به گزارش خبرنگار مهر، سهراب دل انگیزان پیش از ظهر سه شنبه در کارگاه آموزشی اقتصاد مقاومتی که در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، با طرح این سوال که اقتصاد مقاومتی چیست و آیا یک نظام اقتصادی است، اظهار داشت: ما در چارچوب نظام، قوانین بقا را داریم که رابطه بین عناصر تعریف شده آن تحت تاثیر زبان و فرهنگ قرار نمی گیرد و در اصل خود یک قانون است.
وی افزود: نظام اقتصادی به سمت پذیرندگی پیش می رود و بر اساس فعالیت اقتصادی قانون و علم است که از نگاه تجربی قابل آزمایش بوده و جزو قوانین علمی هستند.
دل انگیزان ادامه داد: در کنار نظام اقتصادی، مدل علمی اقتصادی مطرح است و در حقیقت مدل علمی می تواند و باید پشتیبان مدل اجرایی باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: در کنار مدل علمی، مدل اجرایی را داریم که می تواند از بین دستورهای نظام اقتصادی تعدادی را انتخاب کند و جریان حرکت به سمت هدف را کانالیز و مشخص کند.
وی اظهار داشت: آخرین مسئله، نظام اقتصادی مختلط است که تنها تامین اجتماعی و سیاستهای پولی و مالی و درآمدی و سیاستهای متعدد نهادی است که در چارچوب آن قرار دارد.
دل انگیزان در ادامه گفت: در دهه ۶۰ اقتصاد سوسیالیستی در کشور اجرا شد و همه کارخانه ها و واردات و صادرات در چارچوبی بسته و محدود فعالیت می کردند، اما در دهه ۷۰ که دهه سازندگی است اعتبار به آزادی های بیشتر سیاسی و اقتصادی مد نظر قرار می گیرد.
وی به نظرات موجود در خصوص اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی یک الگوی عقیدتی نیست و باید فرصتی را فراهم کرد که حتی کشورهای غیر مسلمان نیز از آن استفاده کنند.
نظر شما