به گزارش خبرنگار موسيقي "مهر"، شب نخست از برنامه ويژه بيست و يكمين جشنواره بينالمللي موسيقي فجر كه به يادمان مرحوم رحيم مؤذنزاده اردبيلي اختصاص دارد، موضوع "سخنوري آيينها و نقلهاي كهن مذهبي" را با سخنراني دكتر كزازي و آرش اوستا بررسي ميكند.
در اين شب مصطفي سعيدي از بروجرد با اجراي حمله حيدري و منقبتخواني، عاشق اميرحسين جديفرد از منطقه قشقايي فارس با كمانچه نقل ابراهيم و اسماعيل اجرا ميكنند.همچينين خيوهچي از گنبد كاووس با دوتار به محاكهخواني، شوق علي از دزوكرد منقبتخواني، درويش محمد عارفيان از كاشمر به پردهخواني و مرشد احسان گلچين از اصفهان به زنگ و ضرب در زورخانه ميپردازند.
روز دوم (22 دي ماه) اين جشنواره، موضوع "زبان، معماري و موسيقي (اذان)" را با سخنراني بهرنگ مجيدي، محمدرضا اصلاني، هادي سعيدي كياسري و با اجراي سهتار محمد اسدي مورد بحث و بررسي قرار ميگيرد.
بررسي الحان، آواها و نواهاي عبادي (منقبتخواني، چاووشخواني، بحر طويل، مناجات، ورد، مداحي، مولوديخواني و ...) با سخنراني هوشنگ جاويد و حاتم عسكري روز سوم (23 دي ماه) برگزار ميشود. به علاوه در همين روز نورمحمد درپور از تربت جام با دوتار معراجنامهخواني خواهد كرد. در ادامه عباس بهاري مبحث منقبتخواني و چاووشخواني (آواز ستايشي و نيايشي) و محمد ايران بروجردي از گلدستهخواني ميگويند. غلام مارگيري و عباس سماعي از ميناب هرمزگان با اجراي دف نحلههاي فلسفي مولوديخواني را به صحنه ميبرند. همچنين در پايان همين شب نيز حسام اگزارزاده با رباب بيتخواني عربي را اجرا ميكند.
پايانبخش بخش ويژه كه شنبه 24 دي ماه برگزار ميشود به موضوع بررسي ويژگي اذان مؤذنزاده اردبيلي اختصاص دارد كه علي معلم و هادي كياسري درباره اين موضوع سخنراني ميكنند.
مجريان اين بخش ودود مؤذنزاده اردبيلي و حاج سليم مؤذنزاده اردبيلي هستند. همچنين قرار است از مهدي آذرسينا و داريوش پيرنياكان براي سخنراني در اين بخش دعوت شود.
بيست و يكمين جشنواره بينالمللي موسيقي فجر از 21 تا 29 دي در تهران برگزار ميشود.
نظر شما