به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل نجار در جمع خبرنگاران در مورد جزئیات جلسه امروز سازمان مدیریت بحران کشور، گفت: یکی از محورهای جلسه موضوع مدیریت بحران در سالگرد بزرگداشت ارتحال امام (ره) بود که بحث مدیریت بحران آن به وزارت کشور محول شده است. در این خصوص گزارش هایی از دستگاه های اجرایی و همچنین نحوه ارائه خدمات از سوی هلال احمر، وزارت بهداشت و ستاد ارتحال امام ارائه شد.
وی افزود: همچنین موضوع طرح اصلاح شرح وظایف کارگروه بهداشت و درمان در زمینه توانبخشی هم مطرح گردید و قرار شد به دلیل نظرات مختلف، بازنگری داشته باشیم.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه فرآیند تهیه سند آسیب پذیری مدیریت بحران دستور بعدی جلسه بود، گفت: در این خصوص هم نظرات کارشناسی ارائه شد و چون نظرات متفاوت بود، قرار شد تنظیم مجدد شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد دلایل حضورش در کشور روسیه، گفت: این سفر به درخواست وزیر شرایط اضطراری روسیه بود که در مورد برگزاری مانور بزرگی، ایران را دعوت کرده بودند.
نجار افزود: در این مانور که بسیار سنگین برگزار شد، تعدادی از کشورها هم مشارکت داشتند و در حاشیه آن نمایشگاه تخصصی برپا شده بود که برای ایران بسیار آموزنده بود.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه در این مانور هواپیمایی را به آتش کشیدند تا توان هواپیماهای غول پیکر آب پاش و تیم های واکنش سریع را ارزیابی کنند.
نجار در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در مورد افزایش گرمای هوا و اقدامات سازمان بحران در پیشگیری از آتش سوزی جنگل ها، گفت: سازمان جنگل ها در این خصوص تفاهم نامه ای را با ستاد کل نیروهای مسلح تدوین کرد و قرار شد جنگل های زاگرس و البرز و شمال کشور تحت پوشش ستاد کل نیروهای مسلح باشند، اما هنوز تامین اعتبار نشده و اگر ۳۵ میلیارد تومان اعتبار در اختیار سازمان جنگل ها قرار گیرد، قرارداد منعقد می شود. البته در این خصوص مانوری هم با حضور رئیس سازمان محیط زیست در گلستان داشتیم و امیدواریم هماهنگی ها بیشتر شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در مورد لایحه ای که در مجلس مطرح است، گفت: اگر این لایحه تصویب شود در زمینه مدیریت بحران بسیاری از چالش های قانونی رفع می شود، چرا که دریافت اعتبارات برای حوادث راه طولانی دارد و باید سازمان مدیریت بحران بودجه خود را از سازمان مدیریت و برنامه ریزی طلب کند.
وی همچنین به بیمه اماکن مسکونی و تجاری اشاره کرد و گفت: متاسفانه بیمه ها رغبتی به بیمه این اماکن ندارند که جلساتی هم داشتیم تا بتوانیم آنها را به این کار تشویق کنیم. البته در استان گلستان بیمه دی خوب وارد شده است.
نجار در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد اینکه در لایحه جدید مدیریت بحران آیا با هدف حذف شهردار از ریاست بحران تهران جلو می روید، گفت: در کشور، استانداران رئیس مدیریت بحران استان هستند و هر فرماندار هم رئیس مدیریت بحران شهر خود است، اما در تهران مدیریت بحران با شهردار است. در این لایحه عنوان کردیم که شهردار در تهران همان نقش فرماندار در بحران را دارد، اما مسئول مدیریت بحران استان با استاندار است. و همچنین شخص وزیر کشور هم ریاست شورای مدیریت بحران کشور را به نمایندگی از رئیس جمهور برعهده دارد و به نوعی می توان گفت که مدیریت بحران تهران با تصویب این لایحه از دو بازوی سیاسی و اجرایی برخوردار می شود که بخش سیاسی آن با استانداری و اجرای آن با شهردار است؛ چرا که بخشی از مدیریت بحران موضوع تامین امنیت است که در حوزه اختیار شهردار نیست. البته ناگفته نماند که ظرفیت شهرداری تهران در مدیریت بحران بسیار بالاست.
نظر شما