۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۶:۴۸

ولایتی در واکنش به اظهارات مقامات فرانسوی تاکید کرد:

فرانسه نقش تعیین‌کننده‌ای در صحنه بین‌المللی ندارد

فرانسه نقش تعیین‌کننده‌ای در صحنه بین‌المللی ندارد

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: ای کاش فرانسه مثل گذشته موضع مستقل‌تری را در رابطه با سیاست‌های بین‌المللی می‌گرفت؛ نه اینکه پیروی از بدترین سیاست‌های غربی را داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک در جمع خبرنگاران درباره نقش میانجی‌گری دولت عمان در بحران یمن، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، در همه جای دنیا بخصوص دنیای اسلام، از مظلومین حمایت و از تلاش آنها در برابر کسانی که به آنها ظلم می‌کنند، حمایت می‌کند.

وی افزود: مردم یمن، مردمی با سابقه فرهنگی طولانی هستند و سابقه فرهنگی آنها بسیار طولانی‌تر و عمیق‌تر از کسانی است که در کشورهای دیگر، حکومت‌های قبایلی دارند؛ بنابراین استحقاق آن را دارند که موقعیت ممتاز خود و نقشی که در دنیای اسلام داشتند، بازیابند و می‌دانیم مردم این کشور، مردم مقاومی هستند اما ظلمی که از سوی سعودی‌ها و دیگران به آنها می‌شود را محکوم می‌کنیم و معتقدیم مردم یمن با این جنایت‌ها تسلیم نخواهند شد و پیروز میدان خواهند بود.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: ما بسیار به سعی کسانی که در یمن برای به دست آوردن استقلال خود و در دست گرفتن سرنوشت تلاش می‌کنند، امیدوار هستیم.

ولایتی درباره میانجی‌گری عمان گفت: عمان نیز در این بحث کمک کرده است.

وی همچنین درباره اظهارات مقامات فرانسوی مبنی بر اینکه در صورت عدم بازرسی از مراکز نظامی، توافقی صورت نخواهد گرفت، اظهار داشت: اظهارات مقامات فرانسوی هیچ نقش تعیین‌کننده‌ای در صحنه بین‌المللی ندارد؛ مگر اینکه گاهی حرف‌های تندی توسط بعضی از افرادی که احساس مسئولیت نمی‌کنند، زده شود.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ادامه داد: این اظهارات از یکسو به خاطر خوشایند بعضی از طرف‌ها به دلیل معاملات اقتصادی که با آنها دارند، صورت می‌گیرد و این اظهارات بدون توجه به حقایق و نگاه واقع‌بینانه است.

ولایتی تصریح کرد: موافقت یا مخالفت آنها چه نقشی می‌تواند در مذاکرات داشته باشد؟ ای کاش فرانسه مثل گذشته و مانند زمان ژنرال دوگل و مانند زمان روسای قبلی‌اش، موضع مستقل‌تری را در رابطه با سیاست‌های بین‌المللی می‌گرفت؛ نه اینکه پیروی از بدترین سیاست‌های غربی را داشته باشد که حیثیت بین‌المللی به همراه ندارد.

وی همچنین درباره دیدار با رئیس العُلمای بوسنی و رئیس مجلس جامعه اسلامی این کشور، گفت: باعث افتخار بود که بنده در خدمت این آقایان باشم و دنباله تشریک مساعی و تبادل نظرهایی که در گذشته با یکدیگر داشته‌ایم را انجام بدهیم و این عقد اخوت بین ما و مردم مسلمان بوسنی را مانند گذشته محکم کنیم و اگر مشکلی دارند که آن مشکل به دست ایران باز می‌شود، از قبیل اختلاف بین بعضی از افراد تندرو _ مذهبی از گروه‌های مختلف، جمهوری اسلامی ایران برای یکپارچگی مسلمانان بوسنی تلاش کند که در سایه وحدت در گذشته توانستند به ظلم کسانی که به آنها حمله کرده بودند، فائق آیند و اکنون نیز ادامه عزت بوسنی در سایه این وحدت مسلمانان است که انشاءالله این وحدت را حفظ خواهند کرد و ما نیز سعی می‌کنیم به آنها در این رابطه کمک کنیم.

همچنین حسین افندی کوازوویچ، رئیس العُلمای بوسنی درباره نشست با علی‌اکبر ولایتی، گفت: هدف ما از این سفر این بود که آخرین وضعیت مسلمانان بوسنی را خدمت ایشان تشریح کنیم. ما راه بسیار سختی را پشت سر گذاشته‌ایم و خدا را شکر که این سختی‌ها و مشکلات را به خوبی پشت سر گذاشته و موفق شدیم که جامعه اسلامی را در بوسنی حفظ کنیم.

وی ادامه داد: ما درباره بعضی از مشکلات و مسائلی که همچنان در داخل بوسنی با آن مواجه هستیم، به همکاری دوستانمان در ایران نیاز داریم و دکتر ولایتی قول دادند که ایران آمادگی دارد برای حل این مسائل و مشکلات، به بوسنی کمک کنند.

رئیس العُلمای بوسنی همچنین از جمهوری اسلامی ایران و شخص ولایتی تشکر کرد و گفت: ایران در سخت‌ترین شرایط به ما کمک کرده است و امیدواریم در آینده نیز از این همکاری درخشان بهره‌مند باشیم، بتوانیم استقلال بوسنی را بدست آوریم و این کشور را به عنوان یک کشور پیشرفته در اروپا معرفی کنیم.

کد خبر 2764201

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha