به گزارش خبرنگار مهر،محسن اسماعیلی روز دوشنبه در سمپوزیوم پژوهشی و آموزشی نشست چشم انداز شهرهای پایدار، آینده ایران که با حضور استادان برجسته دانشگاههای هاروارد، کارنگی ملون، ماساچوست، تهران، امیرکبیر و صنعتی شریف در سالن مفاخر شهرداری قزوین برگزارشد اظهار داشت: در کارگروه برنامه ریزی محیطی مسائل مختلفی مانند طرح آمایش استان، توسعه و عمران شهر قزوین مورد توجه قرار گرفت.
اسماعیلی افزود:مجموعه شهری قزوین کلیتی یکپارچه،پویا و متوازن متشکل ازشبکه شهرهای همکار و مرکزی برای تعامل و مبادلات آموزشی، فرهنگی پژوهشی، اقتصادی و حمل و نقل در سطح مناطق و شبکه شهرهای میانی بزرگ کشور و برخوردار از هم افزایی صنایع پاک و خدمات برتر کشاورزی، دانش بنیان و گردشگری مبتنی بر تاریخ و فرهنگ ایرانی و اسلامی است.
مدیر معماری و شهرسازی استان قزوین تصریح کرد: تحقق شهر سبز در قالب حفظ و احیاء باغات قزوین به عنوان عنصر هویت بخش تاریخی منبع مهمی برای اشتغالزایی و اکوسیستم طبیعی است که مرکز گردشگری از طریق استفاده از ظرفیت های طبیعی، تاریخی، میراث فرهنگی و شهری با خدمات اجتماعی برتر در پاسخ به نیاز شهری تعریف شده است.
این مسئول یادآورشد: شهر ایمن و سالم با ظرفیت متناسب در راستای دستیابی به توسعه پایدار و شهری صنعتی نیز با تاکید بر صنایع نوین وابسته به کشاورزی و تبدیلی و تکمیلی و صنایع فرآوری شکل می گیرد که قزوین در این راستا تعریف شده است.
وی اضافه کرد: شهر قزوین بزرگ در سده پانزدهم مجموعه ای متشکل از قزوین و شهرها و سکونتگاههای پیرامون آن دارای هویتی مستقل اما همخوان با شهر دیده شده که آمیزه ای از شهرنشیتی و طبیعت سرسبز با سرزندگی و سلامت برخاسته از باغ های پیرامون، کوهپایه ها و باغ راهها خواهد بود.
اسماعیلی اظهارداشت: آینده شهر قزوین ضمن برخورداری از فعالیتهای متنوع دانشگاهی دارای منابع مالی پایدار هم خواهد بود و حمل و نقل همگانی و ارتباطات پیشرفته در آن جایگاه ویژه ای خواهد داشت.
وی افزود: در چشم انداز شهر قزوین در سال ۱۴۱۰ با یک نظام مدیریت شهری یکپارچه، هماهنگ و برنامه محور شهری پایدار، سالم و ایمن و بانشاط با اقتصاد پویا دیده شده که دانش محوری در آن برجسته است.
این مسئول یادآورشد: شهر قزوین برای اولین بار دارای پنج چشم انداز اولویت دار خواهد بود که مسیر توسعه آن را برای دوره ای بلند مدت مشخص می کند.
اسماعیلی بیان کرد: سند توسعه پایدار قزوین راهبردی برای توسعه است و رابطه موثر مردم و مدیران شهری در آن محور کلیدی کار است.
وی مشارکت مردم در برنامه ها را از مهمترین چالش های آینده دانست و گفت: عدم بازدهی اقتصادی باغداری، نبود انسجام و هویت تاریخی در توسعه جدید شهر قزوین از چالش های پیش رو در آینده است که در برنامه ریزی باید به آن توجه جدی شود.
نصری: شهرهای جدید با توجه به نیازهای معنوی و روحی شهروندان احداث شود
در ادامه رئیس هیئت مدیره شرکت MERC-BLP گفت: رعایت تناسب و تراکم در معابر عمومی و اشراف منازل بر یکدیگر از نکات مهمی است که آرامش روحی شهروندان را تامین می کند و در شهرسازی جدید باید به آن توجه جدی شود.
احمد نصری اظهارداشت:برنامه هایی که در زمینه توسعه شهری پیاده می شود باید به نتایج قابل توجهی منجر شود تا شهروندان از آن برخوردار شوند.
نصری بیان کرد: نتیجه توسعه شهره باید برای شهروندان ملموس و قابل مشاهده باشد در غیر این صورت سرمایه گذاری در وقت و هزینه هدر رفته و خروجی کار رضایت بخش نخواهد بود.
رئیس هیئت مدیره شرکت MERC-BLP گفت:بی توجهی به نیازهای شهروندی در ساخت خانه موجب شده امروز با مشکلات عدیده ای مواجهیم و برای رفع آن باید هزینه های زیادی را پرداخت کینم در صورتی که در گام نخست می توانستیم بسیاری از مسائل را حل کنیم.
نصری یادآورشد: منطق حکم می کند به گونه ای حرکت کنیم تا آیندگان به ما انتقاد نکنند و کارمان را زیر سوال نبرند لذا اگر امنروز خوب بیندیشیم و با پشتوانه تحقیقی حرکت کنیم خطا کاهش می یابد.
این مسئول بیان کرد: ۶۰ شهر جدیددر کشور در حال ساخت است لذا باید دقت کنیم چگونه می خواهیم آنها را بسازیم تا باکمترین اشکال در خدمت رفاه و آسایش شهروندان باشد و آرامش آنها را تضمین کند.
فاصله آپارتمانها و نداشتن اشراف بر منازل رعایت شود
استاندار اسبق قزوین تصریح کرد: متاسفانه امروزه در ساخت و سازها حریم خانه ها رعایت نمی شود و آپارتمانها نزدیک هم قرار دارد و با اشراف واحدها بر یکدیگر هیچ آرامش و امنیتی دیده نمی شود و شما مجبورید دائما پرده خانه خود را بکشید و از آسمان آبی و طبیعت خارج بی بهره باشید.
وی اضافه کرد: در حالی که باید در ساخت و سازها به گونه ای برنامه ریزی کنیم که شهروندان با آرامش بتوانند در منزل خود آزادانه از فضای بیرون استفاده کنند و کسی مزاحم آنها نباشد که امروز در ساخت و سازها این موضوع رعایت نمی شود.
نظر شما