حمید ترکزاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ترشحات بدن و بوی بد پوست بدن انسان جاذب پشه خاکی ناقل سالک است.
وی با بیان اینکه بیماری سالک در فصول گرم سال شیوع می یابد، افزود: از اوسط اردیبهشت ماه تا اواسط آبان ماه شاهد بروز سالک در افراد مختلف هستیم بنابراین رعایت نکات بهداشتی برای محافظت از این بیماری ضروری است.
مدیر مرکز بهداشت شماره یک اصفهان خاطرنشان کرد: دوره شیوع سالک بسته به میانگین دمای هوا متغییر است به طوری که اگر در سالی گرمای هوا درماه های زودتر یا دیرتر ظهور یابد، رشد این بیماری کم و زیاد میشود.
وی اعلام کرد: استحمام مرتب روزانه می تواند امری با تاثیر قابل ملاحظه در پیشگیری از ابتلاء به سالک باشد.
مدیر مرکز بهداشت شماره یک اصفهان خاطرنشان کرد: پشه خاکی ناقل سالک جلدی روستایی طبیعت زندگی نیمه وحشی داشته یعنی هم تمایل به زندگی در طبیعت و هم تمایل به زندگی مناطق شهری را دارد لذا مبارزه با آن امری بسیار دشوار و مستلزم همکاری ادارات و ارگانها مختلف و عموم جامعه است.
وی اظهار داشت: پشه خاکی به انواع سموم حشره کش حساس بوده و قرار گرفتن در معرض سموم باعث مرگ آن می شود بنابراین استفاده از اسپریهای حشره کش در منزل حداقل هفته ای دو مرتبه جهت پیشگیری از ابتلاء به سالک توصیه میشود.
ترکزاده گفت: به دلیل سمی بودن و ضرر بسیار زیاد سموم حشره کش مورد استفاده در این اسپری ها برای سلامت انسان، باید طوری برنامه ریزی شود که حداقل مواجه با این مواد صورت گرفته و افراد پس از استفاده از اسپری حشره کش حداقل ۲ ساعت خارج از منزل باشند و به منظور تاثیر بهتر از اسپری های حشره کش در منزل به هنگام شب انجام پذیرد.
نظر شما