۱۲ دی ۱۳۸۴، ۱۷:۳۴

با وجود اظهار علاقه وي به استالين؛

اسناد محرمانه انگليس خصومت شديد چرچيل نسبت به هيتلر و گاندي را برملا كرد

اسناد محرمانه انگليس خصومت شديد چرچيل نسبت به هيتلر و گاندي را برملا كرد

براساس اسناد فاش شده مربوط به جلسات هيئت دولت انگليس به رياست "وينستون چرچيل" كه در بين سالهاي 1940تا 1945 ميلادي سمت نخست وزيري انگلستان را برعهده داشت، چرچيل تاكيد كرده بود در صورت دستگيري "آدولف هيتلر" بلافاصله و بدون انجام محاكمه اي، وي را با "صندلي الكتريكي" اعدام كنند.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از روزنامه فرانسوي "فيگارو"، براساس يكي از اسناد فاش شده كه در بايگاني مركز "كيو" ( Kew) در غرب لندن نگهداري مي شود و از مباحث مطرح شده در كابينه دولت وقت است، چرچيل همچنين اعلام كرده بود در صورت دستگيري هر يك از رهبران نازي آنان را بلافاصله اعدام كنند.

وينستون چرچيل

در حالي كه شيوه "به دار آويختن" در بين سالهاي جنگ جهاني در انگليس براي اعدام محكومين رايج بود، اما چرچيل ترجيج داده بود كه هيتلر را در صورت دستگيري بر روي صندلي الكتريكي بنشاند.

چرچيل گفته بود:"برگزاري محاكمه بسيارمسخره خواهد بود.هرگونه دردسر و مشكلي در اين زمينه از زمان قبول برگزاري محاكمه آغازمي شود" بايد جنايتكاران بزرگ مانند هيتلر را بايد خارج از قوانين مجازات كرد."

وي تاكيد كرده بود: "هيتلر علت اصلي شرارت است و نيروهاي انگليسي بايد وي را اعدام كنند."

آدولف هيتلر

آدولف هيتلر در آوريل سال 1945 ميلادي هنگامي كه نيروهاي روس و متفقين به برلين نزديك مي ‌شدند در يك پناهگاه، خودكشي كرد.

در اين اسناد فاش شده همچنين آمده است: وينستون چرچيل همچنين تصميم داشت اگر "مهاتما گاندي" كه در دوران زندان در زندان هاي انگليس در جنگ جهاني دوم دست به اعتصاب غذا زده بود، به يك "الگو" براي هندوها تبديل شود، جانش را بگيرد.

اسناد مزبور نشان مي ‌دهد هنگامي كه گاندي در جريان جنگ جهاني دوم به خاطر مبارزات خود عليه استعمار انگليس و بنيانگذاري جنبش استقلال طلبي هند بازداشت شد ، چرچيل خواستار آن بوده كه برخورد زندانبانان انگليسي با گاندي در زندان بايد همان برخوردي باشد كه با ديگر زندانيان يا افراد عادي زنداني دارند و هرگاه گاندي به اعتصاب غذا ادامه داد و از خوردن غذا خودداري كرد، بگذارند تا بميرد.

مهاتما گاندي

اسناد بايگاني مربوط به جلسات هيئت دولت انگليس به رياست چرچيل در دوران جنگ جهاني دوم همچنين فاش مي كند كه وي و اعضاي كابينه ‌اش در مورد چگونگي رويارويي با محبوبيت گاندي نزد مردم هند، دچار سردرگمي و درماندگي شده بودند.

محبوبيت گاندي باعث شده بود تا مردم كشورش با شوروعشق به جنبش استقلال طلبي عليه استعمار انگليس بپيوندند و راه و روش گاندي را سرلوحه و سرمشق مبارزات خود قرار دهند.

اين اسناد همچنين از خصومت چرچيل با ژنرال "دوگل" حكايت دارند.

چرچيل در سال 1945 ميلادي گفته بود:" تا زماني كه از شر دوگل خلاص نشويم، هيچ اميدي به داشتن روابط مورد اعتماد با فرانسه وجود ندارد."

نخست وزير وقت انگلستان در عوض رابطه خوبي با "استالين" رهبر شوروي داشت.

جوزف استالين

چرچيل پس از ديدار با استالين در سال 1942 ميلادي اظهار داشت: "استالين مردي بزرگ با بصيرتي زياد است."

وينستون چرچيل كه از اعضاي حزب محافظه‌ كار انگليس بود با پايان جنگ جهاني دوم در انتخابات مجلس از حزب كارگر شكست خورد و "كلمنت اتلي" رقيب وي از حزب كارگر، زمام امور را به دست گرفت، اما در سال 1951 ميلادي حزب كارگر شكست خورد و چرچيل بارديگر نخست وزير انگلستان شد.

جوزف استالين - هري تورمن - وينستون چرچيل

چرچيل در دوران جنگ جهاني دوم از كمك‌ هاي نظامي و غيرنظامي بسيار گسترده آمريكا برخوردار شد.

کد خبر 273053

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha