به گزارش خبرنگار مهر، موسسه آموزش عالی بینش و دانش یکی از مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی استان قزوین است که میزبان حدود ۱۵۰دانشجو «غالبا از استان های تهران و البرز» است.
صدور مجوز این موسسه آموزش عالی برای رشته های مرتبط با کشاورزی و علوم پایه است و این دانشگاه در حال حاضر دارای دو رشته تحصیلی است.
در این بین برخی از دانشجویان این دانشگاه در تماس و گفتگو با خبرنگار مهر از مشکلات عدیده ای سخن گفتند که برای آنها در این دانشگاه وجود دارد مشکلاتی که البته در ریشه یابی و بررسی حضوری آنها، از جانب مسئولان دانشگاه نوعی کم لطفی و بزرگ نمایی تلقی می شد.
با این حال تعدادی از دانشجویان این مرکز نظر دیگری دارند که در این گزارش بخشی از این دغدغه ها و پاسخ مسئولان دانشگاه بررسی می شود.
کمبود صندلی، نبود آزمایشگاه و سرویس
یکی از دانشجویان این مرکز آموزش عالی به خبرنگار مهر می گوید: در این دانشگاه صندلی های کلاس را باید از کلاس های مجاور تهیه کرد، دانشگاه فاقد هر نوع سرویس، آزمایشگاه و حتی کتابخانه است.
وی ادامه می دهد: امکانات آموزشی بسیار ناچیز و فضای آموزشی نیز بسیار محدود است و در این بین هیچ کس نیز خود را پاسخگوی دانشجویان نمی داند.
یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه که تمایلی به ذکر نامش نداشت به خبرنگار مهر می گوید: تلاش زیادی برای پیگیری مطالبات خود و پاسخگویی مسئولان دانشگاه انجام داده ایم اما در عمل نتیجه ای نداشته است.
مکان مشترک پیش دبستانی و دانشگاه
در این بین یکی دیگر از مشکلات تعدادی از دانشجویان این مرکز آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی در خصوص محوطه دانشگاه است، محوطه ای که به اذعای دانشجویان با پیش دبستانی مشترک است و مشکلات زیادی را برای دانشجویان آن ایجاد کرده است.
در همین رابطه یکی از دانشجویان این دانشگاه به خبرنگار مهر اظهار می دارد: در کنار فضای اندک آموزشی و نبود امکانات اولیه باید از مشکل پیش دبستانی که در طبقه هم کف مستقر است، نیز یاد کرد.
همچنین عدم پاسخگو بودن سایت دانشگاه، انسداد آن به دلایل مختلف عدم توجه به درخواست های دانشجویان نیز از دیگر مشکلات دانشجویان این موسسه بود که در گفتگو با خبرنگار مهر مطرح شد.
همه مشکلات دانشجویان را درک می کنیم
ریاست دانشگاه بینش و دانش در پاسخ به گلایه های مطرح شده در فوق می گوید: به مدت ۴۰ سال است که کاربنده با دانشجویان است از طرفی نیز فرزندان خودم دانشجو هستند بنابراین همه دغدغه های دانشجویان را درک می کنم و برای آن احترام قائل هستم.
محمدرضا خانلری ادامه می دهد: از این رو همه مشکلات و دردودل های دانشجویان برای ما محترم و قابل درک است اما این دانشگاه مرکزی است که به تازگی با تعداد اندکی دانشجو راه اندازی شده است.
دانشیار فیزیک دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) می افزاید: در حال حاضر ما حدود یکسال است که از محل قبلی به مجتمع آموزشی که دانشگاه در حال حاضر در آن قرار دارد منتقل شده ایم و در طول این مدت در این محل جا افتاده ایم.
وی در رابطه با مسئله کمبود امکانات آموزشی در این مرکز آموزش عالی که از سوی تعدادی از دانشجویان مطرح شده بود، می گوید: در این موسسه ما دارای دو رشته هستیم که هر دوی این رشته ها در مقطع کاردانی به کارشناسی هستند و واحدهایی که نیاز به آزمایشگاه داشته است را در دوره کاردانی گذرانده اند.
خانلری ادامه می دهد: در رابطه با کتابخانه نیز ما در حال حاضر دارای ۱۵۰ دانشجو هستیم و طبیعتا فعلا نمی توان برای این تعداد اندک کتابخانه ای بزرگ تدارک دید با این حال با افزایش تعداد دانشجویان کتابخانه و آزمایشگاه نیز به موازات آن تاسیس خواهد شد در این بین ما درخواست افزایش رشته ها را به مسئولان امر ارائه کرده ایم و منتظر هستیم تا متقاضیان سال تحصیلی جدید مشخص شوند.
دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) می افزاید: برای دانشجویان رشته مهندسی کامپیوتر خود سایت مجهزی را با ۲۰ دستگاه کامپیوتر تدارک دیده ایم از طرفی ساختمانی که در حال حاضر موسسه در آن فعال است از نظر نماینده وزارت علوم تایید شده است چرا از ابتدا نوع ساخت و طراحی این ساختمان به گونه ای بوده است که برای مراکز آموزشی و فرهنگی مناسب باشد.
بیشتر مراکز آموزش عالی با مشکلات درگیر هستند
رئیس موسسه آموزش عالی بینش و دانش در رابطه با سازوکار اخذ شهریه از دانش آموزان در این موسسه بیان می کند: هرگز ریالی بیش از نرخ مصوب از دانشجویان دریافت نمی شود و حتی برای این که دانشجویی در تهیه هزینه شهریه با تنگناهای مالی مواجه نشود در موارد متعددی مبلغ شهریه به صورت اقساط و چک مدت دار از دانشجو دریافت شده است.
دانشیار دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) اظهار می کند: از طرفی نیز به نوعی بیشتر مراکز آموزش عالی کشور و به ویژه این استان که قرار بود تنها دارای ۵ موسسه آموزش عالی باشد نه این تعداد بی شمار، با مشکلات درگیر هستند با این حال ما می کوشیم ضمن احترام و همدلی با دانشجویان خود پذیرفتن همه گلایه ها و دغدغه های آنها مشکلات را به حداقل برسانیم و پس از آن نیز در راستایی پیشرفت بیش از پیش دانشگاه گام برداریم.
وی ادامه می دهد: همانگونه که گفته شد، بنده بیش از ۴۰ سال است که با دانشگاه و دانشجو عجین هستم ما به دانشجوهای خود حق می دهیم با این حال نهایت تلاش خود را می کنیم تا از مشکلات بکاهیم.
طبقه، محوطه و ساعات فعالیت پیش دبستانی به هیچ وجه با دانشگاه مشترک نیست
ریاست مجتمع فرهنگی و آموزشی بینش در رابطه با مشکلاتی که از سوی برخی دانشجویان مطرح شده است، می گوید: البته دیدگاه و درخواست های همه دانشجویان این مرکز برای ما قابل احترام و در همه تصمیم گیری ها تاثیرگذار است اما موارد مطرح شده ناشی از کم لطفی است.
مهدی طاری وردی ادامه می دهد: پیش دبستانی با نام و محوطه فیزیکی مجزا در قسمت همکف و بخش دیگری از ساختمان قرار دارد تا جایی که می توان با وجود دیواری که میان محوطه پیش دبستانی و دانشگاه ساخته شده این دو واحد را کاملا مجزا از یکدیگر دانست.
وی می افزاید: در مجموع طبقات ساختمان، محوطه و ساعات فعالیت پیش دبستانی به هیچ وجه با دانشگاه مشترک نیست و این گفته صحت ندارد.
این مسئول همچنین در رابطه با روزهای فعالیت پیش دبستانی نیز می گوید: باوجود محوطه مجزا در حال حاضر مرکز پیش دبستانی در روزهای اول هفته تا پایان روز چهارشنبه فعال است و در روزهای پنج شنبه و جمعه که روز دایر شدن کلاس های موسسه آموزش عالی بینش و دانش است هیچ دانش آموز پیش دبستانی در این محوطه مجزا هم حضور ندارد.
دانشگاه امکانات مناسبی برای دانشجویان دارد
طاری وردی همچنین در رابطه با کمبود صندلی، اختلال سایت، نبود سرویس و سایر امکانات آموزشی نیز تصریح می کند: دانشگاه هرگز در زمینه تعداد صندلی برای دانشجویان با کمبود مواجه نبوده و سایت واحد هم دایر است و در رابطه با سرویس نیز بارها هماهنگی لازم صورت گرفته و مشکلی نداریم.
رئیس مجتمع فرهنگی و آموزشی بینش و دانش ادامه می دهد: باید توجه کرد در این دانشگاه تنها دو رشته تحصیلی وجود دارد با این حال دو طبقه با امکانات کامل آموزشی و کلاس های متعدد از یک ساختمان تازه ساخت به دانشجویان عزیز این دو رشته اختصاص یافته است.
وی یادآور می شود: همچنین برای دانشگاه بوفه، محلی برای صرف غذا، پکیج و سایر امکانات رفاهی فراهم شده است.
طاری وردی ادامه می دهد: هرگز مدعی نیستیم که شرایط ایده آلی را برای دانشجویان خود فراهم کرده ایم و همه دغدغه دانشجویان عزیز را می پذیریم اما در راستای رفع مشکلات این قشر عزیز در این مرکز می کوشیم و امیدواریم با کمک همه مسئولان استان، شهر محمدیه، مسئولان دانشگاه و بویژه دانشجویان بر مشکلات فائق آییم و شرایط مناسب تری را برای تحصیل مهیا کنیم.
درک متقابل و فرصت گره گشای همه مشکلات
موسسه آموزش عالی غیر انتفاعی و غیردولتی بینش و دانش از جمله مراکز دانشگاهی تازه تاسیس استان قزوین است که برخلاف سایر موسسات آموزش عالی در دیگر نقاط هرگز با پذیرش بالای دانشجو در رشته های متعدد کار خود را آغاز نکرده است بلکه با شروع جذب پلکانی دانشجویان، متناسب با امکانات رفاهی و آموزشی چشم انداز خود را ترسیم کرده است که البته هنوز نتوانسته رضایت دانشجویان کم تعداد خود را نیز جلب کند.
دانشجویانی که از استان های البرز و تهران به شهر محمدیه سفر می کنند خواهان رفع مشکلات آموزشی و صنفی خود هستند، مشکلاتی که مسئولان دانشگاه آن را ناچیز می دادند. در این بین می توان با ایجاد همدلی، درک متقابل و ایجاد فرصت میان مسئولان دانشگاه و دانشجویان در آینده ای نزدیک شاهد رفع مشکلات، و ارتقای بیش از پیش سطح آموزشی، علمی و رفاهی موسسه آموزش عالی بینش و دانش و دانشجویان آن بود.
خبرنگار: هاشم اللهیاری
نظر شما