۱۲ خرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۵۵

مدیر اجرایی ملی پروژه های بین المللی حبله رود:

فاز دوم پروژه حبله رود با هدف تدوین مدل مدیریت یکپارچه طراحی شد

فاز دوم پروژه حبله رود با هدف تدوین مدل مدیریت یکپارچه طراحی شد

گرمسار - مدیر اجرایی ملی پروژه های بین المللی حبله رود با اشاره به پیش‌بینی بحران‌های زیست‌محیطی این پروژه، گفت: فاز دوم این پروژه با هدف تدوین مدل مدیریت یکپارچه در حوزه آبخیز طراحی شده است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، هوشنگ جزی دربازدید از پروژه های مدیریت آب و خاک شهرستان گرمسار اظهار داشت: بحران‌های زیست‌محیطی در حوزه آبخیز حبله‌رود در استان‌های سمنان و تهران پیش‌بینی شده است.

وی با یادآوری اینکه این پروژه با مشارکت دفتر سازمان ملل متحد در ایران اجرا می‌شود و مجری آن از طرف دولت، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری است، گفت: به دلیل اهمیت ویژه به موضوعات حفظ و حراست از منابع طبیعی در کشور این طرح تا پایان سال ۲۰۱۶ مبنی بر تهیه مدل مدیریت یکپارچه حوزه آبخیز حبله رود انجام می شود.

مدیر اجرایی ملی پروژه های بین المللی حبله رود شهرستان گرمسار با بیان اینکه در کنار پروژه ملی حبله‌رود، پروژه دیگری به نام «منارید» در چند استان کشور در حال اجراست، افزود: فاز نخست پروژه حبله‌رود بر روی موضوع مدیریت مشارکتی در ارتباط با منابع آب و خاک تمرکز دارد و در زمینه ایجاد تشکل‌های محلی و اجرای مشارکتی پروژه‌های مرتبط با مدیریت پایدار منابع آب و خاک موفقیت‌های خوبی حاصل شده است.

جزی ادامه داد: همچنین فاز دوم این پروژه با هدف تدوین مدل مدیریت یکپارچه در حوزه آبخیز طراحی شده و اینکه چطور سازمان‌ها می‌توانند نقش مؤثری در مدیریت جامع حوزه آبخیز در کنار مردم داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه در فاز دوم، آمایش حوزه‌ای که دو استان تهران و سمنان و پنج شهرستان دماوند، فیروزکوه، گرمسار، آرادان و سرخه را در برمی‌گیرد در حوزه آبخیز حبله‌رود انجام شد، تصریح کرد: بر اساس آمایش، پایداری حوزه و اینکه حوزه چطور باید آن را مدیریت کند، سنجش و مدیریت مشارکتی مردم تقویت شد و در کنار آن سازمان‌دهی اداری و نهادی صورت گرفت.

مدیر پروژه بین‌المللی مدیریت آب و خاک حبله رود با بیان اینکه مدیریت یکپارچه حوزه آبخیز حبله‌رود با ریاست فرمانداران پنج شهرستان استان‌های تهران و سمنان انجام شده است، گفت: همچنین این موضوع در استانداری‌ها نیز با مدیریت معاونان برنامه‌ریزی استانداران به وجود آمد؛ این مدیریت‌ها برای یکپارچه‌نگری اطلاعات، اقدامات و برنامه‌ریزی جامع برای حوزه آبخیز حبله‌رود صورت گرفت.

جزی با اشاره به اهداف اجرای این طرح بین‌المللی عنوان کرد: پروژه بین‌المللی مدیریت آب و خاک حبله رود با هدف مدیریت یکپارچه حوضه‌آبخیز حبله رود، مدیریت منابع آب و خاک با مشارکت مردمی و انسجام بین بخشی در دستگاه‌های دولتی در دو استان سمنان و تهران اجرا می‌شود.

وی در ادامه از گسترش و فعال سازی سازمان های مردم نهاد  در قالب این طرح در شهرستان گرمسار خبر داد و افزود: فاز دوم طرح حبله رود با هدف مدیریت پایدار اراضی، مدیریت پایدار آب در منطقه و ارتقای زندگی ساکنان حوزه در قالب درآمد و اشتغال ایجاد شده در حوزه آبخیر است که تا به امروز نیز نتایج قابل قبولی اتخاذ کرده است .

مدیر اجرایی پروژه بین‌المللی حبله‌رود با اشاره به اینکه این پروژه در ۱.۲ میلیون هکتار از حوضه آبخیز دو استان سمنان و تهران در حال اجرا است، اضافه کرد: تاکنون اقدامات شاخص و ارزیابی‌ها مشخص شده و بین دستگاه‌های آب، کشاورزی، منابع طبیعی و ... در این حوزه تعریف و اقدامات اجرایی مشترک مشخص شده است تا در نهایت خروجی که از این همکاری و مشارکت سازمانی و مردمی به وجود می‌آید، بتواند منابع آب و خاک را مدیریت کند.

جزی در خاتمه تصریح کرد: همچنین در این پروژه، بحران‌های زیست‌محیطی از جمله حوادث ارومیه در حوزه آبخیز حبله‌رود پیش‌بینی شده است تا بتوانیم آن را به‌ خوبی کنترل کنیم.

کد خبر 2766981

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha