۲۶ دی ۱۳۸۴، ۱۲:۲۷

آموزش و حمايت بيماران ديابتي در بهبود كيفيت زندگي آنها تأثير گذار است

آموزش و حمايت بيماران ديابتي در بهبود كيفيت زندگي آنها تأثير گذار است

پژوهشگر برگزيده جشنواره آسيايي بهداشت خانواده گفت: بيماري ديابت به گونه اي است كه اگر كنترل شود به راحتي مي توان از عوارض آن جلوگيري كرد و آموزش و حمايت بيماران ديابتي در بهبود كيفيت زندگي آنها تأثير گذار است.

دكتر "نگين مسعودي علوي" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر"، كه با تحقيقي تحت عنوان طرح و ارزيابي الگوي نتيجه محور در بيماري ديابت در دومين جشنواره آسيايي بهداشت خانواده ارائه كرد، افزود: بيماري ديابت به ميزان 6 درصد در كشور شيوع دارد و بيماري خطرناكي است كه اگر به موقع مورد درمان و كنترل قرار نگيرد مشكلات بسياري براي بيمار ايجاد مي كند.

وي كه به عنوان نفر پنجم در بخش بين المللي دومين جشنواره آسيايي بهداشت خانواده برگزيده شده، خاطرنشان كرد: اين بيماري به گونه اي است كه اگر كنترل شود به راحتي مي توان از عوارض آن جلوگيري كرد. متاسفانه در كشور ما زماني به بيماري ديابت توجه مي شود كه بيماري بسيار پيشرفت كرده و بيمار به مرحله دياليز و مصرف انسولين رسيده است.

استاد دانشگاه علوم پزشكي كاشان اظهار داشت: آموزش و حمايت كه در اين تحقيق بر آن تكيه شده مي تواند در كنترل بيماري به فرد كمك كند.

وي لزوم وجود مكان هايي براي حمايت از بيماران ديابتي را يادآور شد و افزود: اين مكان ها مي توانند وسيله هاي ساده اي را در اختيار بيماران قرار دهند تا ادرار و قند خون خود را به طور مرتب از نظر ميزان قند كنترل كنند.

"مسعودي" آموزش، درمان و حمايت را سه بعدي دانست كه مي تواند به بيمار مبتلا به ديابت ياري برساند و تصريح كرد: متاسفانه ما در كشور در زمينه درمان هنوز نتوانسته ايم نحوه صحيح درمان را به درستي به بيماران آموزش دهيم، در برخي مواقع برخي از بيماران انسولين را هم درست استفاده نمي كنند كه اين امر موجب كاهش اثرات درماني داروها مي شود.

پژوهشگر برگزيده جشنواره آسيايي بهداشت خانواده با اشاره به بخش ديگري از تحقيقات خود گفت: در اين تحقيق ما به اين نتيجه دست يافتيم كه اگر به خوبي به امر تحقيقات و آموزش در اين زمينه بپردازيم مشكلات بيماري ديابت به طور اساسي كاهش مي يابد و كيفيت زندگي اين بيماران بهبود يافته و از امكانات اوليه بهره مند مي شوند.

وي اضافه كرد: از ديگر نتايج تحقيق ميزان تأثير نسبت پذيرش آموزش و سطح سواد است. آموزش در بيمار ديابتي به دليل اينكه اين بيماري در سراسر زندگي وي تأثيرگذار است و اين درحالي است كه افراد با سواد سعي بيشتري براي دريافت آموزش دارند.

استاد دانشگاه علوم پزشكي كاشان گفت: شخصيت خود بيمار هم اهميت بسياري دارد و اگر موضوع توسط بيمار رها نشود و خطر بيماري به طور كامل درك شود و با الفباي كنترل قند آشنا شود مي تواند زندگي بهتري داشته باشد.

وي تأكيد كرد: وسايل كنترل قند در بيماري ديابت بسيار ساده است و در دسترس همه قرار دارد. در اين طرح تحقيقاتي در مرحله اول 30 نفر و در مرحله كلينيكال 52 نفر و در مراحل بعدي 48 نفر به عنوان شاهد و 42 نفر به عنوان مداخله تحت نظر قرار گرفتند.

"مسعودي" افزود: تعداد خانم ها در اين تحقيق بيشتر بود و از سوي ديگر زنان براي دريافت آموزش علاقمندي بيشتري از خود نشان مي دهند. اما در ميزان ابتلا جنسيت تأثير يكساني دارد. 

کد خبر 277954

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha