به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد نادری فر شامگاه چهارشنبه در کارگروه امور اجتماعی و فرهنگی استان همدان با بیان اینکه یکی از آسیب های اجتماعی جامعه طلاق است و دفتر امور اجتماعی این موضوع را در اولویت قرار داده است تا به آن پرداخته شود، اظهار داشت: مطالعه ای جامع در استان همدان از ۱۰ سال گدشته انجام و وضعیت طلاق به تفکیک شهرستان ها مشخص و ضرورت تدوین سندی در این رابطه مشخص شد.
وی با بیان اینکه نمی شد تا آغاز و نهایی شدن سند صبر کرد، گفت: سلسله جلساتی برگزار و از دستگاه ها خواسته شد تا در راستای کاهش طلاق اقداماتی انجام دهند و خروجی کار در پایان سال گذشته اینگونه شد که طلاق در پایان سال ۹۲ در استان همدان سه هزار و ۷۹۷ فقره بود که در سال گذشته این میزان به سه هزار و ۸۷۲ فقره رسید و بر این اساس میزان رشد طلاق در استان دو درصد بود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان با بیان اینکه پایان سال گذشته میزان رشد طلاق در کشور پنج درصد و با توجه به اقدامات دستگاه های مختلف این میزان در استان دو درصد بود که این موضوع نیز آنالیز شد، عنوان کرد: طلاق در استان همدان در جامعه شهری، چهار دهم درصد افزایش داشته و تقریبا متوقف شده است.
نادری فر بیان کرد: سال ۹۲ در روستاهای استان همدان ۳۹۶ فقره طلاق اتفاق افتاد که این رقم در سال گذشته به ۴۹۵ فقره رسید و ۱۵ و یک دهم درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه میزان طلاق در نقاط روستایی در کشور ۲۳ و چهار دهم درصد است و استان از این نظر نسبت به کشور وضعیت بهتری دارد، ادامه داد: لازم است که برنامه ها را برای کاهش طلاق اجرا کنیم و باید حیطه فعالیت را به نقاط روستایی ببریم تا در این زمینه نیز موفقیتی به دست آوریم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان با بیان اینکه سندی با همکاری تمامی دستگاه های استان تدوین و برنامه ها در سه سطح مختلف و مسئولیت هر برنامه نیز مشخص شده است، عنوان کرد: برای ۹ شهرستان استان همدان به طور مجزا سند تدوین شد و به طور دقیق وضعیت هر شهرستان در سال های مختلف از نظر کاهش و یا رشد طلاق مشخص شده است.
مهرداد نادری فر با بیان اینکه در سند وظایف هر شهرستان مشخص شده، بیان کرد: قرار است هر ساله شهرستان ها ۱۰ درصد نرخ طلاق را کاهش دهند.
وی با بیان اینکه نسبت ازدواج به طلاق در استان همدان پنج به یک است یعنی از هر پنج ازدواج یکی به طلاق منجر می شود، عنوان کرد: بالاترین نسبت ازدواج به طلاق مربوط به شهرستان رزن با نسبت ۱۱ و ۲۵ صدم درصد به یک است.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان با بیان اینکه شهرستان نهاوند با نسبت ۹.۲ درصد به یک در رتبه دوم قرار دارد، بیان کرد: شهرستان ملایر با ۳.۸ درصد به یک بدترین وضعیت را از نظر طلاق در استان همدان دارد و وضعیت همدان و ملایر نیز خوب نیست و از میانگین کشوری بالاتر است.
نادری فر در ادامه به کاهش آستانه تحمل مردم اشاره کرد و ادامه داد: باید مسایل اجتماعی به خوبی رصد شود.
وی همچنین قشر کشاورز را قشری سختکوش دانست و با بیان اینکه کشاورزان باید مورد حمایت اجتماعی قرار گیرند، بیان کرد: کشاورزان باید در سالخوردگی از حداقل رفاهیات برخوردار باشند.
مدیرکل ثبت احوال استان همدان نیز در ادامه با بیان اینکه سال گذشته در استان همدان هر شبانه روز ۱۱ طلاق به ثبت رسید، عنوان کرد: امسال در هر شبانه روز در استان همدان هشت طلاق به ثبت رسیده است.
عبدالله مقصودی فر با بیان اینکه سال گذشته نسبت ازدواج به طلاق در استان همدان پنج به یک بود و امسال به شش و نیم به یک رسیده است، بیان کرد: با سند کنترل وضعیت طلاق وضعیت بهتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه طلاق در دو ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶.۶ دهم درصد کاهش داشته است، عنوان کرد: میزان موالید در دو ماه نخست امسال نسبت به دو ماه سال گذشته ۷.۳ دهم درصد رشد داشته است.
نظر شما