به گزارش خبرگزاري مهر، هشام يوسف خاطر نشان كرد كه ابتكار اتحاديه عرب با هدف نزديك كردن دمشق و بيروت به يكديگر و پايان اختلافات ميان طرفين است.
وي درعين حال از ارائه هرگونه اطلاعات بيشتر درباره اين طرح خودداري كرد.
هشام يوسف درباره اينكه آيا تلاشها و تحركات مصر وعربستان براي پايان دادن به بحران و تنش ميان دمشق و بيروت به طور مستقل از اتحاديه عرب صورت مي گيرد، گفت : اين تلاشها مكمل تلاشهاي اتحاديه عرب است و تلاشهاي عمر سليمان رئيس سازمان اطلاعات مصر در اين زمينه و نيز تلاشهاي عربستان هر دو هدفشان يكي است اينكه فضاي مثبت در روابط به وجود آورند و مسائل و مشكلات ميان دو كشور را حل و فصل كنند.
روزنامه عكاظ سوال كرد كه اما عمرو موسي در پاسخ به انتقادهاي لبناني ها، وجود هرگونه طرح مشخص براي ميانجي گري ميان بيروت و دمشق را تكذيب كرده است، كه هشام يوسف در اين باره گفت : برخي اطلاعات غير موثقي در برخي رسانه ها منتشر شد كه به اين اشاره كرده است كه اتحاديه عرب به دنبال معامله بر سر اوضاع لبنان است به اينكه ترورها در مقابل چشم پوشي از تحقيقات ترور حريري و ديگرترورهاي صورت گرفته متوقف شود يا اينكه معامله درباره چشم پوشي از تحقيقا وتوقف حملات رسانه اي عليه سوريه از سوي لبناني ها است كه تمام اين موارد نادرست است .
يوسف افزود: ما هيچ طرحي در اين زمينه ارائه نكرده ايم و دبيركل به هر يك از اين دو كشور سفر كرده است و با رهبران آنها رايزني كرده است و به ديدگاههاي جريانها و گروههاي مختلف درباره راه حل اين مشكلات گوش فراداده است ، تماسها و رايزني ها ادامه دارد، تماسهايي نيز با عربستان و مصر با هدف تقويت ابتكار اتحاديه عرب و ايجاد راه حل و گامهايي كه بايد براي اين راه حل برداشته شود، وجود دارد.
وي درباره اينكه آيا دمشق و بيروت هم با تحركات عربستان و مصرو اتحاديه عرب موافق هستند، گفت : قطعا آنها موافق هستند و در نتيجه دستوركار و مسائلي است كه ميان طرفين در حال بررسي است،لبنان و سوريه نيز ديدگاههاي خود را ارائه كرده اند و رايزني هايي براي نزديك كردن ديدگاههاي دو طرف در حال انجام است.
هشام يوسف درباره اينكه " آيا تحركات كشورهاي عربي در نهايت به مثابه دخالتهاي خارجي كه پس از ترور حريري آغاز شد، قلمداد نمي شود، به ويژه اينكه جامعه بين الملل محرك اصلي پس از ترور بوده است؟ پاسخ داد:اين سئوال دقيقي نيست، تماسها ميان واشنگتن و پاريس عادي است، زيرا ترور حريري به يك مسئله بين المللي تبديل شده است و قطعنامه هاي در شوراي امنيت با اجماع به تصويب رسيده است و لازم الاجرا است و تلاشهاي عربي نيز در اين زمينه انجام مي شود كه اين تلاشها در راستاي دستيابي به راه حلي عربي است، به اعتقاد من نبايد تلاشهاي عربي را در اين زمينه ناديده گرفت، زيرا ما هم بخشي از جامعه بين الملل هستيم و خواهان شناخت حقيقت هستيم.
نظر شما