به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز ظهر سه شنبه در همایش تجلیل از کشاورزان نمونه استان فارس بیان داشت:امروزه در امر کشاورزی زمان آن فرار رسیده که تفکراتمان را در امر تولید و مصرف در زمینه های کشاورزی تغییر دهیم زیرا کارشناسان معتقدند کاشت برنج و دیگر محصولات آب بر نه تنها در استان فارس مقرون به صرفه نخواهد بود بلکه در دیگر استان های کشور نیز نباید کشت شود.
وی با بیان اینکه باید نگرش هایمان را نسبت به منابع آبی تغییر دهیم چون منابع سفره های آبی خالی شده افزود: امروز در ایران در سه نقطه از کشورمان آب وجود دارد که مهمترین آن در نقطه مرزی بلوچستان است که در سال گذشته زنگ خطر برداشت های بی رویه آن به صدا در آمده است.
کشاورز ادامه داد: برخی از افراد معتقدند که باید آب های دریای خزر و خلیج فارس را برای موضوع کشاورزی انتقال و اختصاص دهیم و این در حالی است که شیرین کردن آب شور در شرایط فعلی به مراتب گران خواهد بود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی خطاب به مسئولان، گفت: باید جدی رفتار کنیم و هیچ مسئولی نباید قول انتقال آب را بدهد بلکه باید با برخورداری از منابع آبی کشاورزان را به کاشت محصولات کم آب بر تشویق کنیم.
وی باتاکید براینکه در برخی از محافل شنیده می شود که مسئول برداشت آب های غیر مجاز و خشک شدن سفره های زیر زمینی را کشاورزان متهم می کنند تصریح کرد: این نظریه کاملا اشتباه است زیرا تا مجوزی برای برداشت آب صادر نشود هیچ کشاورزی حق برداشت آب ندارد و این در حالی است که بسیاری از سد ها احداث شده، آبی وجود ندارد که پر شوند و مورد استفاده قرار بگیرند.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی همه کشاورزان فعال در کشور را نمونه اعلام کرد و گفت: در دنیای امروز کشاورزی در فضایی انجام می شود که ۲۵۰ تا۳۰۰ میلی متر بارندگی در آن منطقه رخ می دهد و این در حالی است که در سایر استانهای کشور مقدار بارندگی سال زراعی ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلی متر بود.
نظر شما