به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمدرضا شرفبیانی ظهر امروز شنبه در جلسه کارگروه دفاع مقدس با موضوع و محوریت ساماندهی مزار شهدای گمنام اظهار داشت: این کارگروه بنا به دستور استاندار کردستان در سال گذشته به منظور ساماندهی یادمان ها و هر آنچه را که به عنوان اسناد ماندگار است تشکیل شد.
وی افزود: باتوجه به اینکه شهرستان قروه ورودی استان کردستان می باشد و در واقع یکی از شهرهایی است که بیشترین شهدا را داشته است لذا نقاط یادمانی باید برجسته و ساماندهی شوند.
شرفبیانی با بیان اینکه استان کردستان 230 کیلومتر هم مرز با عراق بوده و در واقع پنجمین استان در سطح کشور است که حضوری جدی در جنگ داشته است، گفت: یادآوری و به خاطر سپردن از خود گذشتگی های شهدا، ایثارگران و جانبازان یک وظیفه ی مهم انسانی است تا نسل آینده بیاموزند چه انسانهایی که از جان خود گذشتند تا آرامش نصیب کشور شود.
وی عنوان کرد: باید حرکت کارگروه در بحث احیا یادمانها باشد و این حرکت مهم می تواند سهم بسزایی برای نسل آینده را ایجاد کند.
محمدرضا شرفبیانی در ادامه با اشاره به اینکه پتانسیل های شهرستان قروه بسیار بالاتر از دیگر شهرستانها است، تصریح کرد: سه منطقه حساس در قروه وجود دارد که تاکنون برای احیا آن ها کاری صورت نگرفته است و همین کندی در کار باعث فراموشی حوادثی که در این مناطق رخ داده است، می شود.
وی با انتقاد از عمکلرد ضعیف تیم مدیریت شهر در خصوص ساماندهی و احیا مزار شهدا گفت: متأسفانه جلسه هایی برگزار می شود بدون هیچگونه بازخورد مثبت و این یعنی ما هیچ کاری نکرده ایم و هنوز در نقطه صفر به سر می بریم.
وی گفت: برجسته سازی یادمانها یک یادآوری ویژه است برای مردم و کسانی که نیاز به آشنایی با شهر و مناطق خود دارند، لذا باتوجه به اینکه سهمیه شهرستان قروه چهار یادمان می باشد اما دیده می شود که هنوز اقدامی عملی در این راستا صورت نگرفته است.
شرفبیانی در ادامه خاطر نشان کرد: در دفاع مقدس ارزشهایی هست که باید نشان داده شوند و حفظ همین ارزشهاست که نقش شهدا را برای آینده گان مشخص می کند لذا حفظ و برجسته سازی این ارزشها یک وظیفه است.
وی با اشاره به بمباران 22 بهمن سال 65 و اعزام ده هزار نفری در همان سال در میدان اتحاد قروه افزود: برای این حماسه های به جای مانده هیچ نماد و المانی در سطح شهر دیده نمی شود و در این زمینه حتی اطلاع رسانی دقیقی نداریم.
وی به مبحث شهدای گمنام نیز اشاره ای کرد و گفت: شهدا مقامی بالا دارند و باید احترام ویژه به این عزیزان گذاشت. لذا بهتر است کاری کنیم که شرمنده ی شهدا نشویم و همکاری و تعامل با یکدیگر را افزایش دهیم تا بتوان یادمانی ویژه برای شهدا ایجاد کرد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر کل اعتبارات در نظر گرفته شده برای این امر در شهرستان قروه 120 میلیون تومان از بودجه ی بنیاد می باشد که امیدواریم با همکاری شهرداری و دیگر ارگانهای مرتبط بازسازی و برجسته سازی نقاط یادمانی هرچه سریعتر صورت پذیرد.
به گفته ی شرفبیانی ماده 11 مصوبه ی ابلاغیه هیئت وزیران نیز به بحث خدمات رسانی به ایثارگران مربوط می شود و در این خصوص باید به طور جدی کار شود.
ایشان در ادامه یادآور شد: تمامی زیرساختها از قبیل نقشه ی اصل و حتی نقشه ی اصلاحی و ... آماده و مهیاست لذا باید سعی شود آن مشکل قانونی یا علت کندی در روند کار مشخص و برطرف شود.
توجه به جایگاه شهدا جهت ایمن سازی جوانان
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه قروه هم در این جلسه با بیان اینکه وضعیت فرهنگی شهرستان قروه با دیگر شهرهای استان متفاوت است گفت: باتوجه به تهدیدها و آسیبهای موجود در جامعه نیاز است بیشتر به مسائل ملی توجه شود لذا جهت ایمن سازی جوانان و خانواده ها توجه به شهدا باید نهادینه شود.
سرهنگ سعید شعبانی افزود: برای ساماندهی مزار شهدای گمنام نیاز به اجرای نقشه و تأمین اعتبار است که در این زمینه شهرداری 300 میلیون تومان را در نظر گرفته است.
وی بحث فضای سبز، تأمین آب، دایر کردن یک پایگاه فرهنگی و دیگر امکانات تفریحی و رفاهی را در این مکان مهم و ضروری دانست و اظهار داشت: شهدای گمانمی که سالها در غربت به سر می برند و حال که به دیار خود بازگشته اند به دلیل عدم توجه کافی غربتشان بیشتر شده است لذا باید دینی را که به شهدا داریم انجام دهیم.
شعبانی در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر تندیس و المان پیشمرگان کرد در میدان شهدا را در دستور کار و در مرحله ی اجرا داریم و قرار است المان محوطه ی شهدای قروه را نیز برقرار کنیم.
وی در پایان گفت: دانشگاه های شهرستان جهت تشییع تعدادی از شهدا در این مکانهای علمی و فرهنگی اعلام آمادگی کرده اند و لازم است با بررسی های بیشتر در این خصوص اقدام اساسی صورت پذیرد.
نظر شما