۲ خرداد ۱۳۹۴، ۹:۲۳

علیمحمدی:

هنر سفالگری زنجان بايد احيا شود

هنر سفالگری زنجان بايد احيا شود

زنجان- معاون صنایع‌ دستی اداره‌ كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با اشاره به پیشینه تاریخی سفالگری در زنجان، گفت: باید هنر سفالگری در این استان احیا شود.

محمود علیمحمدی در گفتگو با خبرنگار مهر هنر سفالگری را در استان زنجان به یك مرده تشبیه كرد و افزود: سفال زرین فام سلطانیه كه در دنیا شهره است در دوره ایلخانی در سلطانیه تولید می‌شد اما متاسفانه ما مستنداتی از آن نداریم.

وی افزود: طبق كاوش‌های صورت گرفته، سفال‌هایی در استان كشف شده كه قدمت ۷۰۰ ساله دارند و این مبین آن است كه می‌توان با احیای این هنر و به‌كارگیری تكنیك‌های جدید آن، علاوه‌بر بهره‌برداری بهینه از معادن موجود در این زمینه، شاهد رونق صنایع دستی در استان نیز باشیم.

معاون صنایع دستی اداره‌ كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان از آماده بودن خانه سفال و خانه هنرمندان هنرهای صنایع دستی استان خبر داد و افزود: امیدواریم تفاهمنامه‌ای بین معدن كایولین و خانه سفال در راستای احیای سفالگری منعقد شود.

علیمحمدی راه‌اندازی سازمانهای مردم نهاد تخصصی صنایع دستی را از سیاست‌های دولت عنوان کرد و افزود: امیدواریم در استان زنجان برای نخستین بار در خرداد ماه سال ‌جاری دو سازمان مردم نهاد صنایع دستی را فعال کنیم.

وی انسجام و احیای صنایع دستی و هم‌افزایی هنرمندان این حوزه را از اهداف فعالیت سازمانهای مردم نهاد مذکور  عنوان کرد.

معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان ایجاد بازارهای دائم و موقت صنایع دستی را از اولویت‌های سال‌ جاری اعلام کرد و گفت: یک مجموعه جنب رختشویخانه و چند فضای مختلف با رایزنی از طریق شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها در شهرستان‌ها دایر خواهد شد.

علیمحمدی در خصوص وضعیت شهرك صنایع دستی استان نیز گفت: احداث این شهرك توسط شركت شهرك‌های صنعتی در دست بررسی است و یكی از واحدهای آن حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیكی دارد که امیدواریم تا پایان سال پیشرفت مناسبی را شاهد باشیم.

وی با اشاره به آموزش‌های صنایع دستی، گفت: اقدامات مناسبی با تعامل فنی و حرفه‌ای  استان  صورت پذیرفته كه از جمله آن آموزش در زمینه سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی است.

معاون صنایع‌ دستی اداره‌ كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان ادامه داد: ارائه آموزش‌های عمومی طی تفاهمنامه‌ای به اداره كل فنی و حرفه‌ای استان واگذار می‌شود و دوره‌های دانشگاه علمی و كاربردی میراث فرهنگی نیز با رویکرد تخصصی و بازار محوری برای عرضه در بازارهای داخلی و خارجی ادامه خواهد داشت.

علیمحمدی تاكید كرد: آموزش‌ها در سال‌ جاری براساس نیازسنجی انجام می‌شود.

کد خبر 2756717

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha