به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا رجبی صبح شنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: در بررسیهای بعمل آمده نشان میدهد عملیات آبخیزداری در حوزه زرد تل شهرستان سمنان در چند سال اخیر موجب کاهش خسارات سیل و تغذیه سفره آب زیر زمینی در این منطقه شده است.
وی افزود: در تابستان سال ۱۳۹۰ وقوع سیل درسمنان زیانهای مالی سنگینی به وجود آورد که با اقدامات آبخیزداری در حوزه هایی که انجام عملیات آبخیزداری شده بسیار ناچیز یا فاقد خسارات بوده است.
رئیس اداره امور اجرایی آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار داشت: ساخت هفت بند آبخیزداری از نوع سنگی - ملاتی در زیرحوزه تلوبین (سد گلستان) و تعداد چهار بند در روستای گلستان با ارتفاع دو تا شش متر از سال ۱۳۹۳ آغاز و در حال اتمام است.
رجبی همچنین با بیان اینکه این سازه ها مانندتله رسوبگیر عمل کرده و نیروی مخرب سیل وخسارات را مهار می کند گفت: اقدامات آبخوانداری و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی امری ضروری است.
رئیس اداره امور اجرایی آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ادامه داد: بندهای مذکور با اصلاح نیمرخ طولی رودها موجب کاهش سرعت آب و افزایش نفوذ آن در خاک میشوند.
وی با بیان اینکه بندهای آبخیزداری علاوه بر کاهش خطر سیل، به دلیل ایجاد استخر، نمایی زیبا دارند و در جلب گردشگر نیز مؤثرند گفت: برای جلوگیری از خسارات سیل علاوه بر فعالیتهای آبخیزداری باید از ساخت و ساز در حریم رودها نیز اجتناب کرد.
رجبی با یادآوری اینکه استان سمنان دارای ۹۷ هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع مساحت و ۵.۹ درصد مساحت کل کشور است، گفت: بیش از ۹۵ درصد حوزه آبخیز این استان به کویر مرکزی ختم شده که در صورت عدم مدیریت، سیلاب از دسترس خارج می شود.
نظر شما