به گزارش مهر، معاون اداره مخطوطات اين سازمان با بيان اين مطلب گفت : كتاب فتوح الحرمين سفرنامه حج است كه با مناجات نامه ، نعت حضرت رسول اكرم(ص) و منقبت اولاد و اصحاب آن حضرت آغاز و سپس به موضوعاتي نظيراحرام بستن و تكبير گفتن ، تعريف حرم و اعمال حج مي پردازد.
سيد محمدرضا فاضل هاشمي با اشاره به اينكه اين سفرنامه منظوم در زمان خود ناظم (سده دهم ه.ق) كتابت شده است. خاطرنشان كرد: اين كتاب داراي 17 تصوير رنگي از كعبه و مقام حضرت ابراهيم ، جبل ثور، مزار معلي ، بقيع و ديگر اماكن مذهبي مي باشد كه بر نفيس بودن اين نسخه مي افزايد.
وي اضافه كرد: با تامل بر روي تصاوير اين اثر مي توان به وضعيت مكه معظه، بيت الله الحرام و اماكن متبركه در سده دهم ه.ق دست يافت و از لحاظ تاريخي مورد بررسي قرار داد.
كارشناس و ارزيابي نسخ خطي كتابخانه مركزي آستانه قدس رضوي افزود: اين نسخه كه با خط نستعليق خوش كتابت شده است داراي سر لوح و كتبيه مذهب و جدول بندي به طلاي تحرير دار مي باشد.
فاضل هاشمي تصريح كرد: عناوين اشعار اين كتاب به لاجورد و عبارات عربي به خط نسخ تحرير دار و لاجورد نوشته شده است و تعداد اوراق اين نسخه 53 ورق در ابعاد 5/14 × 5/22 سانتي متر مي باشد.
گنجينه كتب خطي آستان قدس رضوي با نفايس و نوادر تاريخي - هنري بيشماري كه درخود حفظ مي كند جزء غني ترين گنجينه هاي خطي جهان به شمارمي آيد كه روزانه پذيراي بسياري از نسخه شناسان ، پژوهشگران و علاقه مندان به آثار تاريخي داخلي و خارجي است .
نظر شما