جواد مظفري در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار اقتصادي مهر در كرج اظهار داشت: باغباني يكي از بخشهايي است كه بيشترين ارزش افزوده و ارزآوري را براي كشور ايجاد مي كند؛ اما نحوه بازارسازي ، نوع بسته بندي ها و بازاريابي ضعيف ، مانع بزرگي در مقابل صادرات محصولات باغداري ايران است.
وي از ايران به عنوان بزرگترين توليد كننده خرما در سطح دنيا ياد كرد و افزود : به دليل نقص بسته بندي ها و ناآشنايي با سلايق بازار جهاني تنها 10 درصد از خرماي توليد شده در كشور صادرمي شود.
مظفري همچنين به ميزان توليد مركبات و ساير محصولات باغي دانه دار در ايران اشاره كرد و گفت: سالانه حدود 3 ميليون تن مركبات در كشور توليد مي شود؛ اما به دليل ضعف مناسبات تجاري ، بازاريابي جهاني و مغايرت محصولات ايران با ذائقه هاي مختلف دنيا ،درصد بسيار ناچيزي از اين محصولات صادر مي شوند.
وي نقش منابع ژنتيكي باغباني در توليد ارقام مورد نظر دنيا را بسيار تعيين كننده اعلام كرد و افزود: ذخاير توارثي قادر به كشت ارقام مورد قبول دنيا، سازگار با شرايط آب و خاك كشور، عمرمتوسط بالا و مقاوم در مقابل آفات و بيماريها است.
مظفري ايران را يكي از غني ترين كشورها در زمينه منابع ژنتيكي باغباني بويژه گياهان هسته دار و آجيلي خواند و يادآور شد: گردو ، پسته ، سيب و گلابي ايران در دنيا بسيار معروف و حائز اهميت است و فعاليتهاي زيادي نيز در زمينه حفظ منابع ژنتيكي آن صورت گرفته و درمورد خويشاوندان وحشي گياهان هسته دار نيز نيز بايد اقداماتي انجام شود.
وي نيروي متخصص ، سرمايه و برنامه تحقيقاتي منسجم را از ملزومات گسترش ذخاير توارثي اهلي و خويشاوندان وحشي گياهان هسته دار عنوان كرد.
رئيس بخش تحقيقات ژنتيك و ذخاير توارثي، كشور ايران را يكي از صادركنندگان منابع ژنتيكي هلو به اروپا برشمرد و اظهارداشت : عمرمتوسط باغات هلو در اروپا بيش از 13 سال است؛ اما متاسفانه در ايران كمتر از 5 سال است كه اين امر مبين عدم استفاده و آگاهي توليد كنندگان داخلي از تكنولوژي است .
در مناطق مختلف ايران 26 باغ كلكسيون وجود دارد كه محققين مشغول كشت منابع ژنتيكي در آنها هستند.
نظر شما