سيد ناصر هاشم زاده، مدير فرهنگي سازمان توسعه سينمايي سوره، ضمن بيان اين مطلب در گفت وگو با خبرنگار سينمايي "مهر" در مورد تعريف سينماي معناگرا گفت : اين يك عنوان جعلي است و چنين چيزي وجود نداشته است و آنهايي كه متولي اين ژانر هستند، بايد تعريف كاملي برايش ارائه كنند. اگر هر مسئله و ژانر جديدي ايجاد شود كه داراي تعريف درست بوده و آدمهاي صاحب نظر را در آن حيطه گرد بياورد، مي تواند منشاء اثر باشد .
نويسنده فيلمنامه "بيد مجنون" افزود : تعريف "معنا" و "معناگرايي" براي همه متفاوت است، در دنياي امروز " معنا " از نگاه خيلي ها اين است كه به عالم " معنا " ببخشيم. مثل جان بخشيدن كه از " انيميشن " به عنوان يكي از مصاديقش مي توان نام برد. پس اين معنا بخشي در روانشناسي، اصولاً يك نوع معنا بخشي به اجسام، زندگي و انسان و رفتار انساني اطلاق مي شود كه با اين معنا بخشي، انسان زندگي را تحمل كند، اما در ديدگاه من نبايد به دنيا معنا بدهيم ، بلكه بايد اگر معنايي هست، آن معنا كشف بشود .
اين كارشناس سينما تاكيد كرد: يك عده آمدند و تشكيلاتي به نام " سينماي معناگرا " را راه اندازي كردند و از خود من هم مشاوره گرفتند. منظورشان هم اين نيست كه ديگر فيلمها معنا ندارند، بلكه يك نوع گرايش به " ماوراء " و " باطن " هستي است كه البته اگر اين مسايل از خرافات و جن و پري سر در بياورد، اين سيمنا به مسير ديگري مي افتد، اما اگر به مفاهيم اصلي كه در نزد بشر و در اديان اللهي و فلسفه فيلسوفان است، بپردازد، مي توان به كاركرد و جايگاه اين سينما اميدوار بود .
اگر "سينماي معناگرا" از خرافات و جن و پري سر در بياورد، اين سيمنا به مسير ديگري مي افتد، اما اگر به مفاهيم اصلي كه در نزد بشر و در اديان اللهي و فلسفه فيلسوفان است، بپرازد، مي توان به كاركرد و جايگاه اين سينما اميدوار بود |
مدير فرهنگي سازمان توسعه سينمايي سوره، در ادامه تاكيد كرد : اگر به كليتي در باره تعريف "سينماي معناگرا" برسيم ،مي توانيم انتظار داشته باشيم كه اين تعريف در تمام ژانرهاي سينمايي كاركرد خواهد داشت .
هاشم زاده در مورد گسترش توليد آثار سينماي معنايي و ماورائي در سينماي هاليوود و غرب گفت : آنچه كه در اين حيطه در سينماي غرب مطرح شده، به يك سري از معاني كه در زندگي تجربه شده، مي پردازد، اما اكثر اين آثار از محوري ترين موضوع اديان، كه موضوع خداوند است، غافل هستند و شما بهشت و جهنم را مي بينيد، ولي در بطن اثر، از وجود خدا خبري نيست. كه گاهي مواقع، فكر مي كنم، در اين حيطه، يكسري طرح موضوع براي سينما شده است و پرداختن به اصالتهاي معنا مطرح نيست.
اين فيلمنامه نويس در مورد رويكرد سينماي امروز غرب به معنا گفت : اين جريان در سينما در پي رويكرد انسان معاصر به اين مسئله براساس نيازهايش شكل گرفته است كه در اين بين، عده اي پاسخ تجاري به اين نيازها مي دهند و عده اي ديگر پاسخ درست ارائه مي كنند.
نظر شما