به گزارش خبرنگار مهر، حمید طیبی روز سه شنبه در نشست خبری در سالن جلسات اتاق بازرگانی مشهد با اشاره به نقش رسانه ها در جهت توسعه اقتصاد و ثروت آفرینی اظهار داشت: در سال های اخیر چالش های زیادی را در حوزه اقتصاد تجربه كردیم كه برخی به تحریم ها و برخی به سیاستگذاری داخلی مرتبط بوده است.
وی با بیان این كه مهم تر از پیدا كردن دلیل در بحران در اقتصاد ایران همگامی و همكاری همه اقشار برای توسعه ایران است افزود: برای این منظور بدون كمك رسانه ها نمی توانیم در توسعه اقتصاد و ثروت آفرینی موفق باشیم.
سخنگوی اتاق بازرگانی مشهد به تعمیق ركود در استان خراسان رضوی اشاره كرد و افزود: دلیل این امر بلوكه شدن پول مردم نزد برخی شركت های خصوصی و موسسات مالی و اعتبار خصوصی بود.
وی ادامه داد: مشكلات این شركت ها و موسسات باعث شده تا مردم اعتماد خود را نسبت به سرمایه گذاری در بخش خصوصی از دست بدهند.
طیبی به ۹۰۰ كیلومتر مرز مشترك استان با كشورهای آسیای میانه و لزوم بهره گیری بیشتر از این ظرفیت در توسعه صادرات استان اشاره كرد و افزود: حضور تعداد زیادی از شیعیان كشورهای همجوار باعث آشنا شدن این افراد با كالاهای ایرانی و علاقه به مصرف این كالاها دركشور خودشان می شود.
وی ادامه داد: باید از این فرصت ها برای عرضه كالا و خدمات ایرانی به دیگر كشورها استفاده كنیم.
طیبی با بیان این كه جذب سرمایه یكی از پارامترهای مورد نیاز در رسیدن به توسعه است گفت: نیروی كار و بهره گیری از تكنولوژی در كنار سیاست های روشن و بدون ابهام اقتصادی دولت برای جذب سرمایه گذار ایرانی و خارجی می تواند به جذب سرمایه كمك كند.
۴۷ درصد واحد های تولید خراسان رضوی فعال است
وی دلیل تعطیلی واحدهای تولیدی استان را كاهش قدرت خرید مردم عنوان كرد و گفت: كاهش قدرت خرید مردم از مسائلی است كه در پی ركود اقتصادی ایجاد می شود كه در نهایت صنعت كشور را دچار مشكل می كند.
طیبی بیان كرد: طبق آمار سال ۹۲ واحدهای تولیدی خراسان رضوی به طور میانگین تنها با ۴۷ درصد ظرفیت تولید در حال فعالیت هستند كه این امر در نهایت باعث افزایش قیمت كالا می شود.
وی ادامه داد: هزینه های بهره های بانكی از ۱۲درصد تا ۲۸درصد كه با احتساب جریمه ها تا بیش از ۳۰درصد می رسد قیمت كالا را افزایش می دهد و تولید را در موقعیت ضعیف قرار می دهد.
طیبی با بیان این كه قوای سه گانه حركت های مناسبی در جهت حمایت از تولید و سرمایه گذاری در كشور صورت می دهند گفت: حمایت كامل قوه قضاییه از سرمایه گذاری های در چهارچوب قانون و تصویب قانون بهبود فضای كسب وكار در قوه مقننه و تلاش دولت برای خروج نشانه های حمایت قوای سه گانه از تولید و سرمایه گذاری در كشور است.
وی با اشاره به این كه سیاست انبساطی می تواند ركود را پایان دهد گفت: در كنترل ركود باید به گونه ای حركت كنیم كه از هدف گذاری های اولیه عدول نكرده باشیم.
طیبی ادامه داد: با این حال حركت انقباظی دولت در كنترل ركود باعث شده در با سرعت بیشتری به ركود كاهش پیدا كند كه این امر می تواند آسیب هایی در حوزه تولید داشته باشد.
دولت در محاصره تورم و ركود
وی با بیان این كه مشكلاتی كه بانك ها در اقتصاد كشور ایجاد كرده اند باعث توجه دولت به حركت انقباظی در كنترل ركود بوده افزود: دولت در منگنه تورم و ركود قرار گرفته و باید میان این دو تعادل را برقرار كند.
طیبی به تأثیر تورم برمعیشت حقوق بگیران اشاره كرد و گفت: مصرف مواد غذایی مهم مانند لبنیات و انواع پروتئین ها كاهش پیدا كرده كه این امر نشان می دهد مردم قدرت خرید این مواد غذایی را ندارند.
وی ادامه داد: با این حال حركت ما در كنترل تورم و ركود رو به جلو است ور بعضی صنایع رشد منفی ۶درصدی به رشد مثبت بیش از ۲درصد رسیده است.
اقدام عملی هیئت های بازرگانی خارجی منوط به دوره پساتحریم است
طیبی با بیان اینکه حضور و اقدام عملی هیئت های اقتصادی خارجی در ایران مربوط به دوره پساتحریم است گفت: با این حال مذاكرات نتیجه ملموس در برخی صنایع مانند خودرو سازی و فولاد و شركت های هواپیمایی داشته است.
وی ادامه داد: با وجود اینكه به دلیل تحریم ها تأمین قطعات مورد نیاز كارخانه ها و واحدهای تولیدی ۱۵ تا ۲۰ درصد گران تر تمام می شود اما نباید انتظار داشته باشیم با رفع تحریم ها همه مشكلات اقتصادی ما حل شود.
طیبی با اشاره به ركود ۶ و نیم درصدی اشاره كرد و گفت: در این شرایط افزایش ۳۰درصدی مالیات از سوی مجلس باعث می شود فعالین اقتصادی را تحت فشار می گذارد.
وی گفت: همه می دانیم كه دولت با كمبود نقدینگی مواجه است اما افزایش مالیات در شرایطی كه درآمدها كاهش پیدا كرده است باعث ضربه زدن به تولید می شود.
از صنعت فولاد استان حمایت كنید
طیبی با بیان این یكی از شركت های بزرگ فولادی كشور در خراسان رضوی است گفت: با كاهش قیمت نفت قیمت فلزاتی مانند آلومینیوم و مس كاهش پیدا كرده و از طرف دیگر قیمت برق برای واحدهای تولیدی تا ۲۰درصد و قیمت گاز تا ۹۰درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: صنعت فولاد ما با مشكلات زیادی روبه رو است و اگر با تعرفه حمایت نكنیم بازار داخلی فولاد جای خود را به بازار خارجی خواهد داد.
طیبی بااشاره به افزایش ۵.۶ درصدی صادرات خراسان رضوی در سال گذشته نسبت به سال ۹۲ گفت: واردات بی رویه به دلیل منطقی نبودن قیمت ارز است كه در نتیجه قیمت واردات برخی كالاهای خارجی ارزانتر از تولید آن كالا در داخل است.
وی ادامه داد: كیفیت بسیاری از كالاهای ایرانی به كالاهای خارجی برابری نمی كند چراكه به دلیل تحریم ها امكان وارد كردن تجهیزات پیشرفته تر را نداریم.
طیبی با بیان این كه حال نگرانی هایی از برداشته شدن تحریم ها وجود دارد تصریح كرد: با آزادسازی برخی منابع مالی ایران نگرانیم كه اوضاع اقتصادی سال های ۸۸ تا ۹۰ تكرار شود كه در این صورت ۹۰درصد صنایع كشور به طور كلی نابود خواهد شد.
نظر شما