در ميان تمام كمكهاي مساعدتهاي سراسر دنيا، رهبر معنوي بوداييهاي تبت نيز در كمك به بازماندگان فاجعه سونامي كه اخبار روزهاي نخستين سال 2005 را تحت الشعاع قرار داده بود سهيم شد.
دالايي لاما در كمك به بازماندگان سونامي سهيم شد
رهبر معزول شده دولت تبت، پس از تسلط تبت توسط چيني ها در هندوستان اقامت دارد به رهبران هندوستان، سري لانكا، اندونزي و تايلند نامه هاي تسليت ارسال كرد و همچنين مبلغ 500 هزار روپيه برابر با 14615 دلار به صندوق كمك نخست وزير هندوستان كمك كرد و اعضاء دولت معزول شده تبت نيز دو روز حقوق خود را بازماندگان سونامي اعطا كردند.
دولت معزول شده تبت بلافاصله پس از حادثه مراسم دعايي را براي قربانيان فاجعه سونامي برگزار كرد.
دالايي لاما و حيات وحش
دالايي لاما خواستار از بين بردن تجارت غير قانوني حيات وحش ميان نپال، تبت، هندوستان و چين شد. رهبر معنوي بودايي ها از تبتي هاي معزول شده كه به صورت فزاينده اي به اين تجارت خون آلود مي پردازند خواست تا تعاليم بودا را مبني برعدم خشونت به ياد داشته باشند.
دالايي لاما گفت : ما تبتي ها در اصل بودايي هستيم، ما بايد عشق و همدردي را نسبت به تمام موجودات زنده روي كره زمين روا داريم. بنابراين اين امر مسئوليت همه ما محسوب مي شود تا به اهميت حفظ حيات وحش پي برده و در اين راستا تلاش كنيم. اين امر مايه شرمندگي است كه ما اين موجودات را از بين ببريم تا قدرت و ثروت خود را افزايش دهيم. ما بايد اين امر را تشخيص دهيم كه به دليل نابخردي ما حيوانات بسياري در حال كشته شدن و از بين رفتن هستند و ما نتوانستيم اين امر را متوقف كنيم. امروز بيش از هر زمان ديگري زندگي بايد با حسي از مسئوليت جهاني در نظر گرفته شود .
دالايي لاما خواستار حفط ميراث صلح پاپ شد
دالايي لاما، زماني كه پاپ ژان پل دوم درگذشت براي يك سفر 12 روزه وارد فرودگاه ژاپن شده بود وي از مردم خواست تا ميراث صلح پاپ ژان پل دوم را به ادامه داده و آن را حفظ كنند.
دالايي لاما پس از ورود به فرودگاه ناريتا گفت: ما يك انسان فوق العاده، يك رهبر بزرگ ديني را از دست داديم.
وي با اشاره به صلح، برابري و ترويج ارزش هاي معنوي به عنوان ويژگي هايي كه پاپ آن را ترويج مي كرد گفت : اكنون اين امر حائز اهميت مي شود كه ما پيام و راهنمايي هاي او را با خود داشته باشيم و بايد تمام تلاش خود را مبذول داريم تا به آرزو هاي وي جامعه عمل بپوشانيم.
وي پيش از درگذشت پاپ ژان پل دوم، زماني كه واتيكان خود را براي مرگ وي آماده مي كرد تأسف خود را از وخيم تر شدن وضعيت سلامتي پاپ ابراز كرده بود.
پيام تبريك دالايي لاما به پاپ بنديكت شانزدهم
دالايي لاما رهبر معنويي بودايي ها به پاپ بنديكت شانزدهم كه روز سه شنبه از سوي شوراي كاردينال هاي انتخاب پاپ به عنوان رهبر كاتوليك هاي جهان منصوب تبريك گفت.
دالايي لاما در پيام خود به پاپ بنديكت شانزدهم نوشت، "مي خواهم شادباش و تبريك خود را از انتخاب شما به عنوان پاپ جديد ابراز كنم. با افتخار زماني كه به اروپا سفر كنم از با شما ديدار خواهم كرد. همانطور كه مي دانيم من به تمام سنت هاي اديان دنيا احترام مي گذارم" .
وي در ادامه آورد : "بنابراين من احترام بسيار زيادي براي تلاشهاي ژان پل درجهت درك بهتر سنت هاي اديان گوناگون قائل هستم. و در تلاش هاي من براي تعامل با ديگر اديان در طي سه دهه گذشته، ما بودايي هاي تبت، قرابت نزديك و خاصي با مسيحيان و به ويژه با كاتوليك ها ايجاد كرده ايم. من با افتخار در جهت گفت و گوها و تعامل هاي پيوسته بين اديان تلاش مي كنم و اعتقاد دارم هماهنگي سنت هاي تمام اديان به هماهنگي دنيا و درك بهتر كمك مي كند" .
دريافت جايزه صلح آلمان و گردهمايي برندگان نوبل
دالايي لاما رهبر معنوي بودايي ها براي شركت در همايش برندگان جايزه نوبل و ديگر متفكران كه درباره دغدغه هاي جهاني به سخنراني مي پردازند به اردن سفر كرد.
36 نفر از متفكران برجسته در اقتصاد، پزشكي، فيزيك و ادبيات و همچنين رؤساي جمهور، نخست وزيران و مقامات دولتي اسبق كشورها در اين همايش در پيترا برگزار شد حضور يافت.
اين همايش دو روزه به مشكلات فقر، بيماري و خشونت اشاره كرد و تلاشهاي بين المللي را درزمنيه ايجاد تساهل، صلح، عدالت و همزيستي مسالمت آميز مورد تأكيد قرار داد.
آلمان، جايزه صلح خود را به علت پيگيري سياستهاي غير خشونت آميز عليه به چين به رهبر معنوي بودايي هاي تبت اعطا كرد و دالايي لاما شخصاً جايزه صلح را در دومين روز از ديدار سه روزه خود از آلمان ، دريافت كرد.
برندگان پيشين اين جايزه ، ياسر عرفات رهبر فقيد فلسطين و هانس بليكس رئيس سابق بازرسان بين المللي سلاح سازمان ملل بوده اند. دالايي لاما در سال 1989 نيز بدليل بكارگيري سياستهاي غير خشونت آميز نسبت به چين ، برنده جايزه صلح نوبل شد.
سخنرانيهاي معنوي دالايي لاما در آمريكا
دالايي لاما، رهبر معنوي بودايي هاي تبت و يكي از حاميان صلح جهاني به عنوان بخشي از تلاشهاي خود در راستاي ترويج ارزشهاي انساني، مسئوليت پذيري جهاني، شقفت و تفاهم بين اديان از پنج ايالت آمريكا ديدن كرد.
"نوانگ رابگيال" نماينده دالايي لاما هدف از اين ديدار را ايراد سخنرانيهاي عمومي در دانشگاهاي اصلي و موسسات تدريس تعاليم معنوي در آريزونا و نيويورك و همچنين گسترش پيام صلح در دنيا عنوان كرد.
سفر دالايي لاما از ايالت آيداهو آغاز مي شود و به مناسب سالروز يازدهم سپتامبر سخنراني را در باب شفقت و همدردي كرد و همچنين به ارائه پيام صلح و آشتي جهان پرداخت.
دالايي لاما در سخنراني خود درباره شفقت به موضوعات متعددي اشاره كرد كه اكثر اين موضوعات به مناسبت چهارمين سالروز حوادث تروريستي يازدهم سپتامبر در ارتباط با صلح جهاني بودند. با اين همه وي اشغال تبت توسط نيروهاي چيني را نيز مورد اشاره قرار داد.
برنده جايزه صلح نوبل 1989، از قربانيان حوادث يازدهم سپتامبر و طوفان كاتيرنا خواست اين مصيبت را به مثابه رويدادي در نظر بگيرند كه آنها را قويتر كرده است.
دالايي لاما گفت: همدردي و حمايت مردم سراسر دنيا از كساني كه در مصيبتهايي از جمله طوفان كاترينا دچار حادثه مي شوند نشاني از شفقت انساني است. در رگهاي ما بذرهاي شفقت وجود دارد ، چرا كه انسان يك حيوان اجتماعي است ، زماني كه چالشي وجود دارد بايد براي غليه برآن آماده شويم.
درخواست كاهش فقر از رهبران گروه هشت
به دنبال برگزاري نشست رهبران گروه هشت، دالايي لاما از آنها خواست تمام تلاش خود را در راستاي كاهش گرفتاري ميليونها نفر كه از فقر رنج مي برند انجام دهند.
در بيانيه اي كه توسطه "آني لينوكس"، خواننده راك، قرائت شد، رهبر معنوي بوداييهاي تبت گفت: برگزاري نشست گروه هشت داراي نيرويهاي بالقوه مثبتي است.
در اين بيانيه آمده است، از رهبران گروه هشت و مشاوران آنها مي خواهم تبعات و بازتابهاي افكار، تصميمات و اقدامات خود را در نظر بگيرد. آيا آنها به رفاه انسانهاي روي زمين اهميت داده و اهميت خواهند داد؟ ما نه تنها نيازمند همدردي با كساني هستيم كه رنج مي برند، بلكه متعهد هستيم آنچه داريم با نيازمندان سهيم شويم.
سخنراني آيين بوديسم در سوئيس
رهبر معنوي بودايي هاي تبت براي ايراد يك مجموعه سخنراني درباره آيين بوديسم و ديدار با بزرگترين جامعه تبتي هاي معزول شده در اروپا به سوئيس سفر كرد و لي رغم مخالفت چين با اين ديدار، دالايي لاما با "پاسكال كوچپين"، وزير كشور سوئيس ديدار مي كند.
رهبر معنوي بودايي هاي تبت در خود به سوئيس با 3000 بودايي تبت كه در اين كشور به سر مي برند و بزرگترين جامعه تبتي خارج از آسيا محسوب مي شوند ديدار كرد.
احترام دالايي لاما به تمام اديان و تكذيب نظريه برخورد تمدنها
دالايي لاما پس از بازگشت ا ايتاليا، آلمان و سوئيس در يك همايش بين اديان در كشمير خواستار ايمان هر كس به دين خود و احترام به اديان ديگر شد.
دالايي لاما در اين همايش اظهار داشت: اديان مختلف مسئوليت دارند اذهان مردم تحت تعليم خود قراردهند تا دنياي بهتري به وجود آيد.
دالايي لاما با اشاره به اينكه مفهوم يك حقيقت يك دين، چند حقيقت چند دين بسيار حائز اهميت است، گفت: فرد بايد ايمان قوي به دين خود داشته و به اديان ديگر نيز احترام بگذارد. براي هر فرد، دين خود بسيار ارزشمند است، اما زماني كه چنين فردي در جامعه اي زندگي مي كند كه اديان بسياري وجود دارند بايد از مفهوم چند حقيقت، چند دين بهره گيرد.
رهبر معنوي بودايي هاي تبت همچنين نظريه برخورد تمدن ها را رد و آن را كذب و مخاطره آميز توصيف كرد. دالايي لاما در اين رابطه ياد آورد شد در هر ديني افرادي هستند كه مشكل ساز به شمار مي روند. همانطور كه مسلمانان افراط گرا وجود دارند، بودايي ها و هندوهاي افراط گرا نيز وجود دارند، تعميم اقدامات برخي از اعضاي يك جامعه ديني به تمام اعضاي آن جامعه نادرست است .
دالايي لاما گفت: به نظر من كساني كه از نظريه برخورد ميان تمدن اسلام و غرب صحبت مي كنند سخنان نادرست ، كذب و مخاطره آميزي را مطرح مي كنند. پيش از اين پاپ بنديكت شانزدهم نظريه برخورد ميان تمدن اسلام و غرب را رد كرده بود.
توجيه نظريه جنگ عادلانه به استثناي تبت
دالايي لاما در دانشگاه استنفورد مبادرت به جنگ را براي رسيدن به آزادي موجه دانست اما گفت اين امر در مورد تبت كه مي خواهد به استقلال برسد صادق نيست.
به گزارش خبرنگار گروه دين وانديشه "مهر" رهبر معنوي بوداييهاي تبت، امروز در اولين روز ديدار دو روزه از دانشگاه استنفورد درباره موضوعات مختلفي چون: تلويزيون، سقط جنين، باروري غير جنسي انسان و نظريه جنگ عادلانه سخنراني كرد.
وي گفت: در مورد تبت و چين، خشونت به معناي خودكشي است. اگر خشونت به وجود آيد به دنبال آن خونريزي خواهد بود و اين امر به معناي وقوع فاجعه خواهد بود. ما بايد اصول غير خشونت آميز را دنبال كنيم تا بتوانيم پس از آن با شادي زندگي كنيم.
راه اندازي پايگاه اينترنتي به منظور اشاعه پيام صلح
نمايي از پايگاه اينترنتي دالايي لاما
رهبر معنوي بودايي هاي تبت پايگاه اينترنتي خود را در راستاي اشاعه صلح جهاني و پاسخ به پرسشهاي الكترونيك راه اندازي كرد.
پايگاه اينترنتي www.dalailama.com در روز بين المللي حقوق بشر و شانزدهمين سالروز دريافت جايزه صلح نوبل توسط دالايي لاما آغاز به كار كرد.
تيم طراحي اين پايگاه اينترنتي در گفتگو با خبرگزاري فرانسه اظهار داشتند: عملكرد اين پايگاه در راستاي ترويج شخصيت دالايي لاما نيست، بلكه هدف از راه اندازي چنين پايگاهي اشاعه پيام عشق، صلح، شقفت و مسئوليت پذيري جهاني است.
رهبر معزول شده تبت استقلال ديني كشور خود را مي خواهد
رهبر معزول شده تبت كه درشهر دارامسالا هندوستان در ايالت هيماچال پرداش زندگي مي كند. دالايي لاما پس از يك قيام ناموفق كه 9 سال پس از حمله چين به تبت صورت گرفته به هندوستان متواري شد.
پكن در سال 1965 تبت را به عنوان يك منطقه خود مختار اعلام كرد؛ اما دالايي لاما در اين رابطه اظهار داشته است كه خودمختاري حقيقي وجود ندارد و شش ميليون مردم اين منطقه بايد از حقوق خود برخوردار شوند.
دالايي لاما در سال 1959 به دنبال يك قيام ناموفق به هندوستان گريخت و ازآن زمان تا كنون نمايندگان تبت و چين چهار بار با يكديگر ديدار كرده اند تا بازگشت احتمالي تبتي هاي معزول شده به كشور خود و همچنين مسئله استقلال تبت را در راستاي وعده اي مطرح كنند كه پكن يك سال پس از تهاجم به تبت در سال 1950 ارائه كرد.
دالايي لاما در بسياري از مصاحبه هاي خود اظهار داشت است وي خواهان استقلال تبت از لحاظ ديني و خط مشي فرهنگي است و در حوزه سياسي و مسائل ديپلماتيك خواهان استقلال نيست .
نظر شما