۲۳ دی ۱۳۸۴، ۱۱:۱۷

67 روز ديگر اجراي طرح شير مدرسه به پايان مي رسد ؛

برخي دانش آموزان در حسرت نوشيدن شير مدرسه به سر مي برند!

برخي دانش آموزان در حسرت نوشيدن شير مدرسه به سر مي برند!

اجراي طرح " شير مدرسه " بر اساس آنچه كه پيش بيني و برنامه ريزي مسئولان آموزش و پرورش ناميده مي شود ، در پايان 6 ماهه نخست سال تحصيلي به پايان مي رسد. اين در حالي است كه به رغم موظف بودن مسئولان نسبت به توزيع 70 نوبت شير در بين دانش آموزان مقطع ابتدايي و دختران مقطع راهنمايي سراسر كشور اما شواهد و اخبار از عدم اجراي موفق طرح در برخي مناطق " هدف " حكايت دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، توزيع شير در سطح مدارس مقاطع ابتدايي و دخترانه راهنمايي كشور با هدف كاهش سوء تغذيه و جلوگيري از شيوع بيماري پوكي استخوان به ويژه در مناطق كم برخوردار با همكاري وزارتخانه هاي آموزش و پرورش ، جهاد كشاورزي ، رفاه ، بهداشت و درمان و سازمان مديريت و برنامه ريزي اجرا مي شود.

آنچه مسلم به نظر مي رسد دولت براي اجراي طرحهاي ملي همچون اجراي طرح " شير مدرسه " ، وقت و سرمايه كلاني هزينه كرده است. به طوري كه براي اجراي اين طرح طي سال يك ميليون و 225 هزار تن شير با اعتباري بالغ بر 203 ميليارد تومان به عنوان شير يارانه اي و مدارس در سراسر كشور توزيع شد.

بر اساس گزارشات مستند مسئولان آموزش و پرورش در استانهاي مختلف به ويژه مناطق محروم و كم برخوردار ، طرح شير مدرسه به صورت كامل اجرا نمي شود و مي توان گفت تا حدود زيادي ناموفق در نحوه اجرا بوده است. زيرا مسئولان وزارت بهداشت ، بيشتر دانش آموزان مناطق محروم را هدف اوليه برنامه طرح شير مدرسه قرار داده اند اما به نظر مي رسد عدم دسترسي به شير مدرسه ، اين ذهينت را تداعي مي كند كه طرح مذكور در دستيابي به اهداف اوليه خود چندان موفق نبوده است.

به گزارش خبرنگار مهر ، طرح شير مدرسه بنابر اعلام مسئولان كميته متشكل از مجموعه وزارتخانه ها و دستگاههاي دولتي ، فقط شامل 6 ماهه ابتدايي سال تحصيلي است و دانش آموزان در آغاز سال جديد كه همزمان با سه ماهه آخر سال تحصيلي است از نوشيدن شير در مدرسه محروم مي شوند.

البته بايستي به اين موضوع نيز اشاره كرد كه توزيع شير 3 روز در هفته بوده و همواره در نحوه توزيع آن شاهد مشكلات عديده همچون فاسد بودن شير ، عدم توزيع به موقع و مواردي از اين قبيل بوده ايم.

بر اساس آنچه كه مسئولان وزارت آموزش و پرورش اعلام مي كنند ، دانش آموزان مي بايست در طول سال تحصيلي 70 نوبت شير مدرسه دريافت كنند. اين وضعيت در مناطق گرمسير كشور تا قبل از سال جديد اجرا مي شود و در مناطق سردسير مي تواند در سال جديد نيز تداوم داشته باشد.

به گزارش مهر ، در سال تحصيلي 85-84 قرار است با تقسيم بيش از 150 هزار تن شير در سطح مقاطع پيش دبستاني، ابتدايي و همچنين دختران مقطع راهنمايي ، حدود 10 ميليون و 700 هزار دانش آموز تحت پوشش توزيع شير رايگان قرار بگيرند.

اعتبار اين طرح در شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي و شوراي اقتصاد بر اساس برآوردهاي كميته ملي شير مدرسه تعيين شده است. به طوري كه در سال تحصيلي گذشته يك ميليون و 225 هزار تن شير يارانه اي با اعتباري بالغ بر 203 ميليارد تومان در سطح مدارس سراسر كشور توزيع شد.

در حال حاضر اخبار حاكي از آن است كه طرح شير مدرسه به رغم گذشت 113 روز از آغاز سال تحصيلي 85- 84 ، در سطح برخي از شهرستانهاي استان زنجان ، قزوين ، هرمزگان ، استان مركزي ، خراسان جنوبي و... اجرا نمي شود.

مسئولان آموزش و پرورش شهرستان ماهنشان در استان زنجان ، معتقدند: اين شهرستان يكي از قطب هاي صنعتي كشور محسوب مي شود اما دانش آموزان اين منطقه هنوز در مدرسه شير دريافت نمي كنند.

همچنين اخبار مشابه ديگري نيز حكايت از عدم هماهنگي در اجراي طرح شير مدرسه دارد و اين در حالي است كه مسئولان وزارت بهداشت و آموزش و پرورش ، دانش آموزان مناطق كم برخوردار و محروم را هدف قرار داده اند!

برنامه توزيع شير رايگان در بين دانش آموزان به اندازه اي اهميت دارد كه دست اندركاران بهداشت جهاني از آن به عنوان يكي از موثرترين روشهاي فقرزدايي نام مي برند. بر همين اساس فائو نيز آخرين چهارشنبه ماه سپتامبر را براي يادآوري اهميت موضوع به نام " روز شير مدارس " نامگذاري كرده است.

 

کد خبر 277203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha