۲۴ خرداد ۱۳۹۴، ۱۶:۲۱

۶ تالاب کشور در وضعیت حاد قرار دارد

۶ تالاب کشور در وضعیت حاد قرار دارد

مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان محیط زیست گفت: ۶ تالاب به دلیل وضعیت نامناسب در فهرست مونترال قرار دارد که تلاش می‌کنیم اسامی این تالاب‌ها از این فهرست، خارج شده و به وضعیت عادی برگردد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید گشتاسب اظهار کرد: در کشور ۲۵۰ تالاب داریم که از بین‌ آنها ۸۴ مورد تالاب دارای اهمیت است که از این بین ۲۴ تالاب بین‌المللی بوده و در ردیف کنوانسیون رامسر قرار دارد.

وی تصریح کرد: از این بین 6 تالاب در زمره فهرست مونترال قرار دارد که اصلاً فهرست مطلوبی نیست و باید تلاش کنیم با توجه به شرایط و موقعیت کشورمان اسامی این 6 تالاب از این فهرست خارج شده و به وضعیت عادی برگردد.

مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان محیط زیست با اشاره به تهدیدهای مختلفی که تالاب‌های کشورمان را در معرض آسیب قرار دادند، گفت: تجاوز به حریم، گسترش بهره‌برداری‌های نامناسب از اراضی و تغییر کاربری‌های این تالاب‌ها و همچنین کم شدن منابع آب آنها وضعیت نامطلوبی را به وجود آورده است.

گشتاسب افزود: برای نجات ۲۰ تالاب کشور از این وضعیت در قالب پروژه‌های تعریف شده منابع اعتباری گرفتیم و تلاش می‌کنیم تا پایان امسال بخشی از این تالاب‌ها را به وضعیت مطلوب ارتقاء دهیم.

وی با بیان اینکه به طور کلی روند مطلوبی را در زیستگاه‌هایمان شاهد نیستیم و تخریب مناطق بسیار بالا و نگران‌کننده است، بیان کرد: بهره‌برداری‌ها و برداشت‌های نادرست و غیراصولی و در کنار آن تشدید پدیده خشکسالی بر دامنه مشکلات و گرفتاری‌ها افزوده است.

مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان محیط زیست با بیان اینکه عوامل متعدد بر روی زیستگاه‌ها و فعالیت آنها تأثیرگذار بوده و گاه اثرات تخریبی با شدت بسیار زیاد انجام می‌شود، اضافه کرد:در یک جمله باید بگویم که روند تخریب‌ها بسیار بالا و مطلوب شرایط کشور نیست و سازمان حفاظت محیط زیست در کند کردن این روند و ترمیم این حوزه تلاش می‌کند و سعی بر این است تا با امکانات و ابزارهایی که وجود دارد زمینه ارتقاء شرایط بهتر از این فراهم آید.

وی به تعریف مناطق چهارگانه تحت مدیریت محیط زیست اشاره کرد و ادامه داد: این مناطق در قالب پارک ملی، اثر طبیعی ملی، حیات وحش و مناطق حفاظتی تعریف می‌شود به طوریکه تاکنون ۲۷۴ منطقه در کشور تحت مدیریت محیط زیست قرار گرفته است.

گشتاسب گفت: ۱۷ میلیون هکتار از اراضی کشور که ۱۱ درصد خاک کشورمان را شامل می‌شود تحت مدیریت حفاظت محیط زیست است که براساس شاخص و معیار جهانی که ۱۰ درصد است ما سرانه کشورمان را بالاتر از این معیار می‌دانیم.

مدیرکل دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان محیط زیست، افزود: بر اساس تفاهمنامه ناگو ژاپن باید اکوسیستم آبی و خشکی دنیا تقویت شود به طوریکه اکوسیستم خشکی به ۱۷ درصد و دریایی به ۱۰ درصد افزایش یابد که در حال حاضر ما در آبی دو درصد سرانه اکوسیستم داریم که این رقم باید به هشت درصد افزایش یافته و در اکوسیستم خشکی نیز تا شش درصد وضعیت مطلوبی را شاهد باشیم.

کد خبر 2778730

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha