به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از روزنامه فرانسوي "لوموند"، گذشته نظامي آريل شارون تاثير بسياري بر افكار عمومي فلسطينيان به ويژه در ماجراي صبرا و شتيلا داشته است. شارون در سال هاي 1950 تا 1970 ميلادي از خود تصوير يك نظامي بي رحم و بدون دغدغه را در برابر چشمان فلسطينيان به نمايش گذاشت.
علاقه فلسطينيان به عرفات و نفرت از شارون
اين نگرش منفي با ورود شارون به صحنه سياسي افزايش يافت. از جمله اقدامات وي كه به اين مسئله كمك كرد ساخت شهرك هاي يهودي نشين در غزه و كرانه باختري رود اردن بود.
"آريل ساموئل موردخاي شرايبر" معروف به شارون از سال 1965 تا 1969 ميلادي فرماندهي ارتش شمال را به عهده گرفت و پس از گذراندن يك دوره آموزشي در انگليس و ارتقاء به درجه سرلشگري، از سال 1969 تا 1973 ميلادي فرماندهي ارتش جنوب را عهده دار شد.
به گزارش "مهر"، درگيري مستقيم سازمان آزاديبخش فلسطين به رهبري ياسر عرفات از زمان به قدرت رسيدن شارون در سمت وزارت دفاع رژيم صهيونيستي آغاز شد. ماجراهاي لبنان نيز كه با هدف پايان دادن به حضور نيروهاي نظامي فلسطين در جنوب لبنان بود، صورت گرفت و در ادامه موجب خروج سازمان آزاديبخش فلسطين بدون حمايت بين المللي از بيروت شد.
شارون در زمان صدارت در پست وزارت جنگ
اما مطمئنا كشتار و قتل عام در اردوگاه هاي فلسطينيان در صبرا و شتيلا توسط شبه نظاميان مسيحي تحت نظارت ارتش اسرائيل كه شارون را به دشمني كامل براي فلسطينيان درآورد.
روز 28 سپتامبر 2000 ميلادي نيز با حضور شارون در مسجد الاقصي در بيت المقدس چالش جديدي ايجاد و تظاهرات فلسطينيان را در پي داشت كه با سركوب شديد نظاميان اسرائيلي مواجه شد، اما اين مسئله به آغاز انتفاضه الاقصي منجر شد. سياست زور كه با يك محاصره نظامي بي سابقه همراه بود، در دومين رشته از قيام فلسطينيان در سرزمين هاي فلسطيني به اجرا گذاشته شد.
ديوار حائل در كرانه باختري رود اردن
وي در دسامبر سال 2000 ميلادي به عنوان نامزد حزب ليكود براي تصدي نخست وزيري معرفي شد و سرانجام در ششم فوريه 2001 ميلادي توانست به بالاترين مقام در رژيم صهيونيستي يعني سمت نخست وزيري دست يابد.
به گزارش "مهر"، سركوب تحليلگران فلسطيني و افكار عمومي نيز تغييري در تصوير شارون در نزد فلسطينيان ايجاد نكرد. براي آنان، عقب نشيني نيروهاي اسرائيلي از غزه كه به دستور آريل شارون انجام شد، به عنوان ترفندي براي منحرف كردن افكار عمومي بين المللي از توسعه شهرك هاي يهودي نشين در كرانه باختري رود اردن بود.
خوشحالي فلسطنيان از شنيدن خبر سكته مغزي شارون
آريل شارون يكشنبه گذشته در اولين سكته مغزي خود پس از بيهوشي به بيمارستان "هداسا" در بيت المقدس منتقل شد، اما پس از يك روز بهبود يافت و به سركار بازگشت. اين درحاليست كه پنجشنبه شب بارديگر سكته مغزي كرد ولي اين بار باوجود انجام چندين عمل جراحي همچنان در وضعيت كما بسر مي برد.
اين درحاليست كه برخي منابع از مرگ شارون خبر مي دهند، اما ظاهرا به دلايل امنيتي خبر مرگ وي منتشر نشده است.
نظر شما