به گزارش خبرنگار مهر، ذرات معلق گردو غبار از روز پنج شنبه وارد آسمان استان زنجان شده و مانع حضور مردم در تفرجگاهها و اماکن تفریحی و گردشگری شده است بهگونهای که در یک دهه گذشته مردم در تفرجگاههای اطراف شهرهای استان به گشت و گذار می پرداختند، ولی در سالهای اخیر و بخصوص امسال کمتر شاهد این امر به دلیل ورود گردوغبار به استان هستیم.
رئیس اداره پایش و نظارت هوای اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: در حال حاضر شاخص کیفیت هوا عدد ۱۱۸ را نشان میدهد که روند افزایشی را نیز در این رابطه شاهد هستیم و باید عنوان کرد که ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون عامل اصلی این شرایط است.
علی اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: ریزگردها از روز پنجشنبه وارد استان شده و شاهد هستیم که هوا در شرایط ناسالم قرارگرفته است و طبق نظر کارشناسان هواشناسی این روند تا پایان امروز ادامهدار خواهد بود.
وی با اشاره به افزایش غلظت ریزگردها در آسمان زنجان، ورزش باد شدید از سمت جنوب غرب را عامل ورود ذرات گردوغبار به استان زنجان عنوان کرد و ادامه داد: بررسیها نشاندهنده افزایش میزان گرد و غبار در آسمان است.
اسدی گفت: در حال حاضر هوای زنجان در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد و توصیه میشود بیماران، کودکان و زنان باردار از تردد در خیابانها خودداری کنند.
در این میان مدیرکل هواشناسی استان زنجان از پایداری وضعیت آلودگی هوای استان زنجان تا سه روز آینده خبر داد و گفت: توده گردوغبار از سمت جنوب غربی این استان وارد شده و تا سه روز آینده هوای با این پدیده مواجه است.
احد یاغموری افزود: گرد و غباری که در جنوب غربی کشور شکل گرفته و به سمت زنجان نیز در حال نفوذ است با جریان های جنوب غربی به این استان وارد میشود.
وی بابیان اینکه طی سه روز آینده شاهد آسمان ابری و بارشهای مقطعی باران در استان خواهیم بود ادامه داد: این بارشها نیز تأثیری در وضعیت گردوغبار استان نخواهد گذاشت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان بابیان اینکه کیفیت هوای زنجان نامناسب است و گروههای حساس باید از تردد در هوای آزاد خودداری کنند گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان نسبت به وضعیت گردوغبار هوای استان زنجان هشدار داده و به افراد سالخورده، خردسالان، بیماران قلبی و ریوی توصیه کرد از حضور در هوای آزاد که دارای گردوغبار و ذرات آلاینده است پرهیز کنند.
محمدرضا صایینی افزود: کودکان زیر پنج سال و افراد بالای ۶۵ سال، مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی، ریوی، آسم و کم خونی و بیماران مبتلا به بیماری های مزمن که به مدت طولانی تحت درمان قرار دارند در معرض هوای ناسالم قرار نگیرند.
وی ادامه داد: بهطورمعمول حرکات و فعالیتهای بدنی به تنفس هوای بیشتری نیاز دارد که موجب استنشاق بیشتر هوای آلوده میشود لذا توصیه میشود افراد در چنین شرایطی از انجام فعالیتهای غیرضروری خودداری کنند.
نظر شما