به گزارش خبرنگار مهر، حسنعلی آقاجانی صبح چهارشنبه در همایش طرح ارتقا علمی و مهارت های کارآفرینانه اعضا شوراها و دهیاران بابلسر در سالن اجتماعات مجتمع رفاهی تفریحی متل بانک رفاه با اشاره به اهمیت بحث کارآفرینی از کارآفرینان به عنوان نیروی محرکه اقتصاد کشور یاد کرد و اظهار داشت: اگر بخواهیم درآمد و اشتغال پایدار را در سطح روستاها ایجاد کنیم، نخستین نکته مورد توجه بحث کارآفرینی است.
وی با بیان اینکه فرهنگ کارآفرینی آنچنان که باید در جامعه ما رشد نکرده است، گفت: فقدان اعتماد به نفس کارآفرينان، نبود قدرت ريسک پذيري، فقدان آموزش های لازم در اين زمينه و داشتن مشکل دسترسي به سرمايه از جمله موانعی است که در حال حاضر کارآفرينان ما با آن مواجه هستند.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران افزود: در روستا پتانسیل و ظرفیت های بی شماری وجود دارد که با استفاده درست از آن می شود به درآمد پایدار دست یافت.
آقاجانی همچنین به توسعه کشاورزی دانش بنیان در سطح روستاها تاکید کرد و اذعان داشت: یکی از بخشهای مهم و زیربنایی کشور که میتواند نقش ویژه و بیبدیلی را در تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا کند، بخش کشاورزی با ویژگیها و توانمندیهای خاص خود است که نیاز است بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه شوراها و دهیاران به عنوان مدیران روستا باید به فکر ایجاد درآمد پایدار و اشتغال زایی در سطح روستاها باشند، عنوان کرد:با قرارداد و دعوت از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احداث شرکتهای تولیدی و خدماتی می شود بخشی از سود این واحدها را برای عمران و آبادانی سطح روستاها و ایجاد اشتغال و درآمد پایدار به کار گرفت.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران در پایان اعلام آمادگی کرد تا از شوراها و دهیارانی که علاقمند به ثبت نام در دانشگاه جامع علمی کاربردی هستند ثبت نام تا ضمن آموزش صحیح تخصص و مهارت لازم را در خصوص مدیریت بر روستا کسب کنند.
رئیس مرکز آموزش علمیکاربردی سرای کیفیت اندیشان نوآور بابل نیز با اشاره به برگزاری این همایش اظهار داشت: به دنبال جذب دانشجو نیستیم بلکه هدف ما ایجاد تولید و اشتغال پایدار در سطح روستا است.
خسروی با اشاره به مشکل اشتغال در سطح استان با بیان اینکه اگر از ظرفیت و پتانسیل سطح روستاها به خوبی استفاده شود بخش اعظمی از مشکلات بیکاری جوانان حل می شود، گفت: با توجه به جایگاه بخش کشاورزی و نقش مهمی که می تواند در اشتغال زایی، تامین مواد غذایی، تولید مولد داشته باشد متاسفانه حتی روستازادگان ما از تحصیل و اشتغال در این رشته اجتناب نموده و به کشاورزی مشغول نمی شوند.
وی با بیان اینکه مشکل بیکاری در کشور ما بسیار جدی است، بیان داشت: ظرفیت و پتانسیل های زیادی در سطح روستاها و شهرها وجود دارد که می شود با مدیریت درست آن را به سرمایه تبدیل و بخش اعظمی از بیکاری را حل کرد.
این مسئول تصریح کرد: با برگزاری این همایش به دنبال آن هستیم که در کنار آموزش و تحصیلات دهیاران و شوراها به تولید پایدار دست یابیم.
خسروی با اشاره به برند برخی محصولات در سطح شهرستان بابلسر از جمله مبل، توت فرنگی و نیشکر بهنمیر اذعان داشت: با برندسازی محصولات می توانیم موجب جذب سرمایه گذار در سطح شهر و روستا شده و بخش اعظمی از سرمایه را به این سمت جذب نموده که این امر به نوبه خود موجب ایجاد اشتغال پایدار و تولید مولد در سطح روستاها می شود.
معاون فرماندار بابلسر نیز با اشاره به بحث کارآفرینی و حمایت از کارآفرینان در سطح روستاها اذعان داشت: در مقوله کارآفرینی یک نوع ابتکار، خلاقیت و نوع آوری نهفته است که شخص کارآفرین می تواند در سايه برخورداري از يک هدف مشخص پس از شناسايي زمينه هاي مناسب و نوين توليد، اقدام به ثروت آفريني و رشد و توسعه اقتصادي ديگران کند.
رضا محسن پور با اعلام اینکه یکی از اهداف و سیاست های اجرایی شهرستان بابلسر در سال ۹۴ بحث توسعه اشتغال روستایی و حمایت از کارآفرینان است، خاطرنشان کرد: توسعه اشتغال روستایی در صورتی امکان پذیر است که متولیان امور روستا اطلاعات کافی در زمینه توسعه و اشتغال پایدار را داشته باشند.
وی با بیان اینکه با کمک دانشگاه علمی کاربردی در نظر داریم به آموزش دهیاران و شوراها برای رسیدن به توسعه پایدار روستایی بپردازیم، عنوان کرد: تقويت آموزش هاي مهارتی ، توسعه ظرفيت های مربوط به کسب و کار و مشاغل خانگي از جمله الزاماتي است که بايد مورد توجه جدی قرار گيرد.
محسن پور با بیان اینکه ایجاد بازارچه دائمی در سطح روستا و فروش تولیدات روستایی و ارائه تنوع محصولات در آن می تواند موجب جذب سرمایه در سطح روستا شود، گفت: توسعه تعاونی روستایی راهکار دیگری است که می تواند نقش مهمی در راستای رونق اقتصادی و اشتغال زایی داشته باشد.
نظر شما