۲۳ دی ۱۳۸۴، ۱۶:۴۱

هما روستا در گفتگو با "مهر":

شور و هيجان جشنواره به خاطر برخورد اول با تماشاگر است

شور و هيجان جشنواره به خاطر برخورد اول با تماشاگر است

اگر هنگام جشنواره شور و هيجاني وجود دارد، نه بخاطر جايزه كه به دليل اولين برخورد اثر با تماشاگر است. هميشه اين هيجان كاذب و اضطراب رساندن نمايش به جشنواره، فرصت فكر كردن را از كارگردان گرفته است.

هما روستا، بازيگر و كارگردان تئاتر، در گفتگو با خبرنگار تئاتر "مهر"، ضمن بيان اين مطلب گفت : "اگر جشنواره غيررقابتي برگزار شود بهتر است. چون در آن صورت خيلي‌ها كارشان را معطوف به هنرشان مي‌كنند و از اضطراب و هياهوي كاذبي  كه هنگام بر گزاري جشنواره به وجود مي‌آيد، كاسته مي‌شود. هميشه پيرامون جوايز بحثي وجود داشته كه ممكن است پارتي‌بازي شده باشد."

وي افزود: "من هر وقت در جشنواره شركت كردم به عمد خواستم تا مرا در بخش غيررقابتي جاي دهند، چون اصلا اعتقادي به جايزه و هول و هراس آن نداشتم. فكر مي‌كنم كه بايد به اصالت تئاتر توجه شود. اگر هم هنگام برگزاري جشنواره شور و هيجاني وجود داشته نه به خاطر جايزه كه به دليل اولين برخورد با تماشاگر بوده است. هميشه اين هيجان كاذب و اضطراب رساندن نمايش به جشنواره فرصت فكر كردن را از كارگردان مي‌گرفت. امسال هم اطلاع دقيقي از برنامه جشنواره ندارم. چون يك متن براي كار ارائه دادم ولي به من فرصت كار ندادند و گفتند نوبت شما هنوز نرسيده است."

روستا در ادامه گفت: "امسال از من دعوت نكرده‌اند و من دليلش را نمي‌دانم. نه اينكه توقعي داشته باشم. من فقط مي خواهم تئاتر كار كنم و منتظر مي‌مانم تا نوبت من برسد و بتوانم كار تئاتر بكنم. جشنواره بايد باعث شود تا تئاتر كشور ما حركت كند. اگر فقط  يك هيجان مقطعي كاذب ياشد و بعد از آن تئاتر به باد فراموشي سپرده شود، تمام تلاش‌هاي ما بي‌نتيجه مي‌ماند."

وي همچنين درباره برگزاري جشنواره‌ها در ساير نقاط جهان متذكر شد: "در دنيا هر جشنواره‌اي تعريف خاص دارد و بنا بر آن تعريف، جشنواره برگزار مي‌شود. مثلا اگر جشنواره‌اي دانشجويي است ديگر شما نمايش‌هاي متفاوت نمي‌بينيد و تجربه تئاتر دانشجويي را از سر مي‌گذرانيد. جشنواره تئاتر حرفه‌اي تعريف مشخصي دارد و تئاتر آماتور هم تعريف ديگر. مثل ما نيست كه همه چيزمان با هم مخلوط شده. معضل اين رويداد در اين است كه ما از غيرحرفه‌اي‌ها توقع حرفه‌اي داريم و برعكس. تئاتر حرفه‌اي ما در حد تئاتر آماتور تنزل مي‌كند. در تمام دنيا جشنواره‌ها اينقدر كه در كشور ما مهم است، اهميت ندارند."

روستا اضافه كرد: "تئاتر يك هنر اصيل است كه بايد به آن بها داد. تئاتر هيچ وقت روي پاي خودش نمي‌تواند بايستد و نياز به حمايت و تقويت دارد. هميشه دولتمردان از تئاتر حمايت كردند، چون آينه فرهنگي كشورشان است. در كشورهاي ديگر اگر بخواهند خيلي مهمان‌نوازي كنند، شما را به تئاتر دعوت مي‌كنند، چون باعث بالندگي فرهنگشان است."

اين بازيگر تئاتر و سينما در انتها گفت: "ما با رقابتي كردن يا نكردن جشنواره تئاتر نمي‌توانيم آن اتفاق مهمي كه بايد براي تئاتر كشور بيفتد را جبران كنيم. كارگردان نبايد خلاقيتش را در راهروهاي امور اداري براي گرفتن بودجه هدر بدهد."

کد خبر 277325

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha