۲۷ خرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۱۰

شاهرخيان در مراسم تودیع و معارفه بازرس‌کل لرستان:

وجود امضای طلایی مانع مبارزه با فساد/ باید هزینه فساد را بالا برد

وجود امضای طلایی مانع مبارزه با فساد/ باید هزینه فساد را بالا برد

خرم آباد - معاون برنامه‌ریزی و امور مجلس سازمان بازرسی كل كشور با تأکید بر اصلاح ساختار و سیستم اداری سنتی موجود كشور گفت: تا وقتی امضای طلایی وجود دارد نمی‌توان با فساد مبارزه کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی كل كشور، ابراهیم شاهرخیان معاون برنامه‌ریزی و امور مجلس سازمان بازرسی كل كشور در مراسم تودیع و معارفه بازرس‌کل استان لرستان كه با حضور بدری رئیس‌کل دادگستری استان، معاون استاندار، حجت‌الاسلام حیات‌الغیب مدیر حوزه علمیه لرستان و مدیران دستگاه‌های قضایی و اجرایی استان لرستان برگزار شد با تبریك حلول ماه مبارك رمضان گفت: نظام ما بر پایه ارزش‌های دینی است. به همین دلیل حساسیت ما به سلامت اداری دوچندان است.

معاون برنامه‌ریزی و امور مجلس سازمان بازرسی كل كشور درباره ابعاد فساد تأکید كرد: فساد به ویروس تشبیه می‌شود و به همین دلیل به‌سرعت با شرایط مختلف تطبیق و شیوع پیدا می‌کند.

شاهرخیان با اشاره به تبعات فساد خاطرنشان كرد: مهم‌ترین اثر فساد بی‌اعتمادی مردم به دولت است؛ فساد باعث توقف سرمایه‌گذاری در كشور می‌شود؛ فساد باعث تأثیر منفی بر رشد خالص می‌گردد؛ فساد باعث هدر رفت منابع و نهایتاً فساد باعث افزایش نابرابری بی‌عدالتی و فقر می‌شود.

وی با بیان اینكه «برخورد با فساد نیاز به فرهنگ‌سازی و هماهنگی همه دستگاه‌های مسئول دارد» گفت: دشمن اصلی فساد شفافیت است. به‌عبارت‌دیگر مبارزه اثربخش با فساد شفاف‌سازی است. کشورهای موفق در کنار برخورد با فساد، ریشه‌یابی فساد کرده‌اند.

معاون برنامه‌ریزی و امور مجلس سازمان بازرسی كل كشور در بخش دیگر از سخنان خود با تأکید بر اصلاح ساختار و سیستم اداری سنتی موجود كشور گفت: تا وقتی امضای طلایی وجود دارد نمی‌توان با فساد مبارزه کرد.

وی ادامه داد: ما سازوکار داریم، اما چون هوشمند نیست با تصمیم یک مدیر، جابجا می‌شود. باید در کنار برخورد جدی با فساد ساختارها اصلاح و نقش نیروی انسانی کاهش پیدا کند.

وی با بیان اینكه باید هزینه فساد را بالا برد، افزود: در سایر کشورها به خاطر یک اتفاق و بی‌دقتی بالاترین مقام اجرایی استعفا می‌دهد اما در کشور ما این‌گونه نیست.

شاهرخیان یكی از راهكارهای كاهش فساد را ایجاد بانک‌های اطلاعاتی دانست و گفت: ایجاد بانک‌های اطلاعاتی بسیار ضروری است که یا نداریم و یا اگر داریم دستگاه‌های اجرایی حاضر نیستند در اختیار سایرین قرار دهند. به‌طور مثال از کارکنان دولت مالیات گرفته می‌شود چون سیستم حقوق آن‌ها شفاف است. اما چرا در مورد سایر صنوف این اتفاق نمی‌افتد.

وی تصریح كرد: کشورهای دنیا از ما صادق‌تر نیستند بلکه سیستم‌های آنان شفاف است و جلوی دروغ را می‌گیرد. نمونه دیگر مالیات بر ارزش‌افزوده است. در خیلی از استان‌ها این مبلغ از کارکنان کسر ولی به خزانه واریز نمی‌شود. چون صندوق الکترونیک وجود ندارد. مهم‌ترین تجربه دنیا ایجاد شفافیت با ایجاد بانک اطلاعاتی و ساختار و سیستم الکترونیکی است. تا وقتی دولت الکترونیک ایجاد نشود، توقع برخورد ریشه‌ای با فساد نداشته باشیم.

معاون برنامه‌ریزی و امور مجلس سازمان با بیان اینكه «مهم‌ترین رویکرد سال جاری سازمان بازرسی توجه جدی به امر نظارت-آن هم نظارت الكترونیك- و پیشگیری به‌جای برخورد است» افزود: یکی دیگر از برنامه‌های سازمان بازرسی كل كشور نظارت بر نحوه عملیاتی کردن برنامه‌های دولت، در راستای اقتصاد مقاومتی و همچنین نظارت بر عملکرد مؤسسات مالی و اعتباری غیر معتبر است.

وی همچنین افزود: یکی دیگر از برنامه‌ها و اولویت‌های سازمان، پایش نظام سلامت اداری، نظارت بر نحوه اعطای تسهیلات و سود بانکی و نظارت بر نظام مالیاتی(مالیات بر ارزش‌افزوده) است.

معاون برنامه‌ریزی و امور مجلس سازمان بازرسی كل كشور در پایان ضمن تقدیر از زحمات انصاری، اشرف را به‌عنوان بازرس‌کل استان لرستان معرفی كرد.

همچنین انصاری بازرس‌کل قبلی استان لرستان كه به‌تازگی به سمت بازرس‌کل استان قزوین منصوب‌شده است نیز در ادامه به گزارشی از عملكرد دوران مدیریت خود پرداخت.

وی گفت: نقش سازمان بازرسی كل كشور در سالم‌سازی و بهسازی فضای کسب‌وکار بی‌بدیل است.

کد خبر 2781594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha