به گزارش مهر به نقل از گزارش بانك مركزي، بخش مسكن از طريق ايجاد شغل در خود بخش و بخش هاي وابسته ، سهم بالايي از توليد ناخالص داخلي هر كشور را از نظر تاثير بر مخارج مصرفي و سرمايه گذاري به خود اختصاص مي دهد.
در اين گزارش آمده است: از اين رو تقريبا در تمامي كشورها، تحت شرايط بحران اقتصادي و جدي شدن معضل بيكاري از اين بخش به عنوان مولد اشتغال و موتور رشد كمك مي گيرند. عليرغم تمامي اين مزيت ها كه براي بخش ساختمان و مسكن برشمرده شد، در ايران وضعيت سرمايه گذاري در بخش ساختمان و مسكن از سال 1382 دچار ركود گرديد.
در گزارش بانك مركزي آمده است: بر اين اساس ركود حاكم بر بخش ساختمان و مسكن كشور كه از سال 1382 در تهران آغاز گرديد در سال 1383 و همچنين شش ماهه اول سال 1384 با تسري به ساير شهرهاي بزرگ، به صورت وسيعتري در حال تداوم بود. از اين رو پيش بيني مقدماتي اداره حسابهاي اقتصادي بانك مركزي است كه ارزش افزوده بخش ساختمان در سال 1384 به قيمت هاي ثابت سال 1376 ، تنها 2 درصد نسبت به سال قبل افزايش يابد.
همچنين با توجه به آخرين آمار موجود در خصوص وضعيت سرمايه گذاري بخش خصوصي در ساختمان هاي جديد مناطق شهري، ميزان سرمايه گذاري در سه ماهه اول سال 1384 تحت تاثير افزايش هزينه هاي ساخت و ساز و تمركز سرمايه ها در بخش تكميل ساختمان هاي نيمه تمام بوده و نسبت به دوره مشابه سال قبل 8/19 درصد افزايش داشته است.
در گزارش بانك مركزي ذكر شده است: توزيع استاني فعاليت هاي مزبور نشان مي دهد رشد اندك سرمايه گذاري در شهرهاي بزرگ (9/. درصد) عليرغم رشد نسبي آن در شهر تهران (8/42درصد) و شهرهاي كوچك و متوسط (7/22 درصد) در تعديل رقم رشد سرمايه گذاري موثر بوده است.
به گزارش مهر به نقل از نشريه روند، با توجه به رشد ناچيز سرمايه گذاري در ساختمان هاي شروع شده، تحولات مذكور را مي توان نوعي تلاش بخش خصوصي براي تكميل ساختمان هاي نيمه تمام و عرضه سريعتر به بازار جهت اجتناب از ضرر بيشتر دانست.
در اين گزارش آمده است: بررسي تركيب سرمايه گذاري مذكور بر حسب مراحل ساخت حاكي از آن است كه ساختمان هاي شروع شده به لحاظ تعداد و سطح كل زيربنا در كليه مناطق شهري كشور با كاهش همراه بوده است. اين در حالي است كه بررسي وضعيت تعداد پروانه هاي صادره طي شش ماهه نخست سال 1384 نيز مويد روند ركودي حاكم بر ساخت و ساز واحدهاي جديد در مناطق شهري مي باشد.به گونه اي كه تعداد پروانه هاي صادره طي شش ماه اول سال 1384 معادل 8 درصد در شهرهاي بزرگ، 3/16درصد در تهران و 8/7 درصد در ساير مناطق نسبت به شش ماهه اول سال 1383 كاهش داشته است.
در پايان اين گزارش آمده است: بررسي وضعيت عملكرد دولت در فصول مسكن و عمران شهري، روستايي و عشايري و برنامه حمايت از تامين مسكن محرومين از گروههاي كم درآمد در فصل رفاه و تامين اجتماعي (در سه ماه اول سالجاري) نيز نشان از عملكرد ضعيف 3/33 درصد بودجه مصوب فصول و برنامه هاي اين بخش (بر اساس 4/1 بودجه مصوب) دارد.
نظر شما