به گزارش خبرنگار مهر، برزو بابایی ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه ۶۰ درصد کمباین داران عضو این اتحادیه هستند، اظهار داشت: عمر مفید و استاندارد کمباین در دنیا پنج سال و این رقم در استان مازندران بیش از ۱۳ سال است.
وی با اشاره به آغاز معاینه فنی کمباین ها از اردیبهشت ماه سال جاری در استان، افزود: با بازدیدهای به عمل آمده با ۲۱ کارشناس از کمباین های استان ۱۵ درصد کمباین ها حدود پنج سال و ۱۲ درصد به دلیل ایرادهای فنی به مرحله دوم راه یافته اند.
مدیرعامل اتحادیه کمباین داران استان مازندران با بیان اینکه از ۲۰ اردیبهشت ماه معاینه فنی در دستور کار اتحادیه کمباین داران استان قرار گرفت، تصریح کرد: تامین سوخت کمباین داران از طریق معاینه فنی میسر می شود.
مدیرعامل اتحادیه کمباین داران مازندران تصریح کرد: ۸۰ درصد معاینه فنی کمباین داران برای کشاورزان و جلوگیری از ضایعات و ریزش غلات است.
بابایی برآورد ریزش و ضایعات را از کمباین های صفر، داخلی، نیمه سنگین وارداتی سه درصد و سنگین وارداتی را یک درصد اعلام کرد و با بیان اینکه هزینه خرید یک کمباین ۱۴۰ میلیون تومان است، اذعان داشت: در معاینه فنی سال جاری کمباین ها، یک درصد ریزش و ضایعات وجود نداشت.
بابایی با اشاره به اینکه از هزار و ۵۰۰ کمباین غلات در استان، ۳۰ درصد پاسخگوی اراضی زیر کشت مازندران است، گفت: ۲۰ درصد کمباین های مازندران برای برداشت غلات به ۱۰ استان کشور فرستاده شده است.
وی خاطرنشان کرد: خراسان شمالی از مازندران ۳۰ کمباین برای ۲۱ هزار هکتار گندم دیم و ۱۱ هزار گندم آبی را درخواست کرده است.
بابایی با بیان اینکه کارمزد بر اساس نرخ ستاد برداشت کشور و هکتار است، اظهارداشت: کمباین سبک به ازای هر دو ساعت ۶۵ هزار تومان در هکتار، نیمه سنگین ۱۲۵ هزار تومان و سنگین وارداتی ۱۶۵ هزار تومان در هکتار دریافت می کند و بیمه کمباین داران در دستور کار قرار گرفته است.
بابایی در خصوص تسهیلات به کمباین داران، گفت: سال گذشته از ۸۰۰ میلیارد تومان در بخش مکانیزاسیون ۲۰ میلیارد تومان آن به اتحادیه کمباین داران اختصاص یافت.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به مظلوم واقع شدن کمباین داران و نبود ردیف بودجه می توان با حمایت دولت به حد مطلوب خودکفایی رسید.
بابایی از استقرار ۶۰ درصد کمباین ها در شرق استان خبر داد.
نظر شما