نبي الله عشقي ثاني درگفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر" به مشكلات قانون فرزند خواندگي اشاره كرد و افزود: قانون فرزند خواندگي مربوط به 30 سال قبل است و يكي از چالشهاي اين قانون اين است كه اجازه نمي دهند كودكي كه فاقد پدر ، مادر و جد پدري است به فرزندي پذيرفته شود.
بر اساس اين قانون فرزندي كه والدين بي صلاحيت دارد را نمي توان به خانواده اي براي فرزند خواندگي داد ، در حالي كه هم اكنون بسياري از كودكاني كه در خانه هاي كودك بهزيستي به سر مي برنند داراي پدر و مادري هستند كه عدم شايستگي، صلاحيت و كفايت آنها براي نگهداري از فرزندشان به اثبات رسيده است.
وي در مورد اصلاح قانون فرزند خواندگي خاطر نشان كرد: با توجه به اقدامات و تلاشهاي گسترده كارشناسان و مسئولان بهزيستي كه طي سال گذشته صورت گرفت توانستيم لايحه پيش نويس اصلاحات قانون فرزند خواندگي را تهيه و به تاييد مجلس و قوه قضاييه برسانيم و هم اكنون اين قانون براي اجرايي شدن در انتظار تاييد شوراي نگهبان است.
عشقي با اشاره به اينكه سالانه يك هزار كودك در كشور به فرزند خواندگي سپرده مي شوند ، افزود: اين كودكان از خانواده اي كه آنها را به فرزند خواندگي پذيرفته اند ارثي نمي برند و با توجه به هزينه هاي زندگي در آينده نيز نياز به حمايت و اشتغال دارند. به همين علت در ابتداي كار بر اساس ضوابط ، تضمين و تعهدي از خانواده جديد گرفته مي شود كه معمولا بخشي از اموال آنها است.
نظر شما