به گزارش خبرنگار مهر، محمود گنجیفرد ظهرچهارشنبه در همایش تقدیر و تشکر از حامیان مرکز جامع بیماران خاص خراسانجنوبی اظهارکرد: کار ساحت این مرکز در زمینی به مساحت سه هزار متر و زیربنای ۹۰۰ متر در سال ۸۷ آغاز و تا مهر ۹۳ کارهای تجهیز مرکز انجام شد.
وی بیان کرد: این مرکز با ۶۰ تخت سرپایی برای دیالیز بیماران غیر اورژانسی راه اندازی شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه طبقه همکف با متراژ ۷۰۰ متر به بخش دیالیز اختصاص یافته است، گفت: در حال حاضر حدود ۲۵۰ بیمار دیالیزی در استان داریم که نیمی از این بیماران در بیرجند زندگی می کنند.
گنجی فرد با اشاره به اینکه قبل از راه اندازی مرکز جامع بیماران خاص در استان، بخش دیالیز بیمارستان ها شرایط مناسبی از نظر فضا و امکانات نداشت، بیان داشت: هم اکنون با راه اندازی ۲۰ تخت دیالیز در این مرکز، ظرفیتی فراهم شد تا بیماران غیر اورژانسی نیاز به مراجعه بیمارستان نداشته باشند.
به گفته وی در حال حاضر ۱۲۷ بیمار دیالیزی در مرکز جامع بیمارن خاص استان خدمات درمانی دریافت می کنند و این مرکز همه روزه در ساعات صبح و بعد از ظهر به جز روزهای جمعه فعال است.
وجود ۵۶۰ بیمار سرطانی و شیمی درمانی در خراسان جنوبی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از وجود ۵۶۰ بیمار سرطانی و شیمی درمانی در استان خبرداد و افزود: هم اکنون تعداد ۲۰ تخت شیمی درمانی در این مرکز فعال بوده و دو پزشک متخصص از سال گذشته در آن شروع به کار کرده اند.
گنجی فرد ادامه داد: همچنین در حال حاضر ۲۰۲ بیمار تالاسمی و هموفیلی، بیش از ۱۳۰ بیمار ام اس و ۱۵۰ بیمار پیوندی از خدمات مرکز بهره مند هستند.
وی با بیان اینکه گستره فعالیت مرکز بیماران خاص استان در حال افزایش است، بیان داشت: این مرکز به عنوان طرح پایلوت نمونه برداری و اجرای طرح در سایر استان ها راه اندازی شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: بنا است امسال در راستای طرح تحول اقدامات وسیعی برای بیماران سرطانی و شیمی درمانی انجام شود که یک نمونه آن تاسیس مراکز جامع است.
گنجی فرد با تاکید بر اینکه ارائه خدمات به بیماران سرطانی تنها محدود به یک تخت نمی شود، عنوان داشت: خدمات مشاوره ای، آموزشی، پایش های مستمر، خدمات آزمایشگاهی و دندانپزشکی از دیگر نیازهای این بیماران است که باید به آن توجه کنیم.
راه اندازی درمانگاه های تخصصی ویژه بیماران خاص
وی از راه اندازی درمانگاه های تخصصی ویژه بیماران خاص در مرکز جامع بیماران خاص استان خبرداد و افزود: در راه اندازی این مرکز تنها دید درمانی و تشخیصی نداریم بلکه با دید آموزشی و پژوهشی نیز مشکلات بیماران پیگیری می شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اضافه کرد: تاکنون کارهای پژوهشی در مورد بیماران ام اس انجام و به دنبال گسترش فعالیت های پژوهشی برای تمامی بیماران خاص هستیم.
گنجی فرد به فعال کردن کلینیک اختلالات خواب در مرکز جامع بیماران خاص استان اشاره کرد و گفت: در این کلینیک به دنبال این هستیم با انجام تحقیقات و پژوهش مشکل خواب که گریبانگیر بیماران خاص است را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه تاکنون سازمان ها و ارگان های استان نهایت همکاری را با این مرکز داشته اند، بیان کرد: اکنون زیرساخت خوبی در استان فراهم شده که نیاز به مداومت و تداوم دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تاکید کرد: در حال حاضر بسیاری از تجهیزات ناقص بوده و برای تامین امکانات پزشکی نیازمند حمایت خیرین هستیم.
گفتنی است در پایان این همایش از تعدادی از حامیان و خیران مرکز جامع بیماران خاص استان تقدیر و قدردانی شد.
نظر شما