۱۳ دی ۱۳۸۴، ۲۰:۲۵

در كتاب "جنگ: تاريخ پنهاني سيا و دولت آمريكا" بررسي شد؛

عمليات مخفي مبارزه با تروريسم جرج بوش ؛ بي توجهي به اطلاعات به دست آمده

در كتابي كه به تازگي از سوي يكي از خبرنگاران نيويورك تايمز به چاپ رسيده، آمده است سازمان اطلاعات مركزي آمريكا موسوم به "سيا" از روش هاي متعددي براي به دست آوردن اطلاعات در مورد عراق پيش از جنگ استفاده كرد، اما به نتيجه همه آنها بي توجه بود.

به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از روزنامه نيويورك تايمز، كتاب جديدي درباره عمليات مخفيانه ضد تروريسم دولت آمريكا شرح مي دهد كه چطور سازمان اطلاعات مركزي آمريكا موسوم به سيا يك متخصص هوش بري آمريكايي-عراقي را در سال 2002  استخدام كرده است تا اطلاعاتي را از برادر آن شخص كه چهره اي معروف در برنامه هاي هسته اي صدام بوده است، به دست بياورد.

دكتر ساوسان الحداد (Sawsan Alhaddad) از سوي سيا در سفري خطرناك به عراق مي رود؛ اين كتاب مي گويد برادر وي از سئوال هاي خواهرش در زمينه مسائل هسته اي متعجب مي شود؛ زيرا برادر وي اعتقاد داشته است برنامه هاي هسته اي بيش از 10 سال است كه كنار گذاشته شده اند.

جيمز رايزن (James Risen ) خبرنگار نيويورك تايمز، از اين حكايت استفاده مي كند تا شرح دهد چطور سيا توانسته است اطلاعات مربوط به نبود وجود برنامه هاي هسته اي در عراق را ناديده بگيرد؛ كتاب وي "شرايط جنگ: تاريخ پنهاني سيا و دولت بوش" عمليات مخفي مبارزه با تروريسم جرج بوش را شرح مي دهد.

فاش سازي اصلي در اين كتاب اخيرا موضوع گزارش هاي متعددي در روزنامه "رايزن" بوده است: استراق سمع مكالمات تلفني مردم آمريكا از سوي دولت بوش آن هم بدون اجازه رسمي از دادگاه كه توسط آژانس امنيت ملي صورت گرفته است.

اين كتاب مي گويد: دكتر عبدالحداد در نيمه سپتامبر 2002 به آمريكا بازمي گردد و تعدادي ديدارها را با تحليلگران سيا برگزار مي كند. وي اطلاعات برادرش را درباره اينكه برنامه هسته اي عراق سالهاست كنار گذاشته است، به آنان منتقل مي كند.

يكي از عاملان سيا بعدها به همسر دكتر عبدالحداد گفت كه سيا اعتقاد داشته است برادر خانم عبدالحداد به وي دروغ گفته است. در اين كتاب به طور كلي آمده است حدود 30 عضو از خانواده هاي عراقيان ازسوي سيا به كشورشان سفر كرده اند تا از دانشمندان هسته اي اطلاعات بگيرند و همه آنها گزارش داده اند كه هيچ گونه برنامه هسته اي در عراق دنبال نمي شود.

در اكتبر 2002 يك ماه پس از سفر دكتر عبدالحداد به عراق، جامعه اطلاعاتي آمريكا ارزيابي ملي اطلاعات خود را منتشر كرده و در آن اعلام كرد عراق در حال توسعه برنامه هاي هسته اي خود مي باشد.

رايزن در اين كتاب كه بارها از منابعي كه خواست نامشان فاش نشود، نكاتي نقل قول شده است، نوشت: برنامه جاسوسي آژانس امنيت ملي آمريكا در سال 2002 و پس از آنكه سيا دستگيري عاملات ارشد القاعده را آغاز كرده بود، برقرار گرديد.

اين كتاب مي گويد: سيا تمام تلفن ها و ايميل هاي مربوطه را در اختيار آژانس امنيت ملي قرار داد و از آن پس بود كه آن آژانس برنامه استراق سمع تمام شهروندان را آغاز كرد.

در ادامه آمده است: آژانس امنيت ملي آمريكا پيش از اينكه اجراي برنامه استراق سمع را آغاز كند، نياز به تاييد كاخ سفيد، وزارت دادگستري يا مرجع ديگر براي عمليات هاي خود نداشته است.

اين كتاب همچنين به اقدامات خرابكارانه و جاسوسي آمريكا در ايران و دستگيري چندين تن از عوامل آمريكايي در اين زمينه اشاره مي كند.

کد خبر 273571

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha