رضا فاضلی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: بیماری ایدز بیماری ویروسی است كه نقص ایمنی در بدن را به همراه دارد و بعد از انتقال ویروس به بدن، آلودگی فرد ممكن است سالها طول بكشد.
وی اظهار داشت: روابط جنسی نامطمئن، استفاده از وسایل تزریقی مشترك، انتقال ویروس از مادر به جنین هنگام زایمان و شیردهی، استفاده از فراورده های خونی آلوده و... از راه های انتقال ویروس ایدز به شمار می روند.
فاضلی در خصوص راه های پیشگیری از ابتلای افراد به ویروسHIV افزود: پایبندی به اصول اخلاقی خانواده، وفاداری به همسر، عدم استفاده از سرنگ مشترك، اطلاع رسانی مناسب از سوی دستگاه های فرهنگی شامل رسانه ها و به ویژه صداو سیما، ارتقای آگاهی جوانان و ... از مهمترین راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری محسوب می شود.
وی با تاكید براینكه شایع ترین راه انتقال بیماری ایدز در ایران اعتیاد تزریقی است، تصریح كرد: این در حالی است در انتقال بیماری طی سالهای اخیر راوبط جنسی نامطمئن جایگزین اعتیاد تزریقی شده است.
به گفته این مسئول روزانه پنج هزار نفر در دنیا بر اثر بیماری ایدز جان خود را از دست می دهند و هم اكنون در ایران نیز بیش از ۳۰ هزار فرد مبتلا به ایدز شناسایی شده است.
كارشناس مسئول بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشكی استان با تاكید براینكه سه چهارم انتقال ویروس ایدز از طریق رابطه جنسی نامشروع است و از این جهت این بیماری نوعی بیماری آمیزشی محسوب می شود، عنوان كرد: متاسفانه هنوز درمان قطعی برای از بین بردن ویروس وجود ندارد اما با راه های پیشگیرانه می توان در كاهش این بیماری نقش بسزایی ایفا كرد.
فاضلی اظهار داشت: تاكنون در خراسان شمالی ۶۰ فرد مبتلا به ویروس «اچ. آی. وی» مثبت شناخته شدند كه از این تعداد ۳۸ نفر با این بیماری زندگی می كنند.
وی گفت: رفع مشكلاتی همچون كاهش آسیب های اجتماعی، مشكلات مالی و حمایت، نقش موثری در كمك به بیماران مبتلا به ایدز دارد.
این مسئول با بیان اینكه انگ زدن و تبعیض در افراد مبتلا به ایدز به وضوح در جامعه دیده می شود، افزود: برای رفع تبعیض، اجتماع باید به افراد مبتلا به ایدز اجازه كار و زندگی بدهد و اینكه بیماری ایدز از طریق راه های عادی مانند دست دادن، صحبت كردن، نشستن، برخاستن و ... منتقل نمی شود به خوبی در جامعه تبیین شود.
فاضلی در خصوص ارائه خدمات به بیماران مبتلا به بیماری ایدز در استان گفت: در حال حاضر مراكز مشاوره بیماری های رفتاری در سطح شهرستان های بجنورد، شیروان و اسفراین برای ارائه خدمات مشاوره ای به صورت رایگان و محرمانه به این بیماران فعال است.
وی همچنین از راه اندازی دو مركز مشاوره بیماری های رفتاری طی سالجاری در شهرستان های فاروج و مانه و سملقان خبر داد.
كارشناس مسئول بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی گفت: خدمات زیادی در استان از جمله برگزاری دوره ها و كلاس های آموزشی، اطلاع رسانی از طریق رسانه ها و ... انجام شده اما برای كاهش این بیماری باید مشاركت همگانی صورت بگیرد.
نظر شما