علی عباسی در حاشیه سمینار دو روزه قوانین و مشکلات حقوقی حرفه پزشکی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به طور متوسط هر سال ۵۰ پرونده شکایت از پزشکان در استان تشکیل می شود و از مجموع پرونده های تشکیل شده بیش از ۴۰ درصد منجر به محکومیت شده است.
وی اظهار داشت: در سال گذشته تعداد ۵۱ مورد از شکایت پزشکان مطرح شده که ۲۱ مورد منجر به محکومیت شده است.
وی عنوان کرد: باتوجه به اینکه تخلفات و جرایم پزشکی به عنوان جرایم غیرعمد محسوب می شود و همه این محکومیت منجر به پرداخت دیه و جزای نقدی شده است گفت: فقط دو مورد طی چندسال اخیر در نوشهر وساری منجر به محکومیت حبس برای پزشکان شده است.
عباسی درباره مرگ ناشی از قرص برنج در مازندران گفت در سال گذشته ۹۳ مرگ ناشی از قرص برنج در استان ثبت شد که در مقایسه با سال ۹۲ از رشد ۷۲ درصدی برخوردار بوده است.
وی یادآور شد: ۶۰ درصد قربانیان مرد و متاهل بوده اند و ۷۲ درصد قربانیان زیر ۴۰ سال سن داشتند و ۸۸ درصد نیز زیر دیپلم بوده اند.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران گفت: در دو ماه اول سالجاری نیز ۱۴ نفر قربانی مرگ ناشی از استفاده از قرص برنج شدند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از کاهش ۳۰ درصدی برخوردار بوده است.
عباسی گفت: از این تعداد هشت مورد مرد و شش مورد نیز زن بوده است و بیشترین آمار مربوط به شهرستانهای بابل و ساری بوده است.
رئیس نظام پزشکی نور نیز با بیان اینکه سلانه بیش از ۴۰ پرونده در نظام پزشکی مطرح می شود گفت: از این تعداد ۱۵ پرونده در هیئت بدوی به مرحله نهایی می رسد و تقریبا نیمی از این پرونده ها در صورت رضایت ندادن منجر به صدور حکم می شود.
علی سالاریان افزود: بیش از ۲۰۰ پزشک عمومی متخصص، دندانپزشک و داروساز عضو نظام پزشکی هستند.
وی درباره رسیدگی به جرایم پزشکی گفت: نباید در رسیدگی به جرایم پزشکی مداخلات غیرکارشناسانه از سوی دستگاههای مسئول صورت گیرد زیرا باعث می شود تا جامعه پزشکی دچار طب دفاعی شود و در زمان بحران، ریسک پذیری آن کاهش یابد.
نظر شما