به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی مدبر امروز دوشنبه در نشست خبری خود که در مجموعه ورزشی انقلاب برگزار شد، در مورد پروژههای ورزشی در سطح کشور و افتتاح و بهرهبرداری از آنها توضیح داد.
وی اظهار داشت: در بخش نگهداری از اماکن ورزشی هیچ گونه بودجهای از دولت نمیگیریم، ضمن اینکه در مورد بهرهبرداری از پروژههای ورزشی هم بخشهای خصوصی کمک خوبی میتوانند به ما داشته باشند.
مدبر با بیان اینکه در سال ۸۳ بخشی از فعالیتهای سازمان تربیتبدنی وقت در زمینه اماکن ورزشی به شرکت منتقل شد، خاطر نشان کرد: بر این اساس موظف شدیم طرح تملک و دارایی وزارت ورزش را بر عهده بگیریم. باید بگویم برخی از سالنهای ما از استاندارد لازم برخوردار نیستند. البته در مورد به روز کردن این سالنها و نگهداری از آنها، بخش خصوصی بسیار زیاد میتواند کمک حالمان باشد.
وی در مورد بهرهبرداری از پروژههای ورزشی یادآور شد: برای اتمام این پروژهها به بودجه نیاز داریم. اگر سالیانه بودجه قابل توجهی در اختیارمان قرار گیرد، میتوانیم طی ۴-۳ سال تمام پروژهها را به اتمام برسانیم. در غیر این صورت به زمان بیشتری برای این کار نیاز داریم.
مدبر ادامه داد: به طور کلی باید بگویم در بخش نگهداری و توسعه میتوانیم از بخش خصوصی برای تکمیل و نگهداری اماکن ورزشی کمک زیادی بگیریم؛ ضمن اینکه باید بگویم در بخش استانداردسازی اماکن هم کارهای زیادی انجام شده است.
مدیر شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در رابطه با سند مجموعه ورزشی آزادی که بعد از ۴۰ سال در اختیار این شرکت قرار داده شده است، گفت: مجموعه ورزشی آزادی از جمله مجموعههایی است که در اختیار ما قرار دارد. علاوه بر این شیرودی، کشوری، انقلاب و سوارکاری نیز از دیگر بخشهایی است که در اختیارمان قرار دارد. هدف ما استفاده بهینه از این بخشهاست که ۵۲ درصدشان در اختیار فدراسیونها قرار دارد.
مدبر در این زمینه ادامه داد: در رابطه با مجموعه آزادی هم باید بگویم این مجموعه که ۴۳ سال پیش به بهرهبرداری رسید، برای نگهداری بودجه کلانی نیاز دارد. کما اینکه اخیرا برای بازسازی موتورخانه آن دو میلیارد تومان هزینه کردیم. در کل برای به روز کردن امکانات مجموعه، از فدراسیونها هم کمک میگیریم. در عین حال باید این مجموعه را برای استفاده بهتر مردم در زمان غیرمسابقات مهیا کنیم. با همه این احوال برای مجموعه آزادی طی این چند سال سندی دریافت نشده بود. در همین زمینه بخش املاک و حقوقی فعال شد. در حوزه معارضین کارهایی انجام شد تا اینکه در دادگاه به جمعبندیهایی رسیدیم و سند مورد نظر، صادر و توسط شرکت دریافت شد.
وی در مورد برنامههای مورد نظر برای گسترش سرانه فضاهای ورزشی کشور، خاطر نشان کرد: سرانه ورزشی در استان تهران و البرز که در اختیار ما قرار دارد، جزو پایینترینها است. امسال با دستور وزیر ورزش، نگاهمان را به بخشهایی از تهران معطوف کردهایم تا به واسطه آنها بتوانیم سرانه ورزشی بیشتری داشته باشیم. مانند مجموعه ورزشی بعثت که قابل بهرهبرداری است. استادیوم پنج هزار نفری اسلامشهر که امسال افتتاح میشود. در کل در مجموعه ورزشی و انقلاب و دیگر مجموعههایی که در اختیار شرکت است، فعالیتهایی را تعریف کردیم تا با واسطه آن میزان سرانه ورزشی را به حد قابل قبولی برسانیم. تلاشمان این است شاهد تحول خوبی در این زمینه باشیم.
مدیر شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی با تاکید بر اینکه این شرکت صد درصد دولتی است و بنابراین تابع شرایط حقیقی و حقوقی میباشد، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم اماکنی را در اختیار فدراسیونها قرار دهیم، باید به این شرایط توجه داشته باشیم. همه اماکن ورزشی برای استفاده ورزشکاران است. هیچ سالنی نداریم که خارج از ورزش از آنها استفاده شود. نگاهمان به همه اماکن دولتی است. واگذاری اماکن ورزشی به این فدراسیونها در قالب اجاره انجام میشود و هرگز نمیتوانیم این اماکن را به دیگر جاها اختصاص دهیم.
مدبر در مورد چگونگی همکاری و اجارهبها میان شرکت نگهداری و اماکن ورزشی و فدراسیونها، گفت: اماکنی که در اختیار فدراسیونها هستند را به سه بخش تقسیم کردهایم که شامل بخشهای اداری، درآمدزا و بخشهایی که صرفا به ورزش اختصاص دارد، میشود. بر اساس همین بخشها با فدراسیونها همکاری میکنیم.
وی در مورد ورزشگاه نقش جهان که از ماهها پیش به شرکت فولاد سپاهان واگذار شد، گفت: اتمام این ورزشگاه ۳۰ میلیارد تومان هزینه لازم دارد. باید فاز دوم ورزشگاه را به اتمام برسانیم و در مورد فاز اول هم بهینهسازی داشته باشیم. سال گذشته رقم خوبی برای ورزشگاه نقش جهان اختصاص پیدا نکرد؛ به همین منظور فقط برای نگهداری از این مجموعه هزینه کردیم تا اینکه مقرر شد از پتانسیل بخش خصوصی برای پیشبرد کار استفاده کنیم. در همین زمینه سال گذشته تفاهمنامهای میان ما با شرکت فولاد سپاهان امضا شد که جزئیات آن پیش از این هم اعلام شده است.
مدیر شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی تصریح کرد: طبق توافق، قرار بر این شد هزینه از طرف این شرکت باشد اما مجری کار خودمان باشیم. هماکنون ۱۱۰ نیروی انسانی در نقش جهان مشغول به کار هستند. در کل باید بگوییم میزان پیشبرد کار در نقش جهان به اندازه بودجهای خواهد بود که مسئولان شرکت فولاد صرف میکنند.
مدبر در مورد مجموعه سوارکاری نیز گفت: بعد از تشکیل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، این مجموعه در بخش سختافزاری در اختیار ما قرار گرفت و در بخش نرمافزاری آن به فدراسیون چوگان و سوارکاری واگذار شد. طی سالهای گذشته با استناد به اینکه این مجموعه جزو اموال سلطنتی است، ستاد اجرایی فرمان امام اقدام به دریافت سند آن کرد که در نهایت منجر به صدور سند و رای قطعی علیه شرکت شد. در همین رابطه مذاکراتی داشتهایم و امیدوارم به تفاهم برسیم.
عضو هیات مدیره شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی با بیان اینکه یکی از دغدغههای ما در مورد ورزشگاه آزادی، ساخت و سازهایی است که این مجموعه را از حالت یکپارچه خارج میکند، در مورد اینکه آیا برنامهای هم برای به روز کردن سالن بسکتبال این مجموعه وجود دارد، گفت: در مورد احداث سالن استاندارد برای بسکتبال صحبتهایی شده در رابطه با اینکه سالن بعثت که در شرایط خوبی قرار دارد و پنج هزار نفر هم ظرفیت دارد و تا به امروز پیشرفت ۳۰ درصدی داشته، در اختیار بسکتبال قرار بگیرد و با کمک بخش خصوصی مانند مهرام تا مرحله بهرهبرداری پیش رود. موافقیم که سالن بعثت به طور کامل به بسکتبال اختصاص پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه در بخش نگهداری از اماکن ورزشی دچار مشکل هستیم، در مورد اینکه آیا راهکار قانونی است که به واسطه آن اماکن تخصصی در اختیار فدراسیونها قرار بگیرند، گفت: در قانون چیزی در این زمینه پیشبینی نشده مگر اینکه مصوبه بگیریم که آن هم بعید میدانم. تنها راه قانون واگذاری اماکن فقط از طریق اجاره سالانه و دراز مدت آنهاست.
مدبر در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی ۴۸ میلیارد تومان از فدراسیونها طلب دارد، به این پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه این میزان طلب مربوط به چند فدراسیون میشود و میزان بدهی پرسپولیس و استقلال به شرکت نیز چقدر است، پاسخ داد.
وی گفت: ۴۸ میلیارد طلب ما از فدراسیونها تقریبا شامل حال تمام فدراسیونها با مبالغ مختلفی است. از این میزان ۱۲ میلیارد بابت مالیات است که پرداخت نشده ضمن اینکه شش میلیارد هم سال گذشته برای به روز کردن خیلی از اماکن هزینه کردیم. مجموعه این مبالغ هنوز پرداخت نشده است. در مورد پرسپولیس و استقلال هم باید بگویم قرارداد هر یک از این دو تیم برای بازی در ورزشگاه آزادی ۵۰ میلیون است که با در نظر گرفتن عوامل جانبی، میشود ۷۰ میلیون برای هر بازی. اما پرسپولیس و استقلال هم تاکنون به تعهد مالی خود در این زمینه عمل نکردهاند.
مدیر شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی تصریح کرد: بدهی ما از فدراسیونها مربوط به سنوات گذشته میشود. طبق قانون بدون اجاره نمیتوانیم اماکن را در اختیار فدراسیونها قرار دهیم. این در حالی است که فدراسیونها به خاطر برخی مشکلات طی سالهای گذشته به تعهدات مالی خود در قراردادها عمل نکردهاند و این باعث انباشته شدن بدهی سنواتی آنها شده است. البته این موضوع قابل حل است. به طور مثال میتوانیم این بدهی را از محل بودجه فدراسیونها از وزارت ورزش بگیریم. در کل میزان بدهی فدراسیونها به اندازهای نیست که نتوانند پرداخت کنند و در مورد پرسپولیس و استقلال هم باید بگویم فکر میکردیم فدراسیون میتواند از محل تبلیغات کنار زمین این مشکل را حل کند اما این اتفاق نیفتاده است.
مدبر در پاسخ به پرسش دیگر مهر مبنی بر وعدهای که سجادی دو سال پیش برای احداث ساختمانی به منظور تجمع فدراسیونها داده بود، گفت: در این زمینه جلسات مفصلی با گودرزی داشتیم. مکانهای مختلفی برای احداث این ساختمان پیشبینی شد و در نهایت در ضلع جنوبی وزارت ورزش و ضلع غربی کمیته ملی المپیک محلی در نظر گرفته شد، برای اینکه ساختمان مورد نظر را احداث کنیم و از آن در بعد ورزشی، فرهنگی و اداری بهره ببریم.
وی در مورد اینکه آیا برنامهای برای واگذاری دوباره سالن شمشیربازی که چند سال پیش به کشتی داده شد، وجود دارد؟ گفت: به لحاظ قانونی تغییر کاربری نباید صورت بگیرد. این تصمیمی بود که در یک مقطع گرفته شد و همچنان به قوت خود باقی است. اما با این حال با روسای دو فدراسیون صحبت میکنیم و موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
نظر شما