به گزارش خبرنگار مهر، امین جعفری ظهر سه شنبه در اولین نشست خبری خود در پاسخ به خبرنگار مهر، در زمینه بهره مندی کتابخانه های عمومی فارس از کتابهای الکتروینک و فضای مجازی افزود: امروز همه مسئولین درباره آسیبهای فضای مجازی صحبت می کنند درحالیکه می شود از این امکان به عنوان فرصت بهره برد.
وی یادآور شد: هر یک از مسئولین از فضای مجازی و تلفنهای همراه به عنوان تهدید نام می برند، در حالیکه می شود با بهره بردن از این امکانات فضای استقبال از کتاب را ارتقا بخشید.
مدیر کل کتابخانه های فارس درعین حال با بیان اینکه ساز و کار کتابخانه های استان این اجازه را نمی دهد که کتابخانه تخصصی احدات کند، اشاره کرد: این نهاد تنها می تواند بخشهای تخصصی به کتابخانه ها بیفزاید.
جعفری افزود: با استفاده از فضای مجازی و امکانات تلفن های همراه هر یک از شهروندان کتابخانه ای حاوی کتابهای با موضوع خانواده در تلفن همراه خود داشته باشند.
مدیر کتابخانه های فارس با بیان اینکه کتاب مانند آب مایه حیات است، تاکید کرد: در این خشکسالی که گریبان فارس را گرفته کتاب مانند آب مایه حیات و زندگی بخش است.
آرزو می کنم همه مدیران در ابتدای جلسات خود کتابی را معرفی کنند
وی که در ابتدای این نشست خبری به معرفی دو کتاب پرداخت، گفت: آرزو می کنم همه مدیران در ابتدای جلسات خود کتابی را معرفی کنند.
جعفری سپس به معرفی کتاب سیره النبی پرداخت و افزود: این اثر ارزشمند، یکی از کتاب هایی که نیاز است خوانده شود.
مدیر کل کتابخانه های استان فارس به معرفی چاپ نوزدهم "بازی عروس و داماد" نوشته بلقیس سلیمانی که از سوی نشرچشمه منتشر شده پرداخت و در تشریح برنامه های حوزه مدیریتی خود با بیان اینکه در مقایسه با دیگر نهادهای استان، کتابخانه های فارس یکی از خوش ساختارترین ادارات است، افزود: با وجود ۲۹ شهرستان که هر یک با تنوع فکری و مذهبی است، امیدوارم روزی این اداره کل به اداره کتابخوانهای استان ارتقا یابد.
در شیراز تا دریافت حقوق خود فاصله بسیاری داریم
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان با اشاره به وضعیت اعتباری این بخش، گفت: عمده منایع ما از سهم نیم درصد شهرداری هاست که در فارس بعضی شهرداری شهرستانها تا پیش از سال ۹۰ به این قانون تمکین نمی کردند، اما بخشی از شهرداری ها در این حوزه به طور مستقل به این کار اهتمام داشتند.
وی تاکید کرد: برخی از شهرداری ها از اوایل سال ۹۲ این تلاش ا انجام دادند و وارد مسیر شدند اما هنوز دست کم در شیراز تا دریافت حقوق خود فاصله بسیاری داریم.
جعفری در ادامه از شهرستانهایی که در آنها شهرداری به طور نسبی کمک کردند نام برد و گفت: از جمله شهرهایی که همکاری نامناسبی در این باره داشتند می توان به شهرهای بوانات، سروستان مرودشت، خرامه، افزر، کارزین، آباده طشک و سپیدان اشاره کرد که در این حوزه همکاری کمی دارند.
کتابخانه های فارس توانسته اند ۲۷درصد سهم خود را از شهرداری ها دریافت کنند
وی تصریح کرد: تا پایان سال گذشته در خوشبینانه ترین حالت کتابخانه های استان فارس توانسته است ۲۷درصد سهم خود را از شهرداری ها در یافت کند این درحالیست که رقمی نزدیک شانزده میلیارد تومان طلب از شهرداری ها داریم.
مدیرکل کتابخانه های فارس با بیان اینکه شهرداری شیراز نیز در آمار یاد شده می گنجد، درخصوص عدم انتخاب شیراز به عنوان پایتخت کتاب، ابراز کرد: چنانچه شهرداری شیراز کمک می کرد این شهر اکنون عنوان پایتخت کتاب ایران را کسب کرده بود.
وی استاندارد سرانه فضای کتابخانه به ازای هرصد نفر را در شیراز یک ونیم متر عنوان کرد و گفت:با همکاری معاونت توسعه نهاد کتابخانه های عمومی کشور، تلاش می شود این مورد به سطح کیفی ارتقا یابد زیرا، در دوره جدید تمامی کارشناسی ها به سمت مطلوب پیش می رود.
نسبت به وضعیت موجود کتابدار کم داریم
جعفری درباره جذب کتابدار در کتابخانه های عمومی فارس توضیح داد: برای این موضوع پیرو جذب نیرو از مسیر آزمون استخدامی کشوری هستیم اما نسبت به وضعیت موجود کتابدار کم داریم لذا اول باید کتابخانه ها را به سطح مطلوب و استاندارد سوق دهیم بعد به سوی جذب کتابدار برویم.
وی درباره کمبود فضای کتابخانه ای در شیراز اعلام کرد: از آنجا که شمال غرب شیراز محروم از کتابخانه است و آنجا که کتابخانه نباشد زندگی جاری نیست به صرف امکاناتی چون پارک یا مراکز تجاری نمی توان سطح زندگی را در این نقطه ها سنجید لذا، اگرکه همکاری های اداری انجام گیرد فضای کتابخانه این نقطه شیراز هم فراهم می شود.
نخستین کتابخانه شمال شهر شیراز در بوستان کوثر راه اندازی می شود
مدیرکل کتابخانه های فارس افزود: به زودی شش کتابخانه به شهر شیراز افزوده می شود از جمله اینها، نخستین کتابخانه شمال شهر شیراز در بوستان کوثر است که با دستکم ۱۰ هزار عنوان کتاب راه اندازی می شود.
وی خواستار حضور نویسندگان واهالی قلم در کتابخانه های کشور شد و تاکید کرد: مهمترین اولویت برای افزایش کتابخوانها در فارس، دنبال کردن افزایش دانش کتابدارها را در گام نخست است زیرا معتقدیم، کتابداری که کتابخوان باشد می تواند بر فضای کتابخوانی ر تاثیر ژرفی بگذارد.
جعفری یادآور شد: یکی از عواملی که به این حوزه نزدیک شدم این است که فضای حضور محافل و انجمن های ادبی در این بخش افزایش یابد، این بدین معناست که کتابخانه های عمومی باید افزون بر گستره فضا، حیات وسیعتری داشته باشند. از این رو، راه اندازی باشگاه کتابخوانهای حرفه ای، رونمایی و نقد کتاب و نشست های ادبی را پی گیری می کنیم.
مسابقه کلنگ زنی در کتابخانه های فارس در اولویت نیست
مدیرکل کتابخانه های استان فارس با بیان اینکه مسابقه کلنگ زنی در کتابخانه های فارس در اولویت نیست، تصریح کرد: من در مسابقه کلنگزنی شرکت نخواهم کرد در کمال ناباوری و شرمندگی اعلام می کنم، شهر شیراز هنوز کتابخانه مرکزی ندارد.
وی ادامه داد: اگر کسانی می خواهد شناسنامه فرهنگی شیراز را تنظیم ومعرفی کند باید در این حوزه گام بردارند. از این رو، باید به مدیران استانی یادآوری شود برای شیراز گام بردارند.
جعفری از بازنگری در طرح ایستگاه های کتاب شیراز هم خبر داد و گفت: طرح بازنگری در ایستگاه های کتاب انجام گرفته تا کتابهایی که بر سبک زندگی مردم اثرگذارند در این ایستگاه ها قرار گیرد.
وی افزود: به مناسبت در پیش بودن روز ملی ادبیات بسته های ادبیات کودک به صورت فصلی به کتابخانه ها تقدیم خواهد شد.
مدیرکل کتابخانه های استان در پایان، ابراز کرد: جایزه کتاب سال فارس به زودی مانند کتاب سال جمهوری اسلامی برگزار می شود.
در پایان این نشست خبری، از روزنامه خبرجنوب به سبب وجود دایمی صفحه کتاب و مهشید مجتهددزاده، برنده جایزه لاک پشت پرنده در حوزه ادبیات کودک تقدیر شد.
مجتهدزاده که کتابدار کتابخانه شهید آیت الله دستغیب شیراز است با ترجمه کتاب "من از تو بهترم" نوشته «سیگران سریواستاو» در سیزدهمین دوره جایزه لاک پشت پرنده که در حوزه ادبیات کودک برگزار می شود توانست این جایزه را کسب کند.
نظر شما