به گزارش خبرنگار مهر، سید ابوالفضل رضوی بعدازظهر شنبه در دیدار با استاندار خراسان جنوبی با اشاره به بازدید خود از شهرستانهای سربیشه و نهبندان، اظهار کرد: بعد از سفر مقام معظم رهبری به این شهرستانها تاکنون اقدامات قابلتوجهی در این استانها صورت نگرفته است.
وی با اشاره به وجود یک هزار و ۷۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در خراسان جنوبی، بیان کرد: در سال گذشته ۴۷۰ روستای این استان با تانکر آبرسانی شد که این رقم در کل کشور حدود شش هزار و ۷۰۰ روستا بوده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور بابیان اینکه دولت یازدهم توجه ویژهای به آب شرب روستاها دارد، گفت: با توجه ویژه دولت مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبارات آبرسانی روستاها در سال گذشته به ۴۰۰ میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافت.
رضوی ادامه داد: علاوه بر این مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار از طریق صندوق توسعه ملی به این موضوع اختصاص دادهشده است.
تمامی روستاهایی که دارای منبع آب هستند آبرسانی میشوند
وی تأکید کرد: آبرسانی به روستاها کار بزرگی است که دولت انجام میدهد و اگر به مانعی برنخورد کار بیسابقهای در طول تاریخ خدمترسانی به روستاها خواهد بود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به انعقاد تفاهمنامه بین وزارت نیرو و قرارگاه خاتمالانبیاء، بیان داشت: طبق این تفاهمنامه قرارگاه خاتمالانبیاء متقبل شد که تمامی روستاهایی که دارای منبع آب هستند را آبرسانی کند که با توجه به کمبود اعتبارات این کار در سال ۹۵ و ۹۶ انجام خواهد شد.
رضوی اضافه کرد: همچنین متقبل شد که تمامی روستاهایی که امکان گاز کشی را دارند در صورت اقدام گازرسانی کند.
وی با تأکید بر اینکه سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه و تمامی مسئولان کشور باید قبول کنند که توسعه کشور با بزرگ شدن شهرها امکانپذیر نیست، عنوان داشت: در سالهای گذشته ما شاهد بزرگ شدن شهرها بودیم که نتیجهای جز افزایش حاشیهنشینی و مسائل بعد از آن را نداشت.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تأکید کرد: مقامات کشور باید قبول کنند تا روستاها توسعه پیدا نکنند امکان داشتن کشور توسعهیافته و داشتن شهر سالم نیست.
توسعه روستاها منوط به تغییر نگاه مسئولان و مردم است
رضوی، توسعه روستاها را منوط به تغییر نگاه مسئولان و مردم دانست و افزود: متأسفانه ما فرهنگ کار را از مردم گرفتهایم و بعضی از سیاستهای انجامشده سبب شد که بهجای کار و تلاش کمکاری و تا حدودی تنبلی جایگزین شود و همین امر مشکلات زیادی برای ما به وجود آورد.
وی با تأکید بر اینکه دولت توجه ویژهای به مشارکت اقتصادی مردم دارد، بیان داشت: ما بر این باوریم اگر زمینه مشارکت اقتصادی روستاییان را در توسعه روستا فراهم نکنیم، توسعه کشور امکانپذیر نیست چراکه توسعه امری درونی است.
یارانه نقدی تولید علم، ثروت و اشتغال در کشور را نابود کرد
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در سالهای گذشته بر تولید علم، ثروت و اشتغال تأکیدات زیادی داشتهاند، بیان کرد: متأسفانه کمکهای نقدی دولت و یارانه نقدی مانند بمبی بود که این سه را نابود کرد.
رضوی ادامه داد: پیروزی در جنگ اقتصادی با مشارکت مردم امکانپذیر بوده که هرچند این کار بسیار دشواری به نظر میرسد اما شدنی است.
وی از اعطای تسهیلات اشتغالزایی روستایی با کارمزد ۳ درصد به روستاییان کشور خبر داد و گفت: در راستای ایجاد توسعه پایدار و اشتغالزایی در روستاهای کشور، دولت تدبیر و امید نسبت به پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به روستاییان کشور اقدام میکند.
اعطای تسهیلات بدون کارمزد برای اشتغالزایی در روستاهای مرزی
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور بابیان اینکه طرحهای تعاونیهای روستایی باید از سوی مسئولان طراحی شود، بیان داشت: هرچقدر میزان آورده مردم در این تعاونیها باشد دولت چهار برابر آن را تسهیلات با نرخ سود سه درصد پرداخت میکند و وثیقه آن نیز کارت یارانه روستاییان خواهد بود.
رضوی ادامه داد: اما در روستاهای مرزی این تسهیلات به میزان ۹ برابری آورده مردم و با کارمزد صفر درصد خواهد بود چراکه اعتقاد داریم هزینه استقرار نیروی انتظامی و امنیتی در مرزها بهمراتب بیشتر از نرخ سود خواهد بود.
وی همچنین از برگزاری نمایشگاه و فروشگاه عرضه محصولات کشاورزی و صنایعدستی روستاییان در تهران طی سال جاری خبر داد و گفت: در این نمایشگاه ۳۱ غرفه در اختیار ۳۱ استان کشور قرار میگیرد تا بتوانند محصولات خود را معرفی و برای آن بازاریابی کنند.
نظر شما