مهر" توضيح داد : در وهله نخست چون سفارش دهنده اين فيلم معاونت برون مرزي سازمان صدا و سيما بود و به طور مشخص فيلم براي بخش عربي برون مرزي ساخته مي شد، ما اقدام به توليد آن به زبان عربي و يك كشور عربي كرديم. البته ما مي توانستيم اين فيلم را با استفاده از بازيگران فارسي زبان بسازيم و سپس آن را به زبان عربي دوبله كنيم، اما شرايط داستان و فيلم به گونه اي فراهم شد كه ما فيلم را در كشور لبنان و با استفاده از بازيگران عرب جلوي دوربين ببريم. هر چند كه من در ابتدا از اغراقي كه در بازي نقش پردازان عرب وجود دارد تا حدودي واهمه داشتم. اما ما در طول تمرين ها توانستيم اغراق را از بازي آنها بگيريم و تا حدود زيادي موفق شديم بازي واقع گرايانه و قابل قبولي را از آنها بگيريم. البته بيشتر عوامل فني را از ايران برده بوديم و تقريبا" همه عوامل توليد فني ايراني بودند و از سينماگران عرب در بخش بازيگري و تعداد كمي هم در بخش فني را به كار گرفتيم.

وي تاكيد كرد:  اگر شناخت لازم از امكانات و شرايط توليد كشور لبنان وجود داشته باشد و در اين زمينه حمايت لازم از نظر مالي صورت بگيرد، امكانات بيشتري در زمينه توليد وجود دارد. ساخت دكور و امكان استفاده گسترده از آكسسوارصحنه، وسايل و امكانات فني مناسب و بازيگران مستعد و خوبي كه حتي قابل مطرح شدن در سطح گسترده را دارند و در عرصه سينما و تلويزيون فعاليت مي كنند، از جمله شرايط مناسب توليد در كشور لبنان به شمار مي رود.

 برزيده درباره شيوه پرداخت موضوع به شيوه اي كه بتواند مورد توجه مخاطب قرار بگيرد، با توجه به اينكه بيشتر فيلم هايي كه در زمينه مبارزه فلسطيني ها ساخته مي شود از پرداخت به نسبت ضعيفي برخوردارند و در جذب مخاطب كمتر موفق بوده اند، اعلام كرد: در ميان فيلمسازان ما اين تصوير وجود دارد كه وقتي مي خواهند مفهوم مهم و برجسته اي را بيان كنند، معناي موضوع به اندازه كافي در درون خود ابزار مطرح شدن را دارد و به جذابيت هايي كه باعث جلوه بيشتر اثر مي شود، توجه چنداني صورت نمي گيرد و به آن فكر نمي كنيم. به عقيده من اصولا" اين نوع كارگردان ها خود سينما را هم نمي شناسند. در صحبت ها اشاره اي به فيلم " بازمانده " به كارگرداني سيف الله داد شد. اين كارگردان به خوبي داستان و سينما را مي شناخت و بر اساس همين مساله به توليد يك فيلم سينمايي با مضموني ارزشي دست زد. در حالي كه وقتي برخي از سينماگران ما دست به مطرح كردن چنين موضوعي مي زنند از ساختارهاي كليشه اي و تكراري استفاده مي كنند كه هيچ شباهتي به سينما هم ندارد. هر چقدر كه موضوع مورد نظر فيلم مهم باشد، دليلي براي جذابيت آن به حساب نمي آيد.

وي ادامه داد:  اين مشكل در مورد سينماي دفاع مقدس هم وجود دارد. وقتي سينماگري مي خواهد يك موضوع مقدس همانند شهادت را مطرح كند، آن را جذاب و زيبا تصوير نمي كند. در مورد معناي برجسته اي مانند ملي گرايي كه در همه فرهنگ ها وجود دارد، برخورد سينماگران ما با داستان ها و پرداختي نخ نما و تكراري كه ارزش كيفي ندارد با چنين مضاميني برخورد مي كنند. در مورد ظلمي كه صهيونيست ها با مردم مظلوم فلسطين مي كنند نيز همين مساله صدق مي كند. گاهي فيلم هايي در اين زمينه ساخته مي شود كه از ارزش چنداني برخوردار نيست و از خبر مستندي كه خبرنگاري در محل شهادت يك فلسطيني مخابره مي كند يا از آن عكس مي گيرد، ارزش تصويري و بياني كمتري دارد و حتي به اندازه يك عكس هم كاربرد ندارد.

اين كارگردان اضافه كرد:  در اين مورد بايد به ساده انديشي و نگاه كم توقع مديران هم اشاره كرد كه باعث به وجود آمدن اين آثار شده است. يعني توقع سفارش دهندگان و تهيه كنندگان اين نوع آثار گاه از كارگردان ها و سينماگران كمتر است. گاهي حتي ما اصرار مي كنيم كه به موضوعي بيشتر بپردازيم، اما خيلي وقتها ديده مي شود كه تهيه كنندگان حوصله ادامه كار را ندارد و به علت تعهد پخش يا توليد در برابر خواسته كارگردان ها مقاومت مي كنند. گاه در اين ميان فرصت طلبي هايي نيز از سوي برخي كارگردان ها صورت مي گيرد كه با هزينه ها كمتر كار را توليد مي كنند كه از هيچ ارزش و كيفيتي برخوردار نيست. حتي گاهي مديران به اين مساله افتخار مي كنند كه براي نمونه با يك كارگردان صحبت كرده اند كه 200 ميليون تومان هزينه توليد به آنها داده بود، اما آنها موفق به توليد فيلم با 100 ميليون تومان شده اند. در حالي كه وقتي به نتيجه نهايي كار دقت مي شود از كيفيت بسيار پاييني برخوردار است.

به گزارش "مهر" كارگردان فيلم تلويزيوني " افسانه هولوكاست " در مورد اينكه پخش فيلم چه واكنشي را از سوي ديگر كشورها در پي خواهد داشت، به خصوص اينكه فيلم از شبكه جهاني سحر پخش خواهد شد و پيش از اين هم يكي از شبكه هاي برون مرزي صدا و سيما محكوم به قطع برنامه در اروپا شده است، توضيح داد:  آنها تحقيق در اين زمينه را محكوم كرده اند و كسي حق صحبت كردن در اين زمينه را ندارد و به طور طبيعي در اين زمينه موضع خواهند گرفت. واكنش هايي هم كه نسبت به صحبت هاي آقاي احمدي نژاد، رييس جمهوري كشورمان صورت گرفته و باعث برآشفته شدن اروپايي ها شده است نيز نشاندهنده اين مطلب است كه در اين مورد هيچ پرسشي نبايد مطرح شود.

وي تاكيد كرد: البته من با طرح موضوع به اين شيوه مخالف هستم و به عقيده من از طريق سخنراني سياستمداران نمي توان به روشنگري موثري در اين زمينه دست يافت. بلكه ما نيز همانند آنها بايد از طريق راه هاي فرهنگي به تبيين اين موضوع بپردازيم و روشنفكران و هنرمندان ما جنايت هايي كه در اين زمينه صورت گرفته است را به خوبي به تصوير بكشند. ولي به هر حال وقتي فيلمي درباره هولوكاست ساخته مي شود، ابتدا حاميان اين مساله به اصل موضوع حمله و سازندگان اثر را دادگاهي مي كنند. همانند فوريسن كه به خاطر ترديد در اين مساله از هستي ساقطش كردند.

به گزارش "مهر"،  داستان فيلم سينمايي " افسانه هولوكاس " درباره يك گروه متشكل از مليت هاي مختلف است كه همه آنها استادان و دانشجويان دانشگاه هاي مختلف جهان هستند. اين گروه تصميم مي گيرند تحقيقاتي درباره رفتارهاي غير انساني صهيونيست ها انجام دهند و چهره واقعي آنها را در برابر مظلوم نمايي هايي كه دارند به جهان نشان بدهند. اين گروه مداركي درباره برخي باج خواهي ها و زورگويي هاي صهيونيست ها به دست مي آورند و در پي افشاي اين مسايل بر مي آيند. موساد ( سرويس جاسوسي صهيونيست ها ) با اطلاع از اين مساله در پي دستگيري اين افراد و كشتن آنها برمي آيد. كشمكش اين دو گروه اتفاق هاي مختلف فيلم را رقم مي زند.

 عبدالحسين برزيده - كارگردان " افسانه هولوكاست "- درباره اينكه سينماي ما تا چه اندازه ظرفيت توجه به مضامين ارزشي را دارد و در توليد با كيفيت چنين آثاري چقدر مي تواند نقش موثري ايفا كنند با توجه به اينكه در حال حاضر تمامي آثاري كه در اين عرصه توليد مي شود تهيه كننده دولتي دارد و يا به طور مستقيم در تلويزيون ساخته مي شود، در گفت و گوي تفصيلي با خبرنگار تلويزيوني " مهر" گفت :  به طور كلي مضامين تصويري در سينما از نظر كمي و كيفي به صورت جدي تري مورد توجه و پرداخت موضوعي قرار مي گيرد. از سويي، سينما مخاطبين جدي تري و خاص تري دارد. سينما به جهت موقعيتي كه از آن برخوردار است به موضوع هاي مختلفي مي تواند به صورت مستقيم بپردازد و از تاثيرگذاري هم برخوردار باشد.

وي اظهار داشت :  من با سرمايه گذاري بخش دولتي در اين بخش بسيار موافقم. گاهي برخي از مديران سينمايي نيز به اين مساله پرداخته اند، اما سينماي ما از ظرفيت بسيار بيشتري براي پرداختن به چنين مضاميني برخوردار است. حتي تلويزيون يا ديگرنهادهاي دولتي كه به عنوان سرمايه گذار در راه ساخت چنين آثاري اقدام مي كنند، مي توانند بسيار جدي تر وارد اين عرصه شوند. صهيونيست ها براي اينكه بتوانند اين موضوع را جا بياندازند، فيلمي همانند " فهرست شيندلر " را توليد مي كنند. صهيونيست ها براي ساخت چنين فيلمي به سراغ آدم هاي با تجربه و برجسته سينماي هاليوود مي روند و در اين زمينه با دادن دستمزدهاي خوب، لابي هاي مناسب و پخش خوب از چنين فيلمي حمايت همه جانبه اي انجام مي دهند.

 اين كارگردان ادامه داد:  با توجه به امكانات و بودجه قابل توجهي كه در اختيار هاليوود قرار دارد، نمي توانم بگويم من در اين فيلم به مقابله با آنها پرداخته ام. چون با توجه به شرايط، مقايسه نامتعادل و نامتناسبي است. ولي ما براي ساخت اين اثر تمامي تلاش خود را كرده ايم. من انتظار داشتم قبل از رياست جمهوري احمدي نژاد فضاي فرهنگي كه در كشور به وجود آمده بود، اتفاقي در زمينه توليد چنين آثاري به وجود بيايد. اما حالا كه اين مساله مطرح شده است، اين انتظار مي رود كه هنرمندان و صاحب نظران ما از راه هاي فرهنگي و هنري از جمله ساخت فيلم بيشتر، جدي تر و به صورت حرفه اي وارد اين عرصه بشوند.

وي درباره اينكه در حال حاضر مل گيبسون اقدام به ساخت فيلمي با عنوان " هولوكاست " كرده است چه ارزيابي دارد، گفت :  من هم اين خبر را شنيده ام. اما مشخص نيست كه مل گيبسون با چه رويكردي اقدام به توليد چنين اثري كرده است و قصد دفاع از اين موضوع را دارد يا در پي روشنگري است. اگر گيبسون همان نقطه نظري را كه در ساخت فيلم سينمايي " حضرت مسيح " داشته است در اين فيلم نيز اعمال كند، به روشن شدن چنين موضوعي مي تواند كمك كند. بدون ترديد اگر ابزار و امكانات وسيع هاليوود در اختيار ساخت فيلمي براي روشن شدن افسانه هولوكاست قرار بگيرد، شرايط توليد حرفه اي تر و تخصصي تري فراهم مي آيد.

برزيده در خصوص اينكه براي رشد كيفي و كمي اين عرصه و توليد فيلم هايي كه هم  بتواند مضمون را به خوبي انعكاس دهد و هم از جذابيت لازم براي جلب نظر مخاطب برخوردار باشد، اعلام كرد:  مساله بر سر اين است كه تا چه اندازه اين موضوع جدي گرفته شود. به نظر من براي پرداخت موثر و مناسب به اين نوع مضامين بايد تشكيلات مجزايي براي توليد فيلم در اين زمينه در نظر گرفته شود. در اين مورد فقط بحث صهيونيست ها نيست. مسلمانان و جوانان فلسطين، سوريه و لبنان به نوعي مورد تهاجم قرار دارند. در پس پرده مسايلي به كشورها تحميل مي شود كه خوشايند هيچ حكومت اسلامي نيست.

 وي خاطر نشان كرد:  ما در اين زمينه بي تفاوت نبوده ايم و نيستيم. ولي اگر قرار باشد در اين زمينه كار كنيم و از خودمان واكنشي نشان بدهيم، بايد ابزار بيان جهاني را در اختيار بگيريم. ابزاري كه بتوانيم از اين طريق ارتباط مناسبي با مخاطب برقرار كنيم. در اين بين ابزار فرهنگي - هنري بهترين شيوه مناسب را در اختيار قرار مي دهد و سينما به جهت همه فهم بودن آن ابزار بسيار برجسته اي به شمار مي رود. چون انسانها با هر زبان و اعتقادي مي توانند با فيلم ارتباط برقرار كنند. شرايط و موضوع ويژه نيازمند بودجه مناسب و ويژه هم هست اگر قرار است حقانيتي مطرح شود بايد توانايي ترويج افكار مثبت را در خود داشته باشد.

وي در ادامه با تاكيد بر توليد با كيفيت فيلم با توجه به اين مضامين توضيح داد:  به اعتقاد من، بيشتر فيلم هايي كه در اين زمينه ساخته مي شوند، بسيار سطحي دور از كيفيت لازم سينمايي است.  در اين زمينه شايسته است از كارگردان هاي باتجربه اي همانند سيف الله داد براي ساخت چنين فيلم هايي دعوت شود. اما متاسفانه گاهي براي ساخت يك فيلم با چنين مضاميني از كارگردان هايي دعوت مي شود كه تجربه ساخت نخستين فيلم بلند خود را پشت سر مي گذارند. تهيه كنندگان و سفارش دهندگان چنين آثاري وقتي نمي توانند با يك فيلمساز با تجربه به توافق برسند و سراغ فيلمسازان معمولي مي روند و از نتيجه كار هم بسيار راضي هستند. در حالي كه بسياري از مواقع ساخت فيلم در اين زمينه دور ريختن سرمايه است و بهتر به نظر مي رسد چنين فيلم هايي اصولا" ساخته نشود. چون اين گونه آثار باعث حقير شدن موضوع مورد نظر مي شوند و دشمنان از همين آثار ضعيف سو استفاده مي كنند. كمترين تاثير اين فيلم هاي ضعيف رويگردان شدن تماشاگر از تماشاي چنين آثاري به شمار مي رود كه در اصل خيانت است.

اين كارگردان اضافه كرد:  وقتي در اين مصاحبه صحبت از اين شد كه توليد فيلم هاي عرصه دفاع مقدس طي چند سال اخير مرتب كمتر شده است و از 20 يا 30 فيلم دفاع مقدس در سال به توليد آثار معدودي در اين زمينه رسيده ايم و من خدا را شكر كردم، به همين دليل بود كه توليد نشدن فيلم در يك عرصه خيلي بهتر از ساخته شدن فيلم هاي بد و بي كيفيت است. چون توليد چنين آثاري نوعي فضا سازي منفي ايجاد مي كند كه براي ساير آثار اين عرصه هم زيان آور است. وگرنه اگر فيلم خوب توليد شود سالي 100 فيلم هم كم است. من در اينجا مي خواهم به اين مساله اشاره كنم كه من فيلمم را خيلي پيش تر از صحبت هاي آقاي احمدي نژاد توليد كرده ام و هر چند فيلم را بر اساس سفارش صدا و سيما توليد كرده ام اما به هيچ وجه بر اساس سخنان رييس جمهوري نبوده است. مطالب اين فيلمنامه جزو باورهاي شخصي من است  و خودم بر اساس تحقيق و مطالعه به آن دست يافته ام.

 به گزارش "مهر" ،  پير داغر و ميدا مستراخ، رينه غوش از جمله بازيگران اصلي " افسانه هولوكاست " هستند. همچنين سعيد سعدي به عنوان تهيه كننده، عليرضا كهن ديري در مقام آهنگساز،ايرج گل افشان در مقام تدوينگر، محمود سماك باشي به عنوان صداگذار، مجيد معدني در سمت مدير توليد، ناصر محمود كلايه در مقام مدير تصويربرداري، سعيد ملكان به عنوان طراح گريم، عباس بلوندي به عنوان طراح صحنه و لباس، داود معرفي در سمت مدير تداركات براي ساخت اين فيلم همكاري كرده اند.فيلم سينمايي " افسانه هولوكاست " به زبان عربي توليد  شده و شبكه برون مرزي سحر سرمايه گذاري بر روي اين كار را انجام داده است.

کد خبر 268828

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha