به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران غفارزادگان روز یکشنبه در نشست خبری نخستین کنگره سرطان بیمارستان رضوی ضمن موفق خواندن این بیمارستان در انجام فعالیتهای پژوهشی در حوزه درمان گفت: در حال حاضر بیمارستان رضوی یکی از زیستبانکهای نمونه در سطح کشور را راه اندازی کرده است که کاملا مطابق با استانداردهای روز دنیاست.
وی افزود: با توجه به شیوع سرطانها به ویژه سرطان شایعِ روده بزرگ تصمیم گرفته شده زیست بانک بیمارستان رضوی در مراحل ابتدایی به گردآوری نمونههای سرطان روده بزرگ و تومورهای مغزی که پراهمیت هستند اختصاص یابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰ نمونه بافت رودهی بزرگ و ۲۰۰ نمونه بافت تومور مغزی در اختیار داریم که این رقم در سال جاری به یک هزار نمونه ارتقا مییابد.
وی در خصوص معیارهای مرتبط با یک بیوبانک استاندارد و کارآمد گفت: یکی از معیارهای یک زیست بانک خوب شناسنامهدار بودن نمونههاست.
غفارزادگان بیان کرد: صرف نگهداری نمونه در یخچالهای خاص نمیتوان مدعی وجود بیوبانک شد لذا بیمارستان رضوی در این زمینه کاملا علمی وارد میدان شده و در حال حاضر تمامیِ نمونههای زیستی دارای مشخصات کامل و دقیق است.
وی بیان کرد: فعالیت های این بیمارستان از چهار سال گذشته با تاکیدات تولیت آستان قدس رضوی مبنی بر انجام فعالیتهای پژوهشی، معاونت پژوهشی در بیمارستان رضوی شکل گرفت.
غفارزادگان اذعان کرد: این معاونت از ابتدای فعالیت خود سعی کرده فعالیتهایش را با تمرکز بر نیازهای بهداشتی و درمانی در کشور ساماندهی کند و لذا در این راستا و در این مدت بالغ بر ۱۰۰ طرح پژوهشی انجام شده که نتایج آن در مجلات بینالمللی ارائه شده است.
وی به برخی از مهمترین فعالیتهای پژوهشی شکل گرفته در بیمارستان رضوی اشاره کرد و گفت: پژوهش در خصوص بیماریهای عروق کرونر، مسائل مربوط به آنژیوگرافی و انژیوپلاستی، توان بخشی قلب و همچنین راه اندازی سه بیوبانک شامل بیوبانک کلورکتال، کنسر پستان و تومورهای مغزی انجام شده است.
نظر شما