دکتر رهبر مژدهی آذر در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: تاسیس داروخانه های زنجیره ای توسط ارگان های دولتی و سرمایه گذاران، تبعات خوبی برای فارغ التحصیلان جوان داروسازی کشور ندارد. زیرا، آنها نگران این هستند که با تاسیس این قبیل داروخانه ها، تحت سلطه تاسیس کنندگان داروخانه های زنجیره ای قرار بگیرند.
وی با اعلام اینکه هر سال ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ نفر از دانشکده های داروسازی کشور فارغ التحصیل می شوند، افزود: این قبیل افراد در درجه اول علاقمند به فعالیت در محیط های علمی و موسسات دارویی هستند. اما از آنجا که شرایط کار برای آنها فراهم نمی شود، ناگزیر به فکر تاسیس داروخانه می افتند. این در حالی است که امروز در اکثر کلانشهرها و مراکز استان ها، با رشد قارچ گونه احداث داروخانه مواجه هستیم.
مژدهی آذر با اشاره به نبود سرمایه فارغ التحصیلان جوان داروسازی برای احداث داروخانه، گفت: این وضعیت موجب سرخوردگی و نگرانی آنها می شود.
رئیس انجمن داروسازان ایران در ادامه به سیاست وزارت بهداشت برای احداث داروخانه های زنجیره ای اشاره کرد و افزود: داروسازن جوان و انجمن داروسازان مخالف چنین ایده و طرحی است. زیرا، معتقدیم که باعث نگرانی داروسازان جوان شده و آنها را تحت سلطه افراد سرمایه گذار می برد.
وی ضمن اعلام خطر به مسئولین مربوطه برای احداث داروخانه های زنجیره ای در کشور، گفت: در جلسه ای با دکتر دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو، این موضوع مطرح و در نهایت عنوان گردید از دستور کار خارج شده است. اما یک هفته بعد نامه ای به امضای دکتر دیناروند به دست ما رسید مبنی بر اینکه نظر پیشنهادی خود را در ارتباط با تغییر مدیریت داروخانه های خصوصی موجود به داروخانه های زنجیره ای را اعلام کنید.
مژدهی آذر تاکید کرد: در حالی که سهم بخش دولتی از توزیع دارو در کشور ۵۰ درصد و بخش خصوصی هم ۵۰ درصد است، اما قریب به ۱۱ هزار داروخانه خصوصی و ۱۰۰۰ داروخانه دولتی در کشور داریم.
رئیس انجمن داروسازان ایران با عنوان این مطلب که ما موافق تاسیس داروخانه های تعاونی هستیم، توضیح داد: تاسیس داروخانه های تعاونی برای داروسازان جوان که سرمایه کافی ندارند، می تواند قابل قبول باشد. ضمن اینکه مدیریت این قبیل داروخانه ها زیر نظر انجمن های داروسازی کشور قرار می گیرد.
نظر شما