۲۵ دی ۱۳۸۴، ۱۷:۱۸

نادر برهاني مرند:

تئاتر براي سياستگذاران فرهنگي تعريف نشده است

تئاتر براي سياستگذاران فرهنگي تعريف نشده است

نادر برهاني مرند گفت: عمده ترين مشكل تئاتر تعريف ناشدگي هنر تئاتر در بين سياستگذاران كلان فرهنگي كشور است.

به گزارش گروه و فرهنگ و هنر "مهر"، نادر برهاني مرند، كارگردان تئاتر، در آستانه برگزاري بيست و چهارمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر در گفتگويي با بيان اين مطلب افزود: وقتي با اين تعريف ناشدگي مواجه هستيم و وقتي تئاتر مفهوم مدني خودش را نزد سياستگذاران ندارد مشكلات متعددي در خصوص بودجه ريزي براي تئاتر ، ندادن امكانات ساخت سالن و ... نتيجه آن است.

وي ادامه داد: البته ، بخش عمده مشكلات تئاتر به متوليان و مسئولان فرهنگي كشور بر مي گردد مضافا اينكه ، هنرمندان هم در مرتفع نشدن اين مشكلات بي تقصير نيستند.

به گفته وي اگر هنرمندان با خلق آثار ارزشمند و پرمخاطب قاطبه مردم را به تئاتر بكشانند و آنها را با اين هنر آشتي دهند آنها  هم جذب تئاتر خواهند شد.

وي بر اين باور است عدم درك درست تصميم گيري و برنامه ريزان بودجه اي در خصوص هنر نمايش باعث بروز مشكلات و افزايش آن در اين حوزه شده است.

برهاني مرند خاطرنشان  ساخت: وقتي آنها ندانند تئاتر اساسا، چه تعريف و چه كار آمدي و جايگاه و مكانيزم كاربردي دارد طبيعي است نه براي بودجه آن و نه براي توسعه فضاهاي فعاليت و سالن سازي آن تصميم نگيرند.

 اين گزارش به نقل از روابط عمومي جشنواره تئاتر فجر در ادامه حاكي است: برهاني مرند  با اشاره به لزوم و ضرورت ايجاد " سازماني به نام سازمان تئاتر كشور " ياد آور شد: متاسفانه به اسم تئاتر از سوي سازمان ها و مراكز مختلف از جمله شهرداري تهران ، سازمان تبليغات اسلامي و ... هزينه هاي زيادي مي شود بي آنكه ثمري در پي داشته باشد.

اين كارگردان با اشاره به آماري مبني بر 13 ميليارد توما هزينه سالانه تئاتر از سوي ارگانها و سازمان هاي مختلف تصريح كرد: بدون انسجام دهي و سامان دهي اين  اعتبارات و هزينه ها در قالب تشكيلاتي به نام " سازمان تئاتر كشور " اين هنر نه رشد مي كند و نه اثرگذار خواهد بود.

وي با بيان اينكه جشنواره بين المللي تئاتر فجر جايگاه موثري در روند فعاليت هاي تئاتر دارد  عنوان كرد: يك زماني اين جشنواره نبض تپنده تئاتر كشور بود و تضمين كننده حيات سالانه تئاتر ، ولي در سالهاي اخير ، كم خوان ، كم رنگ و كم جان و بي رونق شده است كه اميدوارم با مديران جديد ، جان دوباره پيدا كند.

برهاني مردند تاكيد كرد: نبايد به جشنواره فجر به صورت يك سنت اداري نگاه كرد بلكه بايد ويترين بهترين ها و كانون تجمع و همايش بزرگ سالانه تئاتر كشور باشد و بستري باشد براي تازه ترين ها و غير مترقبه ترين ها .

وي با اشاره به وضع نا اميد كننده آينده تئاتر كشور اظهار داشت : اگر روند فعلي تداوم بايد نمي توان چندان اميدوار بود.

به اعتقاد وي ، مديران مياني و مسوولين فعلي تئاتر ، اشخاص دردمند ، دلسوز  و خاك صحنه خورده اند و بايد برنامه ريزي كنند تا نگرش تصميم گيرندگان كلان فرهنگي  متحول شود و به تئاتر به صورت يك پز فرهنگي نگاه نكنند و به جايگاه كار آمد فرهنگ ساز و تمدن ساز  آن باور داشته باشند.

گفتني است بيست و چهارمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر از 30 دي تا 9 بهمن در تهران برگزار مي شود.

کد خبر 278007

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha