به گزارش خبرنگار مهر، چغندرقند مانند کاهو و کلم حاوی مقادیر بالایی نیترات غیرارگانیک است. آنها این ماده را از طریق ریشه هایشان از خاک می گیرند. در بدن انسان این ماده به نیتریک اکسید تبدیل می شود که می تواند موجب گشادشدن دیواره عروق خونی شود.
در مطالعه ای که محققان دانشگاه کوئین مری لندن انجام داده اند یک گروه ۶۴ نفری که همه آنها مبتلا به پرفشاری خون بودند و بعضی تحت درمان دارویی برای بیماری خود بوده و بعضی دیگر نبودند مشخص شده و به نیمی از آنها روزی یک لیوان آب چغندرقند داده شد و به گروه دوم مایعی که تنها از لحاظ ظاهر شبیه به آن بود، داده شد. این روند به مدت یک ماه ادامه پیدا کرد.
محققان در ادامه مشاهده کردند در گروهی که از آب چغندر استفاده کرده بودند فشار سیستولیک به اندازه ۸ میلیمتر جیوه و فشار دیاستولیک ۴ میلیمتر جیوه کاهش پیدا کرده بود که با قطع آب چغندر بعد از دو هفته مجددا فشار به همین اندازه بالا رفت.
اهمیت این میزان کاهش فشار خون وقتی بیشتر مشخص می شود که بدانیم به ازای هر دو میلیمتر جیوه کاهش در فشار خون احتمال مرگ و میر به علت سکته قلبی ۷ درصد و به علت سکته مغزی ۱۰ درصد کاهش میابد.
نظر شما